Türklerin PlayStation sevdası

Hocam türkler her konuda böyle örneğin hala PES 2013 en iyi pes oyunu diyen var PES 2014 kötüydü diye sonra çıkan oyunlara bakmadılar bile işlemci olarak AMD tarafında daha avantajlı seçenekler varken daha önce kullandı diye Intel alan var telefon konusunda kronik arızalı Exynos kullanan Samsung telefonlara tonla para verip soba niyetine kullanan var bu konuya milyar tane örnek verebilirim Siyaset'te bile böyleyiz maalesef.
 
Çünkü insanlar pc değil, konsol oyunu oynamak istiyor ve bence Xbox bir konsol bile değil. Pc oyunlarını güzel oynatıyor lafım yok. Ama Xbox Windows olmayan bir pc ve sadece oyun oynatan bir pc. Kol takıp pc oyunlarını oynamak ile aynı herşey. Fiyatı pcden uygun olduğu zamanlarda tercih edilebilir. Ama PlayStation birçok oyunu ile konsolu konsol yapan marka bence.
 
İçlerinde oynamak istediğim 1 oyun bile olmayınca verilen 300 oyunun bir anlamı olmuyor. Üstün performans demişsin ama konsollarda donanımın önemsizliğini tartışacak kadar teknoloji bilgin yok sanırım.
 
Dünya genelinde PS4 rakibi One'ın iki katından fazla sattı. Asıl sadece Türkiye'de Xbox'un az sattığını sanmak başlı başına yanlış. Hatta son dönemde Game Pass ile birlikte en iyi pazarlardan biri Türkiye.

Yok zaten bu döneme kadar Xbox gerçekten kötüydü, mesela Xbox One çıktığındaadam akıllı bir hizmet yoktu, oyun yoktu vs. ama bu jenerasyon Xbox inanılmaz kendini geliştirmiş he bu arada bu jenerasyon konsollarda Xbox PS'yi geçmiş oyuncu ne kadar kalite arasada ucuz oyun da en az onun kadar önemli.
 
Xbox'ın bu kadar dışlanmasının sebebi ne olabilir?
Xbox, Türkiye pazarına çok geç girdi. Çoğu kişi konsol oyunculuğuna PS ile girdi. C 64'leri falan saymaz isek.
Milletimizde bir konsol aldığında içinde özel bir şey olmasının isteği var.
Ben objektif bir oyuncuyum, ikisini de kullanmaktayım.
Xbox abonelik tarafında ve güç tarafında daha iyi olsa da özel oyun konusunda PS'in eline su dökemez.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı