Oyun İncelemesi: Satisfactory

1696694193419.png
1696694363959.png

1696694193419.png

(oyun içi yükleme ekranı)

Oyun: Satisfactory
Tür: Üs İnşa Etme, Otomasyon, Açık Dünya, Zanaat, Mühendislik
Platform: PC
Fiyat: 280 TL (zam gelecek)
Türkçe: Var
Steam Sayfası:
Oyun parasının son kuruşuna kadar hak ediyor. Hatta Unreal Engine 5 oyun motoru güncellemesi aldıktan sonra daha da fazla artacağı için şuandan alırsanız bile değer.

Gelelim inceleyeceğim kısma;

Eğer gerçekçi grafiklerle hayatta kalma, gelişme, fabrika kurma gibi teknik bir oyun aradıysanız bu oyun tam size göre.

Gerçekçi bir dünyada oynadığınız simülasyon oyununda amacınız fabrika kurmak ve geliştirmek. Ne kadar gelişirseniz o kadar ilerler ve daha fazla özellik açarsınız. Oyun başlangıcında bir merkez binası kuruyor ve bu binada gerekli düzenlemeleri yapıyorsunuz. Bu binayı yükselttikçe yeni özellikler kazanıyor ve daha fazla gelişiyorsunuz. Bu binayı yükseltmek için ise gerekli malzemeleri toplamanız gerekmektedir. Devamı sizin hayal gücünüze kalmış durumda. Kaliteli grafiklere sahip bu oyunda istediğiniz gibi gelişebilir, istediğiniz tasarıma sahip olabilirsiniz. Oyun daha beta aşamasında ve Update 8 yeni yeni paylaşıldı. (BETA)

Biraz önce de belirttiğim gibi oyun daha tam sürüm çıkarmadı. 8. büyük güncellemesini(BETA) geçtiğimiz haftalarda yayınlayan ekip, halen gelişmeye devam ediyor. Tam sürüm olarak çıkmayan oyunda şu anda birçok optimizasyon sorunları bulunmakta. Örneğin bazı bölgelerde FPS drop sorunu yaşanabilir. Fakat genel olarak oyun güzel performans vermektedir.

Diğer oyunlardaki oynanış kontrollerine sahip bu oyun, her oyuncu tarafından rehbere ihtiyaç duyulmadan oynanabilecek bir seviyededir. Eğer ki daha önceden maden işlemeden elektriğe, petrolden nükleer teknolojiye kadar yeterli teknik bilgiye sahipseniz oyunu oynarken rehbere ihtiyaç duymadan rahatlıkla gelişebileceksiniz. Örneğin bir kömür jeneratörü kurduğunuzda bunun kömür ile çalışacağını bilirsiniz. Bunun gibi detaylar sizi çok zorlamayacaktır. Ama teknik bilginiz yoksa jenaratörlerin istediği basıncı hesaba katmayıp sürekli durması karşısında deliye dönebilirsiniz. Bu durumdan muzdarip olmak istemiyorsanız arkadaşınızdan yardım alın :)

Özellik bakımından henüz tam sürümü çıkmayan oyun birçok özelliğe ve kaliteli grafiklere sahiptir. Örneğin oyun içerisinde birçok maden, çeşitli üretim mekanizmaları, yükseltme sistemi, kolay ulaşım imkanları gibi birçok özellik bulunmaktadır. Henüz tam sürüm olmamasına rağmen bu kadar çok özellik barındırması bile insanları hayrete düşürmektedir.

1696694265319.png
1696694363959.png
1696694329338.png
Yazar hakkında
UmutMelihAkyol
Kendi halimde oyunlar ve hakim olduğum konular hakkında rehber ve inceleme yazıları yazıyorum.

Yorumlar

Bundan 3 ay önce arkadaşıma 50 TL'ye aldırmıştım ikimiz oynuyorduk sonra o 30. saatte bıraktı ben hala ara ara girer oynarım. (50TL'ye aldım)
 
160 saat oynadık arkadaşlarla bayağı keyifli ve mekaniksel olarak da çok rahat bir oyun. Elektrik, seri üretim, inşa gibi konularda ilginiz varsa arkadaşlarınızla alın oynayın.
 

Blog girdisi detayları

Ekleyen
UmutMelihAkyol
Okuma süresi
2 dakika okuma
Görüntüleme
571
Yorumlar
9
Son güncelleme

Oyun kategorisindeki diğer girdiler

UmutMelihAkyol adlı kullanıcının diğer girdileri

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı