Anasayfa Haber Kahrolası Federaller Peşinizde!

Kahrolası Federaller Peşinizde!

Basına sızan bazı haberler, bir süredir çeşitli ABD istihbarat teşkilatlarının, çok ilginç bir proje için bütçe ayırdıklarını ve bazı özel firmalarla ar-ge anlaşmaları imzaladıklarını ortaya çıkardı. Belki çapı ilk bakışta çok büyük görünmeyebilir, ancak söz konusu projenin büyük resim içindeki yeri, bazı boşlukları dolduruyor denebilir.

Nedir bu proje? Şöyle ki, ABD donanma istihbaratı da dâhil olmak üzere bir grup gizli örgüt, oyun konsollarında depolanan verilerin kolayca deşifre edilebilmesine imkan tanıyacak yazılım ve donanımlar elde etmek istiyorlar. Daha önce Drexel Üniversitesi’nde çalışan bir grup uzmanın ikinci el bir Xbox 360 satına alarak, sabit diskindeki kredi kartı bilgileri gibi kişisel verilere ulaşmayı başardıklarını zaten duyurmuştuk. İşte istihbarat örgütleri de bu türden şifrelenmiş verilerin peşindeler. Ancak onları sadece kredi kartlarınızla yaptığınız alışverişler değil, oyun oynarken ya da mesaj alanlarında yaptığınız görüşmeler de ilgilendiriyor!

Devletin resmi kurumlarının bu konuda yaptığı açıklamalar, bu geliştirilen teknolojilerin kesinlikle ABD vatandaşları üzerinde kullanılmayacağı, sadece diğer ülkelerdeki olası suçluları takip etmek için hazırlandığı yönünde. Geçerli yasalara göre ABD’nin kendi vatandaşlarını izinsiz dinlemesi ve gözlemesi yasak. Ancak son yıllarda ardı ardına patlayan skandallar, bu yasağın sadece lafta kaldığını da vurguluyor.

Fakat buradaki esas ürkütücü gerçek, ABD devletinin kendi kanunları tarafından korunmayan diğer tüm insanlara “potansiyel tehdit” gözüyle bakıyor olduğunun altının bir kez daha çizilmesidir. Burada yaklaşık 6,5 milyar insandan bahsediyoruz ve ABD’nin gözünde hepiniz düşmansınız, en azından bu açıklamalardan çıkan sonuç bu. Peki ABD bu geliştirilen kırma-okuma teknolojilerini nasıl kullanacak? Diğer ülkelerden satın alınan oyun konsollarının Amerika’ya taşınıp okunmasıyla tabii ki!

İnsan sormadan edemiyor; çevreci biçimde imha edilmek ya da üçüncü dünya ülkelerine yardım olarak gönderilmek üzere toplanan eski elektronik cihazların acaba yüzde kaçı ABD gizli servis depolarında toplanıyor? Sabit diskler, cep telefonları, tabletler, oyun konsolları… Şüphesiz maksat çeşitli teknik zorluklar nedeniyle internet üzerinden ulaşılamayan verilerin de bir şekilde toplanması ve işlenmesinden başka bir şey değil. Uzun lafı kısası, dönüp dolaşıp eski bir Hollywood film repliğine geri dönüyoruz: “Kahrolası federaller peşimizde adamım!”

İlginizi çekebilir:

Kahrolası Federaller Peşinizde!

Eski CIA Yöneticisi Bomba Açıklamalarda Bulundu!

Amerika, Dinleyemediğini Kapatıyor!

Gizli Servisler Bu Markayı Kullanmıyor

Google’ın Mahkeme Açıklaması Şaşırttı

NSA, Facebook ve Yahoo’yu Tehdit Etmiş

Google FBI Mektuplarını Açıkladı

Huawei ve ZTE Firmaları ABD İçin Birer Tehdit mi?

Rus Malı Android İster Misiniz?

Pentagon’un siber kalkanı!

Gizli Servisten NASA’ya Beklenmedik Hediye!

NSA İnsanlara Pek Güvenmiyor!

Microsoft’un Sağlam Arkadaşları Var

John McAfee, Yeni Bir Güvenlik Cihazı Üreteceğini Açıkladı