Dağıtım İncelemeleri: ZorinOS

ZorinOS İrlanda'dan çıkma ubuntu temelli deb, snap, flatpak, pacstall paket yöneticilerini kullanan ara yüzü çok hoş son kullanıcıya hitap eden bir Linux dağıtımıdır. Bu Linux dağıtımının öne çıkan özelliği Windows'a benzemesidir. Gerek oyun performansı olsun, gerek nvidia sürücü desteği olsun, gerek de kullanım kolaylığı olsun gerek de ara yüzünün hoş olması her tarafıyla son kullanıcı için çok iyi bir dağıtım seçeneği.

ZorinOS'a Google hesabınızla giriş yaparsanız sistemi Google hesabınızla entegre olarak kullanabilirsiniz. Takvim, postalar, görevler, anımsatıcılar, Drive vesaire hepsi senkronize olacaktır.

Zorin Connect uygulamasıyla da telefonunuz ile ZorinOS arasında bağlantı kurabilirsiniz. Windows'taki Telefonun (Your Phone) uygulaması gibi. Telefonunuzla fare imlecini kontrol edebilir. Telefonunuzla bilgisayarınız arasında köprü kurabilir dosya paylaşımı yapabilirsiniz. Bilgisayarınızdan SMS'lere cevap verebilirsiniz. Aşırı iyi bir uygulama.

ZorinOS birden fazla paket yöneticisiyle çalıştığı için uygulama bulamama gibi bir sorununuzun olması imkansız gibi bir şey. Notion normalde Linux desteklemiyorken bunu ZorinOS repolarından (depo) indirebildim.

ZorinOS'un görüntüsü çok hoş. Aşağıda ekran görüntülerini gördükten sonra bana hak vereceksiniz. ZorinOS Appearance yazılımı ile basit bir şekilde görünümü değiştirebiliyor, animasyon efektleri ekleyebiliyorsunuz. ZorinOS varsayılan masaüstü saate göre değişiyor. Yani gündüz ise dağın arkasından güneş çıkıyor öğle ise tam aydınlık ikindi ise güneş batıyor, akşam ise tam karanlık.

ZorinOS ana ve indirme sayfası: Zorin

1665955570078.png
1665955578175.png
1665955586173.png
Yazar hakkında
Bilişsel Hack
canerkosedag.com'un kurucusuyum. Bu benim kişisel şahsi düşüncelerimi paylaştığım özgür platformum.

Psikiyatrist olmak hayalim.

Yorumlar

Elinize saglik hocam.
Bilgilendirmis olayim: Zorin Connect, KDE Connect'in forkudur ve her dagitimda kullanilabilir.
 
Elinize saglik hocam.
Bilgilendirmis olayim: Zorin Connect, KDE Connect'in forkudur ve her dagitimda kullanilabilir.
Bence yeni başlayanlara Mint yerine Zorin önerilmesi gerekir. Ara yüzünün verdiği ferahlık ve modernliği sebebiyle Mint'in önüne geçiyor. :D
 
  • Beğen
İfadeler: 202
Hocam oyun oynamıyorsanız bence şimdi geçin. Ki o sistemle oyun da oynanmaz ama. İmzanızdan sisteminizi gördüm. Tam Linux kurmalık bir sistem.
Oynuyorum hocam ya, GeForce Now sağ olsun :D.
Şubat-Mart gibi sistem toplarım büyük ihtimal o zaman başlarım maceralara. İlk KDE Plasma'ya macOS teması yapacağım sonra bunu kuracağım büyük ihtimalle.
 
Şubat-Mart gibi sistem toplarım büyük ihtimal o zaman başlarım maceralara. İlk KDE Plasma'ya macOS teması yapacağım sonra bunu kuracağım büyük ihtimalle.
Tarayıcı üzerinden de oynarsınız :D
Neyse hocam şaka yapıyorum. Hoş geldiniz özgürlüğe o zaman. Sanal makine de olsa.
 
  • Beğen
İfadeler: 202
Kendimden bir tane daha buldum :) zorin'in sıkıntısı Lite versiyonunun normalden farkı olmaması.
 
Gerçekten görüntü, Performans ve yazılım olarak harika bir OS zorin özellikle Linux'u yeni kullanmaya başlayanlar görüntüsüne çok hızlı uyum sağlayacaklardır. Ayrıca Mac'i de andırması Mac kullancıları için harika.
 

Blog girdisi detayları

Ekleyen
Bilişsel Hack
Okuma süresi
1 dakika okuma
Görüntüleme
435
Yorumlar
9
Son güncelleme
Değerlendirme
5,00 yıldız 1 değerlendirme

Yazılım kategorisindeki diğer girdiler

Bilişsel Hack adlı kullanıcının diğer girdileri

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı