Namaz kılmanın faydaları

Sizlere namaz kılmanın faydalarını yaptığım araştırmalar sonucunda yazdım, keyifli okumalar🙂

Screenshot_2021-11-13-21-50-55-867_com.google.android.youtube.jpg


1.namaz, günlük bize bir plan oluşturur günü 5 kısma ayırır.

2.namaz, abdest aldığımız için temizlikle başlar. Beden ve çevre temizliği, namazın farzlarıdır.

3.namaz kılmak hastaların eklem romatizmasını önleyen en etkili koruyucu tedbir olarak görülüyor. Ayrıca mide civarı üzerindeki yağların eritilmesine yardımcı olur.

4.namazdaki tüm hareketler kalbin çalışmasını etkileyip kanın vücuda gitmesini hızlandırır. Ayrıca sinirlerinde hareketini sağlayıp rahatlatma sağlar. Uykusuzluğu giderir. Ayrıca namaz kılanlar insanlarda bunama hastalığı engellenir.

5.namaz kılanların ekleminde 10 derecelik hareket kısıtlanması olurken, namaz kılmayanlarda bu kısıtlama 25 dereceye ulaşıyordu. Bu araştırmaya katılanlardan namaz kılanlar, 10 basamaklık merdiveni ortalama 22 saniyede çıkıyorken, namaz kılmayanlar 34 saniyede çıktılar.

6.namaz kıldığımız için huzura kavuşan ve bu duygular içinde konsantre olan insanların beyinlerinde dopamin, ınterleukin-2 gibi maddeler salgılanır. Dopamin rahatlık, ferahlık veren, güzel duygular sağlayan bir maddedir. Interleukin-2 ise insanın savunma sistemini kuvvetlendirir.

7.İstanbul tıp fakültesinde 1980 yılında bir araştırmada, diz eklemi romatizması olan ve namaz kılan 30 hasta ile, yine diz eklemi romatizması olan ve namaz kılmayan 30 hasta incelendi. Namaz kılanlarda şikayetler ve hastalık belirtileri 50 yaşından sonra ortaya çıkıyorken, bu hastalık namaz kılmayanlarda 40 yaşından itibaren görülmeye başlanıyordu.

8. namaz kılan insanlarda psikolejik olarak rahatlama görülür insana terapi uygular.

:Günde 5 vakit namaz kılmak, aynı zamanda küçük günahlar için bir kefârettir.
Beş vakit namazını kılan kimseyi, cennetine koyacağına dair Allah teâlâ'nın vaadi vardır.
Namaz kılmanın insanları kötü işlerden ve bizi daraltan musibetlerden korur.

Namaz dinin direğidir. Hz Muhammed (sav)

Kaynaklar: Sorularlaİslamiyet.com Haberler.com

Yorumlar

Namazın İslama göre tek faydası Allah ile iletişim halinde olmaktır. Spor icin namaz kılmayın gidin yoga yapın.
 
Değerli arkadaşlar Sosyal'de tesadüfen böyle bir konu başlığı görünce şaşırdım ama izninizle ben de şunları eklemek isterim:
1-Öncelikle "Namaz" kelimesinin Arapça değil Farsça kökenli olduğunu belki bilmeyenler varsa bilsinler diye ilaveten eklemek istiyorum ve müslümanların günde 5 vakit yaptıkları ve amacının, tek Yaratıcı olan Allah' hatırlamak ve Ona çeşitli dilekleri iletmek olan kurallı bir eylem olduğunu yine de belirtmek istiyorum.

2-Bu eylemin amacı sağlıkla ilgili bir takım getiriler elde etmek değildir, sadece din ile belirtilen getirileri elde etmek içindir. Belki iyi niyetle de olsa "Bakın aynı zamanda sağlık için şöyle şöyle faydaları da varmış" demek maalesef doğru ve mantıklı bir yaklaşım değildir, çünkü @AidenPearce tarafından yapılan haklı eleştirilere karşı mantıklı cevaplar verilemez.

