Portal'ın 2 yıllık geliştirilme süreci

header.jpg


"Portal'ın kapak resmi"
Bu kategori oyunların isteyenler için geliştirilme sürecini anlatan kategoridir. Ben burada ilk olarak Portal'ın 2005'den 2007'ye kadar geliştirilmesine değineceğim. Kısa olabilir çünkü Valve oyunlarında beta işleri çok sıkıntılı. Acemice olabilir kusura bakmayın yazmaya alıştıkca gittikçe uzayacaktır. Her neyse şimdi başlayalım.
Her şeyin başlangıcı: Narbacular drop.

379753-12.jpg


10-12 gibi bir lise veya üniversite öğrencileri böyle bir oyun geliştirdiler. Oyundaki amacımız basit ve zor bulmacaları çözüp zindandan kaçmak. Bu portallar sihirle açılıyor. Bu oyunun çıkışından birkaç ay sonra Valve bu gençlerin karşına gelip bu portal ismindeki oyunu geliştirmelerini istiyor. Gençler ise Source motorunu indirip Half-Life 2'den bakıp bir şeyler yapmaya çalışıyorlar. Bu yaptıkları şeyler test Build'ler ve bunlardan sadece 2 tanesi sızdırıldı ve birkaç tanede resim sızdırıldı. İlki Valve teklif ettikten sonraki geliştirdikleri hali. Levellerin birçoğu sızdırılamadı. Portal 2005 sürümü fotoğrafı: Gördüğünüz gibi portal silahı çok fazla gravity gun andırıyor duvarlar kaplamaların hepsi Half-Life'dan alınmış ve en büyük fark glados yok.

indir (1).jpg


December 2006 yapısı: Oyun gittikçe Portal'a benziyor.

maxresdefault.jpg


Oyun gittikçe Portal'a benziyor fakat ufak farklılıklar var. Valve oyunun sonunda bir müzik istiyor ve bunun için jonathan coulton diye bir adamı bunun için tutuyor. Jonathan BİM bir güçle müziği yapmaya çalışıyor tam oyun çıkmasına yakınken bitiyor. Oyunda ise gittikçe ufak değişiklikler oluyor glados hala yapım aşamasında diye magnet cube olarak görünüyor december 2006 yapısında. Şimdi sızdırılan yapılar bitti sırada sızdırılan fotoğraflar.
Sızdırılan fotoğraf 1: Test chamber 18 2005.

Hqdefault.png


Tabii eski fotoğraf diye böyle ama bu oyundaki test chamber 18. gördüğünüz gibi ne kadar da Half-Life 2'ye benziyor. Ondan korku oyunu gibi Half-Life 2 gibi olunca.

Geriye kalan sızdırılan fotoğraflar:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Gördüğünüz gibi Portal'ın geliştirilme süreci çok karmaşık. 2007'de hazırlıklar yapılıyor ve neredeyse herkesin bildiği Portal ortaya çıkıyor.

Yorumlar

Ben Portal 1'i değil de 2. oyunu Oyun Portal'dan izlemiştim. Düşününce çok güzel zamanlardı. 2017 Mayıs gibi kanalın ismini değiştirmişti, 2018 gibi de salmıştım.

Tavsiye ederim bu arada oyunu. Çok güzel :D


(Keşke o zamanlara dönebilsem. 2013-14 çok güzeldi :/)
 

Blog girdisi detayları

Ekleyen
Adam_88
Okuma süresi
2 dakika okuma
Görüntüleme
634
Yorumlar
3
Son güncelleme

Oyun kategorisindeki diğer girdiler

Adam_88 adlı kullanıcının diğer girdileri

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı