Anasayfa Haber Pentagon’un siber kalkanı!

Pentagon’un siber kalkanı!

Siber savaş
Siber savaş

Pentagon yeni siber savunma stratejisi hakkında bilgi verdi. Amerikanın Mart ayı içerisinde ağır siber saldırılara maruz kaldığını itiraf eden Pentagon, büyük miktarda hassas verinin çalındığını da açıkladı.

Savunma şirketlerinini Amerika için geliştirdiği önemli askeri teknolojilerin bu tür saldırılar ile çalınmasının ülke güvenliği için kritik bir tehdit oluşturduğu değerlendirmesi yapıldı. Washington’da bulunan National Defence University yani Ulusal Savunma Üniversitesi’nde konuşan Amerikan Savunma Bakanı Yardımcısı William Lynn, Amerikan askeri ağlarının siber saldırılara karşı korunmasına ağırlık verileceğini açıkladı.

Günümüzde bitlerin ve byteların da mermiler ve bombalar kadar zarar verici olabildiğini belirten Lynn, siber alanın da hava, deniz ve kara kadar önemli bir savunma alanı olduğunu belirtti. Amerika’nın gelecek saldırıları engellemek için gelişmiş bir savunma ağı kuracağını duyurdu. Yabancı devletlerin bu tür bilgileri çalması hem askeri ve stratejik olarak zarar verici, hem de geliştirilen teknolojilerin ve bunların ticari getirilerinin kaybı anlamına geliyor.

Mart ayı saldırılarında tank gibi askeri araçların küçük parçalarının detaylarından, ağ güvenlik protokollerine, uydu sistemleri ve gözetleme sistemlerinin teknolojik detaylarına kadar pek çok bilginin çalındığı da itiraf edildi. Lynn bu saldırıyı yabancı istihbarat ajanslarından birinin yürüttüğünü duyurdu ama isim vermedi.

Amerika’nın askeri savunmanın ötesinde sivil halkın kullandığı altyapıları da koruyacağı duyuruldu. Yabancı ülkelerin ve teröristlerin olası elektrik, ulaşım vb altyapıların bilgisayar kontrol sistemlerine siber saldırılar ile zarar vermesinin önüne geçilmeye çalışılıyor. Geliştirilecek olan savunma ağının çok katmanlı olacağı ve her şeyden önce saldırılar ile elde edilecek yararı ortadan kaldırmaya, sonra da engellemeye yönelik olacağı aktarıldı.

İlginizi çekebilir:

Kahrolası Federaller Peşinizde!

Eski CIA Yöneticisi Bomba Açıklamalarda Bulundu!

Amerika, Dinleyemediğini Kapatıyor!

Gizli Servisler Bu Markayı Kullanmıyor

Google’ın Mahkeme Açıklaması Şaşırttı

NSA, Facebook ve Yahoo’yu Tehdit Etmiş

Google FBI Mektuplarını Açıkladı

Huawei ve ZTE Firmaları ABD İçin Birer Tehdit mi?

Rus Malı Android İster Misiniz?

Pentagon’un siber kalkanı!

Gizli Servisten NASA’ya Beklenmedik Hediye!

NSA İnsanlara Pek Güvenmiyor!

Microsoft’un Sağlam Arkadaşları Var

John McAfee, Yeni Bir Güvenlik Cihazı Üreteceğini Açıkladı