Zenginlik nedir?

Zenginlik kağıt üstünde ve tanım olarak baktığımızda sahip olunan net sterlin varlığı, net külçe altın KG'ı, sahip olunan otomobil sayısı, sahip olunan arsa metrekaresi ve sayısı, sahip olunan tarla dönümü ve sayısı, sahip olunan çiftlik ve sayısı, sahip olunan taksi plakası ve sayısı, sahip olunan Ford Raptor ve sayısı, sahip olunan karavan ve sayısı, sahip olunan tır ve sayısı, sahip olunan ev ve sayısı, sahip olunan apartman ve sayısı, sahip olunan malikane ve sayısı, sahip olunan villa ve sayısı, sahip olunan müstakil ve sayısı, yazılıp satılan program sayısı ve sahip olunan uçak ile sayısı olsa da bence zenginlik,

Bağışladığın kadar zenginliktir, başkasına hediye ettiğin bina, arsa, tarla, otomobil ve ev sayısı zenginliğini gösterir.
Karşılıksız verdiğin sterlin meblağıdır zenginlik.
Solar enerjiyle, rüzgarla ürettiğin elektrik megavatıdır zenginlik.
Salgılamadığın karbon emisyonu zenginliktir.
Muhafaza ettiğin her ağaç zenginliğindir.
Ürettiğin zenginliktir. İhtiyaca yönelik ürettiğin trilyonerliktir.
Okuduğun kitap, bitirdiğin cilt, baştan sona okuduğun ansiklopedi setleri zenginliktir.
Ana dili seviyesinde bilmekte olduğun her dil zenginliktir.
Hediye ettiğin her kitap zenginliktir.
Günde kütüphaneye yaptığın her gidiş zenginliktir.
Paylaşılan her bilgi birer hazinedir.
İster tonlarca elmas, isterseniz zümrüt ve platin dağıtın.
Verdiğiniz her şey sizi British Airways'de Boeing 777 pilotu gibi uçuracak.
Veren el alan elden üstündür.

Yorumlar

Zenginlik gönülde başlar kalpte iyilik varsa sağlığın varsa önemi yok hiçbirşeyin
Sana şu örneği vereyim (sabancı olması lazım ama vehbi koçta olabilir 2'sinden birinin oğlu özel di (engelli) ve şu sözü söyledi "kim benim oğlumu iyileştirirse tüm mal varlığımı ona veririm.
 
Sana şu örneği vereyim (sabancı olması lazım ama vehbi koçta olabilir 2'sinden birinin oğlu özel di (engelli) ve şu sözü söyledi "kim benim oğlumu iyileştirirse tüm mal varlığımı ona veririm.

Bu örneği insanlar kendisini avutmak için veriyor hocam. Görüyoruz SMA hastası olan bebeklerinin tedavi olabileceği parayı toparlamak için yalvaran anne babaları. Hastalık zengin, fakir ayırmaz. Evet sağlık en önemlisi ama sağlığı korumak için uzun Vaade'de güzel bir yaşam şart.
 
Bahsettiğimiz zenginlik nereden baktığımıza göre değişir. Para mı yoksa kültürel mi? İkiside mi değil? Kim bilir türlü türlü şey var.
 
Elinde 1 adet varsa ve onu da sevdiklerinle paylaşabiliyorsan bu benim için en büyük zenginliktir. Öyle şeyler gördük ki deprem bölgesinde, en ufak şeylerin aslında ne kadar değerli olduğunu farketmemizi sağladı.
 

Blog girdisi detayları

Ekleyen
Kaspersky Kullanıcısı
Okuma süresi
1 dakika okuma
Görüntüleme
587
Yorumlar
20
Son güncelleme
Yer
Mars mahallesi Jüpiter sokak London

Hayat kategorisindeki diğer girdiler

Kaspersky Kullanıcısı adlı kullanıcının diğer girdileri

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı