Askeri üniversite okumak ve göz bozukluğu

weaxny

Hectopat
Katılım
9 Kasım 2020
Mesajlar
49
Çözümler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Nvidia GeForce RTX 4060ti 8gb, Intel Core i5 13400f, 16gb RAM, H610M DDR4 Anakart
Cinsiyet
Erkek
Askeri üniversite okumak istiyorum, ancak sağ göz 1.25, sol gözüm ise 1 derece miyop. Askeri kurallara göre üniversite için iki gözünde 1 dereceyi geçmemesi gerek. Ameliyat, lazer operasyon falan önermeyin, istemiyorum. Egzersiz ile düşürerek falan bir şekilde askeri üniversiteye girebilir miyim? Henüz 8. sınıf öğrencisiyim, askeri liseye girebilir miyim? Askeri lise bana bu konuda yardımcı olabilir mi?
 
Bu meslekte göz ve fizik çok önemli hususlardır sağlık raporu alırken kriterlerden dolayı kazanamayabilirsiniz. Yaşınız gereği egzersizle bir yere kadar toplayabilirsiniz deneyin faydası olacaktır.
 
Egzersiz ile miyop düzelmez. Tek çare ameliyat. (Egzersiz+gözlük kayma varsa düzeltebiliyor)
 
Sana bu yaşta hangi doktor göz ameliyatı yapar ki 1 numara miyop için? En az ergenlik bitmeden çok zor, ilerler çünkü boş yere operasyon geçirme ihtimalin çok yüksek olur.
 
Hocam bunun bir kuralı vardı sanırım iki gözün toplamı 3 dereceyi geçmemesi lazımdı. Araştırırsanız sonuca ulaşırsınız hatırlayamadım tam.
 
21 yaşından önce zaten lazer ameliyatı olunması tavsiye edilmez. Benim için bu sınır 25'tir hatta. Onun dışında 1 ve 1.25 için lazer zaten önermez çoğu doktor. Ve egzersiz ile miyop, hipermetrop, astigmat gibi göz hastalıklarıni düzeltemezsiniz. Ayrıca gözlükle de düzeltemezsiniz. Gözlük sadece ışıkların açısını değiştirerek doğru görüntünün iletimini sağlar. Bir dipnot daha ekleyeyim, gözler bilgisayara bakma, fazla kitap okuma vs. bunlarla bozulmaz. Bu işler sadece gözleri yorar. Göz bozuklukları doğuştan gelir, gelişime bağlı olarakta artar ya da azalır. Ta ki 21-25 yaşlarına kadar.
 
21 yaşından önce zaten lazer ameliyatı olunması tavsiye edilmez. Benim için bu sınır 25'tir hatta. Onun dışında 1 ve 1.25 için lazer zaten önermez çoğu doktor. Ve egzersiz ile miyop, hipermetrop, astigmat gibi göz hastalıklarıni düzeltemezsiniz. Ayrıca gözlükle de düzeltemezsiniz. Gözlük sadece ışıkların açısını değiştirerek doğru görüntünün iletimini sağlar. Bir dipnot daha ekleyeyim, gözler bilgisayara bakma, fazla kitap okuma vs. bunlarla bozulmaz. Bu işler sadece gözleri yorar. Göz bozuklukları doğuştan gelir, gelişime bağlı olarak da artar ya da azalır. Ta ki 21-25 yaşlarına kadar.

Peki durduk yere göz yaşarması neden olur acaba.
 

Geri
Yukarı