Ne olacak bu ülkenin hali?

SwezLy

Hectopat
Katılım
25 Eylül 2018
Mesajlar
385
Çözümler
1
Öncelikle merhaba. O kadar çok doldum ki artık geleceğimi göremiyorum... İşin siyasi boyutu hariç. Ülkedeki her şey pahalandı. Genciz, motor istiyoruz, yaz ayında 12K olan 125CC'ler olmuş 20K-25K. Boş veriyoruz. Bilgisayar toplamak istiyoruz, biz de oyun oynayalım, kafa dağıtalım. Hani güzel bir şey dizmek istiyorsan 6-7K'yı gözden çıkarmak zorundasın. Geçen telefon ihtiyacım vardı. 3.3K'ya telefon aldım (RN9Pro) 270 dolar ediyor. Şaka gibi. Başka ülkedeki çocukların limonata satarak aldığı şeyleri biz inşaatta belimiz ağrıya ağrıya alıyoruz. Berbere gidiyorum, berber bana saçın beyazlamış diyor. Ne derdin var diyor. Benim derdim tam da bu.
Kafanızı ağrıttıysam kusura bakmayın. İçimi dökmek istedim sadece...
 
Düzeltmek adına çalışacağız, çalışacağız ve yine çalışacağız. Başka bir seçeneğimiz yok. Burası iyisiyle/kötüsüyle ülkemiz, evimiz. İdeallerimiz bu yönde yoğuruldu. Zor da olsa, var olabilmek adına elimizden küçük/büyük her ne geliyorsa yapmak zorundayız.
Çalış birilerini daha çok doyur.
 
Çalış birilerini daha çok doyur.
İyi bakalım. Ülken adına her "çalışmalıyız" sözünü duyunca, aklına düşüne düşüne anca vardığın zayıf bir çıkarımın doğrultusunda ilerleyerek "...birilerini daha çok doyur" gibi söylemlerde bulunmak geliyorsa ne mutlu sana.

Artık "Düzeltmeliyiz" sözümden de ne anladıysan...
 
İyi bakalım. Ülken adına her "çalışmalıyız" sözünü duyunca, aklında düşüne düşüne anca vardığın zayıf bir çıkarımın doğrultusunda ilerleyerek "...birilerini daha çok doyur" gibi söylemlerde bulunuyorsan ne mutlu sana.

Artık "Düzeltmeliyiz" sözümden de ne anladıysan...
Biz çalışalım onlar 128 milyar dolar çalsın yani...
 
Seçimde göndermeye bakın sadece başka yapabilecek pek bir şeyimiz yok.

Etrafımdaki insanlara anlatıyorum durumları nedir ne değildir diye. 3 binlik telefonun var ne istiyorsun, bizim zamanımızda yoktu diyorlar, hiç anlamıyorum, ben sizin zamanınızı ne yapayım? Ayrıca o telefonun neden 3bin olduğunu sorgulayan yok maalesef. 2000 sonrası doğan nesil artık yurt dışında tuvalet temizleme hayali kuruyor.
 
Biz çalışalım onlar 128 milyar dolar çalsın yani...
Anlamakta sorun mu yaşıyorsunuz? "Düzeltmek" deyince aklınıza ne geliyor cidden?

Ülkenin mevcut siyasi hayatını düzeltmek, başta Atatürk olmak üzere atalarımızın geçmişte sırtladığı yükleri, şimdi de umut bağladığı ve her fırsatta sözlerinde yer verdikleri genç nesil olarak bizim sırtlamamız; bunların aklınıza gelmesi gerekiyor.

Koca cümleden cımbızla bir kelimeyi ayrıştırıp, mesajımdan böyle çıkarımlarda bulunmak akıl kârı mı sence?
 

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı