Word’de Pişer Size de Düşer Sayı:3

Yeniden merhaba! Yazıları ne zaman haftalık bir düzene sokayım desem bu olmuyor, olamıyor. Malumunuz hem üniversite hazırlığı, çalıştığınız iş arkadaşınız ile yapmanız gereken ve size düşen görevler, okul mevzusu bla bla bla --(otur sıfır)--

Bu yazının başlıkları: Aile tabletini hak eden bir sunum: “Memo Pad HD 7”, Apple büyük sürprizler ile geldi(!), Yerel üretimlerde neler olacak?

Aile tableti dediğin böyle olur: “Asus Memo Pad HD 7”

Biliyorsunuz biz eski nesiller Atari ile Mario’yu alıp cenge giderken, bir kısım mahalle kavgalarını Street Fighter’da gerçekleştiriyordu. Gel gelelim şimdikiler doğar doğmaz tabletin aslında tarihten kalan bir yazılı eser olduğunu bilmiyorlar (genel olarak).

Daha önceden modellerini gördüğümüz ancak Apple’nin doğru zamanlama ile nokta atışı yapışı şuan yeni bir mücadele doğurdu. Artık tablet bizler için oyuncak da olabiliyor, sipariş terminalide.
Sık seyahat edip sürekli film, müzik oyun isteyen bir aileniz var ise ne yazık ki dizüstümün pil ömrü en fazla 4 saat dayanıyor. Bu sebeple bir tablet almam gerekti.
Doların fırlaması, Nexus’un 2013’ü çıkması üzerinde alt üst olan piyasada 7 inc bir tabletin iş göreceğine hem fikirdim. Ancak sorun elimdeki paranın kısıtlı olmasıydı. Nexus 7 2013 yaklaşık 800 lira. İlk neslinin arkasında kamera olmayışı beni derinden yaralamıştı.

Gold.com üzerinde gördüğüm ASUS MEMO PAD HD 7 (Ben aldığımda 399 İnternet - 409 Mağaza fiyatıydı) incelemelerine göz gezdirdim. Technopat’da gördüğüm inceleme ile “Tam bir Aile tableti” olunca bu fikir gerçekten kafama yatmıştı.
Ürün gerçekten bahsedildiği gibi 10 saatlik kullanım ömrüne sahip. Evde şuanda çoluk çocuk kullanıyoruz. Memnun olduğumu iletip asıl sınavını önümüzdeki tatilim olan Kurban Bayramında verecek. Burayı burada kesiyorum. Hadi hayırlı olsun.

Apple Büyük sürprizler ile geldi(!)


Akıllı cihazda devrim yaratan bir firmanın 2011’de kurucusunu kaybetmesi, sonra ardından uydurulan “Keep Calm and Ruhunu Yolla Steve Reyiz hikayeleri ile birden tüm okları üzerinde çeken Apple bu defa kendini cidden haklı çıkarmış olsa gerek.
Bundan bir önceki yazımda bahsetmiş olduğum iPhone 5C gelmeden kabı geldi. Sonra sağdan soldan duyduğumuz haberler üzerine gelen ha çıktı ha çıkacak olayı sonunda IFA’da patladı. iPhone 5C Kontratlı fiyatı 16GB için 99 Dolar, Gerçek fiyatı ise yaklaşık 549 dolar. Tabii olay şurda koptu:

Biliyoruz ki Steve Jobs devrinde ürün lansmanlarından önce medyaya açık vermemek için gizlilik had safhadaydı. Ancak şimdi duruma baktığımızda ucuz iPhone durumundan beklenen neydi?

560 Dolar iPhone standartları için gayet makul. Tabi bizim ülkemiz 3 kuruşu 5 liraya satmak gibi bir vergilendirme sistemi olduğundan sonucun nelere mal olacağını hayal bile edemiyorsunuz.
Yinede Apple gibi mükemmeliyetçi gibi bir firmadan basit bir ürün çıkartmasını istememiz henüz mümkün değil.
Sonuç itibari ile Apple hiçbir şey beceremedi iyice çuvalladı komplocularına şuran bir mesaj bırakıyorum. Apple hala dünyanın en değerli şirketi.

Yerli üretimde neler olacak?


Yıllardan beri Türk insanının en büyük hayallerinden biri yerli üretimdir. Özelliklede teknolojide. Ha güzel firmalarda yok değil ancak Türk yaptı dendiği zamanda bir ön yargı oluşuyor. Bu yargının kısa zamanda kırılmasını pek ümit edebileceğini sanmıyorum. Devrim Otomobilleri filmini hepimiz izlemişizdir. Harp kafası ile araba yaptık Şark kafası ile benzin koymadık repliği hiç akıllardan çıkmaz.
İyi şeylerde olmuyor değil. IFA 13’de Vestel’in yeni akıllı telefonu ile karşılaştık. Ürünleri çoğunluk ile ev elektroniği ve beyaz eşyadan ibaret bir firmanın böyle bir pazarda boy göstermesi kötü bir hamle değil. Ancak kime satacağı ne olacağı henüz belli değil.
Değinilmesi gereken bir husus var. Aynı zamanda açık bir kapı. Yerli diye bir şey kaldımı?

Üretim adına bence hayır!


Apple Kaliforniya asıllı çinde fason üretim yaptıran bir firma. Apple’ın Foxconn fabrikalarında üretildiğini hepimiz biliyoruz. Yani bu bir çok dünya firması için geçerli. Yerli üretim kalmadı. Japonların bilgi sattığını iddaa edecek olursak bizimde Yerli Proje üretmemiz pek olumsuz bir durum sayılmaz. Kaldi ki yıllar yılı Avrupa’ya kıç dönmüş bir imparatorluğun yeniliklerden uzak olması, tekrardan bir devletin ayakta duruşunu sağlamak ile 89 yıldır meşgulüz. %60’ı yerli imal (Kendi fabrikalarımızda) bir hedef koymuş gerçekleşmesi mümkün olan bir hadiseiçin hiç fena değil.
Bu yazıyı hava, sosyal ve kişisel durumlardan dolayı burada bitireceğim. Komşular gittiğine göre Paykek bana kaldı. Ben yemeğe gidiyorum…

Ha bu arada notumu incelemeyi unutmayın.
Sevgiler
Alfa

Ufak bir son: Teleservice ile ilgli ilk yazımda sorun olduğunu bahsetmiştim. Ürün 20 iş gününü doldurmuş. Yarın iademi vermezler ise burada onlara değineceğim. Hepimize 2013 - 2014 Eğitim Öğretim yılı hayırlı uğurlu olsun.


[video=youtube;V89-I8RqO4U]http://www.youtube.com/watch?v=V89-I8RqO4U[/video]

Yorumlar


Blog girdisi detayları

Ekleyen
Alfa
Okuma süresi
3 dakika okuma
Görüntüleme
573
Yorumlar
1
Son güncelleme

Genel kategorisindeki diğer girdiler

Alfa adlı kullanıcının diğer girdileri

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı