Anasayfa Haber Gizli Servisler Lenovo’yu Kullanmıyor

Gizli Servisler Lenovo’yu Kullanmıyor

Batılı gizli servisler Lenovo'ya güvenmiyor.
Batılı gizli servisler Lenovo'ya güvenmiyor.
Batılı gizli servisler Lenovo'ya güvenmiyor.
Batılı gizli servisler Lenovo’ya güvenmiyor.

Lenovo markası, birçok ülkenin gizli servisinin yasaklılar listesinde bulunuyor.

Çin menşeili PC üreticisi Lenovo’nun gizli ve üst seviye gizli servislerde yasaklandığı açıklandı. Sebep olarak ise Lenovo markasının ürünlerinin birçoğunun siber saldırılara karşı açık olması.

Haber Avusralya’da yayınlanan Financial Review gazetesi tarafından yapıldı. Başta Birleşik Krallık ve Avustralya olmak üzere birçok ülke, gizli servisleri içerisinde Lenovo markasını yasaklamış.

Yasaklamanın 2000’li yılların ortasına denk geldiği iddia ediliyor. İngiliz gizli servislerinin yaptığı araştırmalar sonucunda, Lenovo yonga setlerinin hack saldırılarına karşı savunmasız olduğu ortaya çıkarılmış.

Birleşik Krallık Komünikasyon Karargahı’na bağlı (GCHQ), MI5 ve MI6 Lenovo’yu yasaklayan başlıca servislerden. Diğerleri arasında Avustralya’ya bağlı Bilgi Güvenliği Organizasyonu ve Gizli Bilgi Servisi’de bulunuyor. ABD’de ise NSA, Lenovo’yu kara listeye yazmış durumda.

Bu yasaklama kararları sadece yüksek güvenlik önlemlerinin alındığı ağlarda geçerli. Lenovo halen birçok ülkenin gizli servisleri için PC üretimi yapmakta.

Lenovo firması bu raporu şaşkınlıkla karşıladı. Herhangi bir hükümet servisinden kendilerine yapılmış bir yasaklama duyurusu almadıklarını da söylediler. Firma sözcüleri “Ürünlerimiz kamu ve bireysel kullanıcılar tarafından günlük kullanımlarda güvenilir olduğunu kanıtlamıştır. Müşterilerimiz de bizimle aynı fikirdedir” dedi. Bu sözlerle markalarının ne kadar güvenilir olduğunu kanıtlamaya çalıştılar.

Lenovo dünyanın en büyük PC üreticilerinden biri. 2013 yılı itibariyle küresel pazarın %16.7’si Lenovo’nun elinde. Ancak firmanın Çinli Komünist Parti ile olan yakınlığı, Batılı ülkeleri rahatsız ediyor. Bu sebepten ötürü her ne kadar ticari anlaşmalar yapılsa da Lenovo’ya karşı bir güvensizlik havasının olduğu kesin.

İlginizi çekebilir:

Kahrolası Federaller Peşinizde!

Eski CIA Yöneticisi Bomba Açıklamalarda Bulundu!

Amerika, Dinleyemediğini Kapatıyor!

Gizli Servisler Bu Markayı Kullanmıyor

Google’ın Mahkeme Açıklaması Şaşırttı

NSA, Facebook ve Yahoo’yu Tehdit Etmiş

Google FBI Mektuplarını Açıkladı

Huawei ve ZTE Firmaları ABD İçin Birer Tehdit mi?

Rus Malı Android İster Misiniz?

Pentagon’un siber kalkanı!

Gizli Servisten NASA’ya Beklenmedik Hediye!

NSA İnsanlara Pek Güvenmiyor!

Microsoft’un Sağlam Arkadaşları Var

John McAfee, Yeni Bir Güvenlik Cihazı Üreteceğini Açıkladı