Kişisel Ayın Gündeminden Başlıklar (Yorum İçerir)

Merhaba!

Umuyorum hepiniz iyisinizdir. (Forum'un geçmiş bayramı mubarek ola)

Tatil yaptık geri dönüşte yeniden metropollere, başkentlere akın ettik. Basını çok takip etmediğimden tahminim her bayram dönüşü aynı şey. Trafik Canavarı. İyi bir olay değil. Ancak çarşaf çarşaf göstermek. Eh be!

Teleservice Ülkenin teknolojide kısırlaşmasına etkendir.

Yakın zamanda Tatil dönüşü bayram hediyeniz benden size süpriz olabilirdi ancak sebebini bilmediğimiz nedenlerden dolayı bugün Nokia ve XPERIA Care hizmeti sunan Teleservice ile tanıştım (adından bir Fransız kokusu seziyorum ama).

Kendileri Ankara'da Necatibey Cad.sinde hizmet veriyor. Hizmetleri ülkede cinayet arttırma sebebidir.

Cihazı aldığım yer yazıcısının arzalandığını faturayı talep ederlerse istedikleri zaman keseceklerini belirttiler. İşi acele olduğundan kendilerine teşekkür ettim ve fiş alıp devam ettim. Bununda garanti esnasında ödemeye dair bir belge olacağını belirttiler.
Teleservice'e gittiğimde ise görevli kişi benden Fatura talep etti. Eyvallah deyip faturamı hemen kestirdim.

Tekrar döndüğümüzde elemanımız cihazı baya bir inceledi ve gereken numaraları girdi.
Bundan önce gerçekleşen bir olay vardır ki bir elemanın cihaz teslim sırasında önüme atlamasıdır. Kısa bir işlem olduğundan alsın ve ne yapıyorsa yapsın dedim.

Sıra bana geldiğinde eleman geri dönerek sorunun aynen devam ettiğini ve yırtık dondan çıkar gibi bir çok kişinin hakkınıda güzel bir suistimal etti. Servis personelimiz işlem onun sırasıymış gibi beni bekletti. Teleservice web sitesinde şikayet ile ilgli her hangi bir durum bulunmamakta (yada ben öküzüm).

Birde pek hızı çalışıyor sormayın gitsin. Sizinle ilgilenen personel bir bakmışsınız kaşla göz arasında arka odada teknik servise birşeyler soruyor. Bu durumda oturan insanlar sizin gişeyi esir aldığınızı sanıyorlar. Oda olmuyor değil.

Elinizden geliyorsa burdan uzak durun derim. Telefon ile şikayet bildirecektim ama web sitesinden diyor. Buluncada yazacağım.

Metro Turizim ve Suit aldatmacası.

Şirketi ve sahibini tanımayan kalmamıştır her halde. Çok detaya girmeden (Bkz: Galip Öztürk) diyorum.

Samsun'a acil gitmem gerekiyordu ve tercih edebileceğim tek araç Beş saate gidiyoruz şekilde vaad edilen Metro Suit di.

Muavin kişiye bavulları teslim ettiğimde 5 Saate ordayız değilmi? şekilnde bir soru yönelttim ve muavinin bana bakışları kendisinden ahiret sorusunun cevabını istemem şeklindeydi. Hadise iyi değildi ama o şekil güldürüyor beni. (Bkz: Cem Y. Hangi Don Ya?)

"Abi Size bunu söyleyen her kim ise işi bilmiyordur. Bu araç İstanbul'dan geldi heryerede gider."

Nasıl yani derken ertesi gün dönüş rezervasyonu için bilet ofisine uğranılır. Durum açıklanır. Yetkili abimiz hangi sefer saatinde geldiğimi sordu. 1.30 dediğimde 5 saatilk uygulamanın sadece "Sabah" seferinde uygulandığını söyledi. Onun dışında bir şikayet var ise telefon açabileceğini söyledi. Teşekkür edip çıktım.

İnsanları bir yıldız ile dahi bilgilendirmeyen Metro Turizm'e bir kez daha yuh diyor

Dönüşü Ulusoy ile Sinop'tan gerçekleştirdim. Muavin baya gençti. Yolculuk başladıktan sonra su ikramına geçen arkadaş dizüstü bilgisayarım ile ilgilediğimi görünce otobüste hiç beklemediğim aksine binmeden önce kontrol ettiğim otobüsü güzel bir detay ile taçlandırdı.

"Şarj etmek isterseniz size yardımcı olabilirim. Koltuklarımızda priz mevcuttur."

Buraya yazıyorum. Yeminimde olsun Ulusoy bundan sonra tercihimdir (tabii prizli seferleri ehehehe). Biz (özelliklede ben) bilişimciler için sanırım yolculukta dizüstü bilgisayar şarjını ayarlamak en büyük sorun.

Gizemli "Yazarkasa POS"

Anladığım kadarıyla yeni açılan her iş yer artık buna geçiyor. İnternette görsellerini bulmak mümkün. Ödemeyi kart ile yapacağımı ilettim. Ben kartı çıkatmış kibar bir cihaz beklerken karşımda resmen kocaman doğalgaz sayacı gibi bir alet uzatılmıştı bana. Demekki nakit felan deseydim çelik kasayı falanda getirebilirdi. Alet her an sanki bir yerlerden para fırlatacakmış gibi bakıyordu bana.

45 Numara ayakkabıdan farksız olan bu cihaz hem yazarkasa hemde POS cihazı. Anladığım kadarı ile vergilendirme ile mücadelelede iyi bir etken olacak. En azından marketlere tek kuruş dahi bırakmamak için kart tercih eden ben için neden olmasın?


Almanlar bana kalırsa "Kulaklık Tanrısıdır"

Sennheiser
'in namını duymayan varmı? Yoksa mağara adresini bana göndererek kendisine bir reklam yollayabilirim.
Yaklaşık bir sene evvel almış olduğum MX365 Blue'yu 4-5 defa iç kablo aşınmasından garantiye yolladım. Ülke temsilcisi olan MeTan adında bir firma sağolsun ki her seferinde bana yenisini yolluyor. C.tesi günü yeniden aynı sorun ile gönderdiğim kulaklığa ne rapor yazacaklar.

Yazımız burada son buluyor. Gitmeden altta bıraktığım geçmişe dair dipnotu incelemeyi unutmayın. Umarım faydalı olmuştur. Hepinize kolaylık sağlamasını diliyorum.

Sevgiler
Alfa

[video=youtube;DkaUsBwe0fo]http://www.youtube.com/watch?v=DkaUsBwe0fo[/video]

Yorumlar

Gösterilecek yorum bulunamadı.

Blog girdisi detayları

Ekleyen
Alfa
Okuma süresi
3 dakika okuma
Görüntüleme
437
Son güncelleme

Genel kategorisindeki diğer girdiler

Alfa adlı kullanıcının diğer girdileri

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı