İncehesap muadil ekran kartı değişim rezilliği

Emre Bayam

Decapat
Katılım
8 Mayıs 2020
Mesajlar
171
Merhaba, bundan 2.5 ay önce İncehesap'tan bir sistem aldım. 2 ay sonrasında sorunlar çıkmaya başladı, ben de İncehesap'a garantiye yolladım. M.2 SSD bozuk olduğu ve değişildiği söylendi. Ayrıca ekran kartı da sorunlu olduğu için değişim talebinde bulunuldu. Fakat 15 gün beklememe rağmen ürün değişimi yapılmadı.

ASUS'u aradığımda ürünü biz değişmiyoruz, aldığınız yerle görüşün dediler. Aradım İncehesap'ı. Bana ellerinde bu ekran kartının olmadığını. Muadil bir ürün önerebileceklerini söylediler. Bu arada ekran kartım ASUS Dual RX 5500 XT 4 GB. Ve bana 800 TL fazla vermek şartıyla önerdikleri ekran kartı ASUS TUF GTX 1650 4 GB. Gerçekten şaka gibi.

Ben de parayı veremeyeceğimi söyleyip fiyat farkı olmadan bir ürün önermelerini istedim. Daha sonra tekrar arayıp başka seçenekleri olmadıklarını, ekran kartımı geri yollamadıklarını, sadece para iadesi yapabileceklerini söylediler. Ben 800 TL fazla para verip %40 performans düşüremem, kimse kusura bakmasın. Bir de üstüne başka muadil seçeneği olmadığını ya da bana ekran kartı parasının iade edilebileceği söylendi.

Bana zorla 800 TL ödetmeye çalışıyorlar, bu düpedüz hırsızlıktır. Bir de ASUS ekran kartımı geri yollayamayacağını, sadece para iadesini yapılabileceğini söyledi. Böyle bir dolandırıcılık hırsızlık yok. Bana yeni bir RX 5500 XT veya muadili olan GTX 1650 Super gelmez ise direkt mahkemeye başvuracağım.
 
Ne demek yasal bende giderim 1000 TL'ye 3090 alırım o zaman adam benim resmen paramı çalmaya çalışıyor üstüne 800 TL verip 20 25 FPS düşürmek ne kadar mantıklı.
Hocam bende biliyorum haklı olduğunuzu fakat maalesef yasal olarak onların eğer ürün vermezlerse para iadesi verme hakları var. Ve bunun sıkıntılı yanı ise faturada yazan miktar kadar veriliyor.
 

Geri
Yukarı