Zamanda yolculuk mümkün mü?

Zamanda yolculuk yanlış bir şekilde yorumlanıyor bana göre. Zamanda yolculuk yapmak, paralel evrenlerin varlığını kanıtlar. Ancak paralel evrenlerin varlığının kanıtlanması, zamanda yolculuk kavramının yanlış olduğunu gösterir. Şu şekilde ki;

Eğer zamanda yolculuk kavramı doğru, paralel evrenler teorisi yanlış ise, şuan çocuğum olduğunu varsayarsak, çocuğumun doğumundan önceki herhangi bir zaman dilimine yolculuk yapmam, çocuğum yaşadığı zaman diliminde varoluştan silinir. Bu, gidilen tarihten sonraki her şeyin direkt olarak varoluştan silinmesi anlamına gelir. Bu da pek mantıklı yada en azından olası gözükmüyor. Çünkü hayat yaratılışı bu kadar basit bir şekilde var edilmedi.

Paralel evrenler teorisi doğru ise, zamanda yolculuk değil paralel evrenlere yolculuk yapmış oluruz. Çünkü varolan zamanda değil, varolmaya devam eden başka bir zaman dilimine geçiş yapmak olur ve orada yolculuğu yapan halimizden farklı şartlarla karşılaşırız. Tercih etmediğimiz her seçenek yeni paralel evrenler oluşturur ve o tercihi seçtiğimiz bir hayata devam eder. Dolayısıyla belki avukat, doktor belki suçlu belki de çoktan ölmüş olacağınız haliniz olan bir paralel evrene geçiş yapmış olursunuz.

Ancak bu sefer de başta belirttiğim gibi zamanda yolculuk değil paralel evrenlere yolculuk yapmış oluruz.

Sonuç olarak, "zamanda yolculuk" şeklinde bir kavramın mümkün olduğunu düşünmüyorum ancak paralel evrenlerin varlığı fena olmazdı.
 
@İnsan.exe @Xlazy1 Şu an bilim konuşuluyor. Dini işin içine katmayın.
Konuya gelecek olursak ufo bulunmadıysa hayır. Bende 1 tane video görmüştüm adam Türkiye uzun yaşamanın sırrını buldu dedi ve bu Ajda Pekkan'ı inceleyerek olduğunu söylemişti.
ewewe.png
 
@İnsan.exe @Xlazy1 şu an bilim konuşuluyor. Dini işin içine katmayın.
Konuya gelecek olursak ufo bulunmadıysa hayır. Bende 1 tane video görmüştüm adam Türkiye uzun yaşamanın sırrını buldu dedi ve bu ajda Pekkan'ı inceleyerek olduğunu söylemişti.
Eki Görüntüle 936633

Sen hayatında dinin yalanladığı şeyin hiç gerçekleştiğini duydunmu anca hakkında teoriler duymuşsundur adam doğru mu dedi bizde dine göre imkandız dedik.
 
Merhaba arkadaşlar, hadi bu konuyu tartışalım. Sizce mümkün mü? Bu konu hakkında hangi bilgilere sahipsiniz ben ufak bir örnekle başlayayım. Bugün biraz araştırma yaptım, çoğu zaman yolculuğu yaptığını iddia eden şahıslar hep aynı noktayı söylüyor. Özel bir askeri çalışma için bir üste zaman yolculuğu yaptığını birçoğunun anlattığı bana açıkçası inandırıcı gelmedi. Fakat çoğu birbirinden bağımsızlar ortak şeyler söylemiş, bu da beni şüphede bıraktı. 2 ayrı şahıs 2028 de zaman yolculuğunun dünya kamuoyuna açıklanacağını belirtmiş.

Belki şöyle mümkün olabilir ışık hızı son hızına ulaşınca dünyada birkaç yıl ileri tarihlere gidiliyormuş. Fakat ışık sadece bu hıza boşlukta ulaşabilir.
 
Görecelik kuramına göre ne kadar hızlı olursak zaman o kadar hızlı geçer. O zaman düşünelim. Koştuğumuzda zaman hızlı geçiyor. Düşündüğümüz veya bir yerlere daldığımız zaman da öyle. Demek ki düşününce de beynimiz hızlanıyor ve zaman biz kıpırdamasak bile hızlı geçiyor. Aynı şekilde çok stresli insanlarda erken yaşlanma görülüyor. Buradan şunu çıkarabiliriz: Stresli insanlar çok düşünürler ve her şeyi kafaya takarlar, zaman onlar için daha hızlı geçer ve sonuç olarak daha hızlı yaşlanırlar. Peki zamanda yolculuğa geri dönelim. Bunu başarabilmek için eksili hızlara veya ışık hızının çok üstüne çıkmamız gerek. Farz edelim bunu başardık bir şekilde, fakat bahsettiğim şeyleri göz önünde bulundurursak bizim bu yolculuktan sonra aynı oranda gençleşmiş veya yaşlanmış olmamız lazım. Bu sebeple -ki bu düşünce tamamen bana aittir, değişebilir- zamanda çok ileri veya çok geri gidilmez. Gideceksek anca ömrümüz boyunda gidebiliriz. Aksi taktirde kendimizi fiilen yok ederiz ve bir daha zamanın normal akışına dönemeyiz. Başka bir yol açmış oluruz ve biz o yolda bulunamayız. Peki şimdi bir de başka türlü düşünelim. (Bundan sonraki kısım fantastik filmlerdeki zamanda yolculuk kısmı) Biz geçmişte bugüne gelebilseydik değiştiremezdik çünkü zamanda tek bir şerit vardır. Şöyle bir örnekle bunu açıklayabilirim: Ben diyorum ki ileride geçmişe gidip bugünde kendimi ziyaret edeceğim. Yapamamışım çünkü kendimi görmedim. Biz geçmişe gittiysek zaman buna göre şekillenmiş olurdu. Belki buradan yazmak zor ama Harry Potter'ın bir filminde bu zaman yolculuğu ile alakalı düşüncelerimi çok güzel açıklamışlar. Uzun zamandır bunun hakkında düşünüyordum içimi dökmem iyi oldu :D
 

Yeni konular

Geri
Yukarı