3-Lütfen ilk başta dinî inanç ile bilimsel bilginin amaçlarının farklı olduğunu bilelim ve dinî inançlar ile bilimsel bilgiyi her zaman yan yana getirmeye çalışmayalım, çünkü bu itici de olabilir. Dinî inancın kökeni, bilimsel bilgi ile erişilemeyecek olan Evren dışındaki bir kaynağa dayanır. İnsanların bilimsel bilgi ile Ona erişemeyeceklerini bildiği için Yaratıcının kendisi, yarattığı bazı insanlar aracılığıyla yâni dolaylı olarak, dinî bildirmiştir. Doğrudan bildirmiş olsaydı zâten ona inanç denilemeyecekti, çünkü insanlar deyim yerindeyse ilk elden bilgiyi elde etmiş olacaklardı. Bilinen birşey ise sadece "bilinir" ve inanmak kelimesine gerek kalmaz.
 
Ben burada yazara bir alternatif değil bir çekememezlik görüyorum. Durduk yere argüman çürütme çabanızı entelektüel bir biçimde aktarmayı çalışma çabası içerisine girmişsiniz ve çok belli oluyor. Hele ki huzura kavuşma mevzusunda durduk yere alternatif üretmeniz sanki konu başlığı nasıl mutlu olunabilirmişte birde sizden düşünceleriniz bekleniyor. Başlıkta dini değil fiziki faydalarından bahsediliyor, bunu kafanızda tamamen metafizik veya maneviyata dökmeniz gereksiz. Burada ülke kurmanın faydalarından bahsederken gidip marsta da ülke kurulabilir bu söyledikleriniz sadece dünyaya özel değil gibi bir argüman olmuş. Bunu bu kadar uzatmamın sebebi içindeki islamofobiyi sırf marjinal olmak için anlatman.
Dostum cezam vardı yanıt veremedim. Yanıt veremiyor olmamı göz önünde bulundurmadan ''deli'' yaftası vurarak ''Arkadaş kuyuya taş attı, gelsin çıkarsın'' demek yakışmıyor. Profilim herkese açık, girip baksaydın cezamın ne zaman bittiğini görebilirdin. Ayrıca ''ağzını yaya yaya'' gibi bir tabir kullanmıştın ki bu tabir aslında nasıl bir karaktere sahip olduğunu gösteriyor. Şimdi söylediğin şeylere cevap verip bir daha konuya girmemeyi düşünüyorum çünkü tahminimce yaşın maksimum 16 ve farklı kelimeler kullanarak kendini çok kültürlü ve bilgili bir insan gibi göstermeyi amaçlamışsın. Güzel bir üslupla söylediklerime objektif yorumlar yapsaydın seninle tartışmaktan zevk duyardım ama dediğim gibi güzel üslup kullanıp fikirlerini belirtmekten aciz birisin.
Namaz denilen şey, varlığı iddia edilen bir yaratıcının emri olduğu için yapılan bir aktivite. Getiri olarak öncelik sevapta. Namaz dini bir aktivite, fiziki yararının namaz kılan biri için önceliği yok. Ülke kurma örneğinizin konu ile bağlantısı yok çünkü ülke kurmak bir tanrı tarafından emredilen bir şey değil. Ama emredilen bir şey olsaydı ve bu konuda ''Ülke kurmak iyidir çünkü...'' diye bir cümle ile başlayıp dini yararı yerine fiziki yararından bahsedilseydi yine gelip ''Fiziki yarar istiyorsanız ülke kurmayın, şunu yapın'' derdim.
Kısacası namazın bilimsel faydasını ''Aa bakın namaz kılıyoruz ama bu faydası da var'' diyerek kalkıp insanlara söylemenin hiç bir mantığı yok. Namazın amacı emirlere uymak ve sevap kazanmaktır.
İyi günler.
 
Konuyu uzatmaya gerek yok, eleştiri ve önerilerinizi kavga ve tartışmaya yol açmayacak şekilde söyleyebilirsiniz.
 

Blog girdisi detayları

Ekleyen
XEfe.Bey
Okuma süresi
1 dakika okuma
Görüntüleme
2.185
Yorumlar
27
Son güncelleme
Değerlendirme
4,67 yıldız 9 değerlendirme

Genel kategorisindeki diğer girdiler

XEfe.Bey adlı kullanıcının diğer girdileri

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı