Zamanda yolculuk mümkün mü?

Kitabı e-book olarak okumuştum tabletimde birazdan şarj olunca size yazacağım.
Tamamdır hocam teşekkürler.
Zamanın sabit olmadığını, göreceli olduğunu düşünüyorum. Eınsten'ın düşündüğü gibi. Büyük ihtimal zaman düşündüğümüz gibi bir şey değil. Göreceli olmanın dışında işleyişi de çok değişken (diye düşünüyorum). Bence bir gün bunu başaracağız.
Bence de. Katılıyorum.

Bence olsa bile gecmişe yolculuk olmaz ancak geleceğe olur. Zamanın daha hızlı geçtiği gezegenlerde durarak olabilir çünkü size gelen 5dk dünyadaki 5 saate eşit olabilir veya çekim noktası yükses olan yerlerde zaman daha yavaş geçiyor diye biliyorum, uzay üzerinden bana kalırsa yapılabilir, kısacası dünya üzerinden yolculuk bence pek mümkün değil veya o teknoloji şu an yok. Yolculuk bence ancak boyle olur. Hadi diyelim geçmişe yolculuk mümkün, siz gidip dedenizi bıçaklasanız mantıken babanız olmayacak bu durumda sizinde yok olmanız lazım veya ayrı bir alem de geçmişe döndüğünüz hayat ile devam ediyor olursunuz ve normal hayatınıza veya normal aleme geri dönemezsiniz çünkü dedeni bıçakladın ve artık sen o alemde yoksun, hiç doğmadın. Alemler arasında gezersin büyük ihtimal veya verdiğim örneğe bakarsak ölürsün. Büyük ihtimal ne ayrı bir alem olduğu için ne de sizin aniden ölmeniz gibi bir durum olmayacağı için geçmişe yolculuk bence hiçbir şekilde mümkün değildir. Aksi takdirde zaman bozulur ve sanırım kıyamet falan kopar bilemem.

Bence olsa bile gecmişe yolculuk olmaz ancak geleceğe olur. Zamanın daha hızlı geçtiği gezegenlerde durarak olabilir çünkü size gelen 5dk dünyadaki 5 saate eşit olabilir veya çekim noktası yükses olan yerlerde zaman daha yavaş geçiyor diye biliyorum, kısacası dünya üzerinden yolculuk bence pek mümkün değil veya o teknoloji şu an yok. Yolculuk bence ancak boyle olur. Hadi diyelim geçmişe yolculuk mümkün, siz gidip dedenizi bıçaklasanız mantıken babanız olmayacak bu durumda sizinde yok olmanız lazım veya ayrı bir alem de geçmişe döndüğünüz hayat ile devam ediyor olursunuz ve normal hayatınıza veya normal aleme geri dönemezsiniz çünkü dedeni bıçakladın ve artık sen o alemde yoksun, hiç doğmadın. Alemler arasında gezersin büyük ihtimal veya verdiğim örneğe bakarsak ölürsün. Büyük ihtimal ne ayrı bir alem olduğu için ne de sizin aniden ölmeniz gibi bir durum olmayacağı için geçmişe yolculuk bence hiçbir şekilde mümkün değildir.

Dedeyi bıçaklarsak ve biz doğmazsak zamanda sıkışmış oluruz bu teoriye göre geçmişe gitmek mümkün.

Kendini donduran insanlar zaman yolculuğu yapmış oluyor uyandırıldığı zamana kadar uyumuş gibi düşünün.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı