Türk toplumu neden bu kadar geriye düştü?

Elbette, ama her şeye silbaştan başlamak vakit kaybıdır. O yüzden de geri kalınıyor.
17. Yüzyıldan (18. yüzyılda olabilir.) itibaren Türkler geri kalmaya başladı. Eski devletler çok savaş yaptığı için yıkılıyordu. Ben Türklerin yönetiminde bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum.
 
Çin kaç kez yıkıldı haberin var mı? Kaç tane iç savaş yaşadı?
Ben Çin'in iç savaşlarından bahsetmiyorum ki burada. Çin kurulduğundan beri ayakta olan bir devlet. Adı değişmedi hiç ya da ne bileyim farklı bir uygarlığa dönüşmedi. İngiltere'de öyle. Güneşin hiç batmadığı ülke derler bugüne kadar hiç yıkılmadığı için misal.
 
Ben Çin'in iç savaşlarından bahsetmiyoırum ki burada. Çin kurulduğundan beri ayakta olan bir devlet. Adı değişmedi hiç ya da ne bileyim farklı bir uygarlığa dönüşmedi.
Hayır yanlış biliyorsunuz. Çin birçok kez yıkıldı. Ayakta olan durumlarda bile iç bölünme yaşadı.
 
Ben Çin'in iç savaşlarından bahsetmiyorum ki burada. Çin kurulduğundan beri ayakta olan bir devlet. Adı değişmedi hiç ya da ne bileyim farklı bir uygarlığa dönüşmedi.
Bizim adımız değişti diye yönetimimiz sıkıntı mı oldu demek. Dostum 600 yıl Osmanlı devleti yıkılmamış. Daha ne olsun sence? Osmanlı yıkıldı yerine Türkiye geldi. Farkındaysan yıkılır yıkılmaz yeni devlet kuruluyor ve bir yerleri vatanımız olarak benimsiyoruz. Bence en iyi özelliklerimizden bir tanesi.
 
Ellerimi yoramam senin için.
Attığın linki okudun mu? Bu tırnak içinde yazanların hepsi senin attığın linkte yazanlar. Lütfen bana cevap vermek için ellerini yorma bir daha.

"Osmanlı Devleti’ndeki bölgelerin okuryazar oranları belirtilerek paylaşılan tabloda kaynak olarak ise Kemal Karpat gösterildi. Karpat’a ait olduğu iddiasıyla paylaşılan tablonun bulunduğu kitabın “Osmanlı Nüfusu 1830-1914” olduğu anlaşılıyor. Ancak, Kemal Karpat kaynak gösterilerek paylaşılan bu tablonun sonradan oluşturulduğunu söylemek mümkün. Söz konusu kitap incelendiğinde Karpat’ın böyle bir tablo kullanmadığı ve belirtilen verileri ifade etmediği görülebiliyor.

Harf Devrimi’nden önce yapılan 28 Ekim 1927 tarihli nüfus sayımı da söz konusu iddianın değerlendirilebilmesi için farklı veriler sağlıyor. “28 Teşrinievvel 1927 Umumi Nüfus Tahriri, Fasikül 3, Usuller Kanun ve Talimatnameler Neticelerin Tahlili” isimli çalışmaya TÜİK’in kütüphanesinden de ulaşmak mümkün.

Söz konusu kitap incelendiğinde Harf Devrimi’nden önce Arap harfleri ile okuma yazma oranının erkeklerde yüzde 12.99 kadınlarda ise yüzde 3.67 olduğu, toplamda da okuryazar oranının yüzde 8.61 olduğu görülebiliyor. Ayrıca raporda 7 yaş üstü dikkate alındığında bu oranların erkeklerde yüzde 17.42 kadınlarda ise yüzde 4.63 toplamda da yüzde 10.58 olarak değiştiği de belirtiliyor."

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı