Adidas'tan Yediğim Kazık

Bir ayakkabı alıyorsunuz, hatırı sayılır bir miktar para ödüyorsunuz. Çünkü parayı ödediğiniz firma bir dünya markası ve siz, bir dünya markasının kalitesinden şüphe etmiyorsunuz.

Ben ayakkabımı satın alalı 6 ay oldu. Bir ayakkabı satın aldım elbette. Fakat malum, kış mevsimi nedeniyle 2 ay rahat rafta kalmıştır. Yani toplamda 4 ay kullandığım bir ayakkabı. Her neyse, baharın gelmesiyle 1, 2 aydır sık sık kullanmaya başladım. Son 2 haftadır ayaklarıma bakarken farkettim. O da ne ! 4 aylık ayakkabım açılmıştı !

Yurt dışında yaşayan birkaç yabancı arkadaşlarım var. Bana Adidas'ın ürünlerini 2 sene boyunca garanti kapsamında tuttuğunu ve herhangi bir Adidas bayiisinden ürünümü iade edebileceğimi söyledi. Kendisi 3 kere aynı ayakkabıyı hor kullandıktan sonra yenisiyle birebir değiştirttiğini söyledi. İçimden, ''Tam da Adidas'a yakışaşacak bir hareket ! Yarın hemen gidip, ben de iade edeyim.'' dedim.

Üstelik ben ayakkabımı hor kullanmamıştım. Evden okula, okuldan eve. Bilirsiniz zaten okulda genelde oturur vaziyette olursunuz. Eğer teknik olarak düşünürsek, bu da ayakkabının kullanım süresini düşürebilir. Her neyse, teslim etmeye gittiğimde arkadaşlar çok güler yüzlüydü. Ciddi anlamda Adidas'tan alış veriş yaptığım için mutluydum. İademi yapıp, telefon numaramı ve sorunumu yazıp, eve geri döndüm.

İlk işim Şikeyetvar sitesinde Adidas kısmından şikayetlerin nasıl çözüldüğüne baktım. Gördüğümde o an ayakkabımın değişmeyeceğini anladım. Neden mi ? Çünkü neredeyse yüzlerce iadenin reddi konusuna ilgisiz Adidas'ın artık halkla ilişkileri midir, yoksa başka bir berbat birimi midir bilemem. Yüzlerce kullanıcıya şu şekilde cevap vermiş :

Sayın Tüketicimiz,

adidas ürününüz, ilgili şikayetiniz doğrultusunda uzmanlarımız tarafından tüm dünyada geçerli olan adidas standartlarına uygun olarak incelenmiş ve yapılan inceleme neticesinde başvurunuza konu olan sorunun materyal kusuru bulunamaması sebebiyle , talebinizi kabul edemeyeceğimizi üzülerek belirtmek isteriz.

Saygılarımızla
adidas Müşteri Hizmetleri

Özensizce ve olabildiğince ''Bakkal'' mantığında yazılmış olan bu iletinin aynısı, bizzat benim ürünümün garantiden geldiğinde içinde gelen red kağıdında da yazıyordu. Herkese aynı bir metni kopyalayıp yapıştıran, özensiz, ilgisiz bir müşteri hizmetlerine sahip Adidas'ın gönderdiğiniz ürünleri test ettirdikleri ''Uzman'' olarak tabir edilen şahısların ne kadar uzman olduğunu az çok aklınızda canlandırmışsınızdır.

Ayrıca size 15 ya da 30 gün sürecek bir süre veriyorlar. ''Uzman'' diye tabir edilen kişilerin ayakkabıları incelemeleri için... Yaşadığım ülkenin Türkiye olduğunu bir kez daha iliklerime kadar hissettim. Bu bakkal mantığı, dünyanın en büyük spor ürünleri satan markalarından birinde dahi yaşamakta. Onlara göre artık müşterinin önemi yok. Çünkü tekellerini kurdular.

Uzun lafın kısası, bundan önce aldığım ve 3 senedir kullandığım, hiçbir sorun olmayan aynı model ayakkabım sapa sağlam dururken, 4 aydır kullandığım, sadece okula yürümek için kullandığım aynı model Adidas ayakkabımın yanlarının açılması kesinlikle benim hatam olmalı.

Ben deniz müşterinize verdiğiniz bu ilgiden ötürü teşekkür eder, bir daha dükkanlarınızdan asla alış veriş yapmam ve sevdiklerimi de bu yönde uyarırım. Tıpkı şuan sevgili Technopat okurlarını uyardığım gibi...

Yorumlar

Aynı durumun mağduruyuz. 2 tane Adidas ayakkabı aldım 2 sine 5 ay dayanmadı. . 2 sininde yanları patladı. ortamala 2 ay kullandığım ayakkabılar oda hiç zorlamadım arada sırada sıra sıra giydim ikiside gitti. Dolandırıcılık bu.
 
A
Ürünü FLO mağazalarından mı aldınız? Yoksa Adidas'ın kendi mağazasından mı?
 
Adidas basketbol ayakkabasında arkadaşım aynı sorunu yaşıyordu. Nike kullanıyorum 2 senedir gayet başarılı. Zaten 47.5 numara bulmak zor :D
 
A
Benim Nike 3. ayda sökülmeye başlamıştı. Bana da öyle demişlerdi.
 
Siz o ayakkabılarla futbol falan mı oynadınız yav :D Acaba o ayakkabı baştan defoluydu da siz mi göremediniz. Çok küçük bir defodur gitgide büyümüştür belki.
 
Siz o ayakkabılarla futbol falan mı oynadınız yav :D Ya da o ayakkabı baştan defoluydu da siz mi göremediniz. Çok küçük bir defodur gitgide büyümüştür belki.
 
Defo olduğu bariz zaten. Ama kullanıcı hatasıymış. O ayakkabı topa bir kere değmedi ya da herhangi bir sporsal aktivite yapmadım. Bir daha da asla Adidas'tan ayakkabı almam.
 
B
Benden garanti dönüşü kargo parası istediler vermeyince faturamı vermediler bir daha senin ayakkabıyı garantiye almam dediler. :D
 

Blog girdisi detayları

Ekleyen
Kaan Arslan
Okuma süresi
2 dakika okuma
Görüntüleme
1.027
Yorumlar
11
Son güncelleme

Genel kategorisindeki diğer girdiler

Kaan Arslan adlı kullanıcının diğer girdileri

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı