Online oyun oynarken "Oyunu durdur" diyenler

Merhaba arkadaşlar. Eminim neredeyse tüm Online oyuncuların başına gelmiştir diye tahmin ediyorum.

Online bir oyuna giriş yaparsınız (örneğin, CS2). Rekabetçi bir modda maç ararsınız ve maça başlarsınız. Maç epey iyi gider, rakiplerinizi ezersiniz de ezersiniz. Tam maç 6-0'a gelmişken bir anda ev mahalindeki birisi odanıza gelir ve "Çabuk mutfağa gel, yemek hazır" gibi bir şey söyler. Siz de oyun oynadığınızı ve bu nedenle gelemeyeceğinizi söylersiniz ve çoğunuzun çilesi olan cevabı alırsınız: "Oyunu durdur, yemeğe gel!"
Siz de dakikalarca Online oyun oynadığınız için oyunu durduramayacağınızı söylersiniz. Ancak hiçbir şekilde kabul etmez, onun yerine "O zaman oyunu tamamen kapat" cevabı alma ihtimaliniz var. Siz de rekabetçi maçtan çıkmanın cezası olduğunu anlatmaya çalışırsınız ancak yok, hiçbir şey değişmez.

O esnada ya maçı tamamlayıp yemeği kaçırırsınız (zira yemeğe gelmediğiniz için size genelde yemek ayırmazlar ve başka birisine verirler), ya oyunu mecburen terk edip ceza yersiniz, ya da oyunu AFK bırakırsınız ve takım arkadaşlarınız sizi oyundan atar (ceza da yiyebilirsiniz).

Bu durum benim başıma defalarca kez geldi. En son Star Wars Battlefront II'de Co-Op Missions oynarken babam bir iş için zorunlu olarak çağırdı. Aslında co-op maçları nispeten hızlı bitiyor ve çıkmanın bir cezası da yok. Fakat istediğim haritaya denk gelebilmek için bir adet tam Rotation oynamam gerekiyordu. Çünkü istediğim harita olan Takodana Maz's Castle denk gelmiyordu. Ben de Takodana MC85 Star Cruiser haritasında başladım. Tam sonraki harita olan Jakku Resurgent-class Star Destroyer haritası gelmişken babam bir iş için çağırdı. Ben de oyun oynadığımı ve gelemeyeceğimi söyledim fakat "Oyunu dondur gel" cevabı aldım. Artık Online oyunlarda oyunu durdurma diye bir şeyin olmadığını kaç kere daha anlatacağım bilemiyorum. Mecburen 1 harita daha oynadıktan sonra çıktım ve babamın işini hallettim. Sonra tekrar geldim ve tekrar eşleştirme yaptım. Karşıma maalesef yine Takodana MC85 Star Cruiser haritası geldi. Yani o kadar oynadığım Jakku Resurgent-class Star Destroyer ve Jakku The Graveyard haritalarını tekrar oynamak zorunda kaldım. Sonra ise nihayet Takodana Maz's Castle haritası geldi ve güzelce oynadım.

Sizin başınıza böyle bir durum geldi mi ve en son ne zaman başınıza geldi? Ayrıca bu durum hakkındaki düşünceleriniz nedir?

Son incelemeler

Benim ailemde oldukca rahat bu konuda, özellikle annem. Misafir geldiğinde odadan çıkma diye tembihliyor, biliyor ki misafir sevmediğimi. Özellikle anne tarafını 😀
  • Beğen
İfadeler: SeyitAli253
Çok şükür ailemde bu olay yok Online'de oldugumda işin bitsin öyle yanıma gel diyorlar zorla kalk çabuk gel dediklerini duymadım ablam dışında oda gitti rahatım.
  • Hahaha
İfadeler: Mando9098

Yorumlar

Online oyunlar için uygun bir zaman aralığı ayırdığınızdan emin olmalısınız. Mümkün olduğunca aile işlerinizi halledin, yemeğinizi yiyin, sonrasında da mümkünse sizi bir süre rahat bırakmalarını isteyin. Ya da en temizi single takılın. Yemeğe mi çağırdılar, iş mi yaptıracaklar, duraklatın gitsin oyunu. Siz geri devam edene kadar ve bir de elektrikler gitmediği sürece, ya da bilgisyarda veya oyunda bir hata olmadığı sürece bilgisaayr da, oyun da olduğu yerde bekler sizi.
 
Sırf bu yüzden her vakit Online oyun girmem. Belirli bir saatim olur örneğin 22:00 - 01:00 arası gibi. Bu zamana kadar işim varsa hallederim ev ahalinede söylerim ve odama kapanır sabaha kadar hela dışında bir yere çıkmam.
 
Bu gerçekten çok ilginç, yazdığınız blog hayatımı değiştirdi gerçekten nasıl olabiliyor böyle bir şey aman tanrım :eek:
 
LoL de misafir geldiğinde her AFK kalışımda 1-2 hafta ceza yediğim zamanlar aklıma geldi, bende ceza yediğimde farklı hesaplardan oynarım diye farklı serverlardan hesaplar açmıştım :) Hesap sayıları şöyle:
-TR Serveri: 4 hesap
-NA: 1 hesap
-EU West: 1 hesap
-Rusya Serveri: 1 hesap
 

Blog girdisi detayları

Ekleyen
yusuf6554
Okuma süresi
2 dakika okuma
Görüntüleme
2.027
Yorumlar
8
İncelemeler
2
Son güncelleme
Değerlendirme
5,00 yıldız 3 değerlendirme

Oyun kategorisindeki diğer girdiler

yusuf6554 adlı kullanıcının diğer girdileri

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı