Türkiye neden böyle?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu da halkın neredeyse yarısı demektir. Muhafazakar bir ailede yetişmenin sonucu.
Ben artık ümidi kestim, bir an önce ülkeden gitmenin derdindeyim. Ülkenin o akp'ci kesimi ne olursa olsun akıllanmayacak.
Yani ben de onu diyorum. En basitinden her şeyin fitilini ateşleyen Brunson olayları. Kafa tutmak bir şeyi değiştirmiyor. Şu an durum ortada zaten.
Aynı şeyi düşünüyoruz. Rahibi o kadar tuttu hapishanede, Amerika onu almayı bilmedi mi sanki? Hem rahibi aldı hem de ekonomiye zarar verdi.
 
Bu ülkeye dış güçler saldırıyor demekten başka icraatleri yok. Hep dış güçler ekonomiye saldırıyor kim bu dış güçler? Avrupa mı Amerika mı Çin mi ? Ayrıca çok güçlüyüz sözde uçuyoruz o zaman elin armut toplamasın dış güçlere karşı koy, sen onların dış gücü ol. Sen düşmanı yenemiyorsan ülkeyi yönetmeyi beceremiyorsun demek. Dünyada eşi benzeri olmayan saçma saçma ekonomi politikaları üret sonra dolar 9 euro 10 dış güçler saldırıyor. Yersen. Bu yalana inananın aklı fikri yoktur.
 
Sorun hükümette falan değil bizde sorun.
Yalan yok üşengeç ve düşünmeyen bir milletiz maalesef. Kimse birbirinin düşüncesine bile saygı göstermeden nasıl gelişsin bu ülke.
 
Ben askeri orduyu ne yapayım, silah mı yiyorum ben?
İşin içinde olmadığın için sana çok basit geliyor tabii. Bir düşün, insanlar enayi mi kendi istekleri ile asker oluyor? Ya da savunma sanayisine boşuna mı bu kadar yüksek bütçeler ayrılıyor? Düşünsen anlarsın da işte, maalesef çoğu kişide bulunmayan bir özellik.
 
Toplum olarak zihniyet özürlüsü olduğumuz için. Böyle konulara atılan mesajlara bakarsan görürsün. Yok uzaya çıkacağız diye dalga geçenler Amerika bizi kıskanıyor diye komik olmaya çalışan ama ekmeğe sürülen peynir kadar icraati ve çabası olmayan insanlar yüzünden böyleyiz. 10 kişiye sorsan sözde 9'u her şeyi biliyor zaten. En komiği de bizi İsveç, Norveç gibi hiçbir sorunu, sıkıntısı, diplomatik problemi olmayan ülkeler ile kıyaslamaları. Neymiş Norveç'te böyle bizde neden öyle değil? Sıkıntılı ülkeyiz işte, coğrafya kaderdir evet kaderdir çünkü jeopolitik konumumuz problemli bir yerde işte. Neymiş orduya yatırım yapılmasa da olurmuş. Önce ülkeyi güvence altına alalım sonra iç sorunlara bakarız. Savaş zamanı adamlar bize füze atarken domates mi atacağız?
 
Bizi batı devleri ile bir tutarsanız işin içinden çıkamayız. Atatürk MKE'yi açtığından beri savunma sanayisi hep ön plandaydı.

Ben bunu demiyorum, hatta size katılıyorum. Sadece savunma sanayisine yapılan bu yatırımın gereksiz olarak nitelendirilmesine karşı çıkıyorum.
Batı ile bir tutmadım örnek alınması gerektiğini söyledim, Batı devletlerine bakarsan ekonominin olduğu yerde bilim teknoloji askeri sanayi hep önde olmuştur.
Atatürk de Batı'dan bir çok reformu Türkiye'ye uyguladı, gereksiz olarak gördüğüm yok ama önce ekonomi. Ekonomi olduktan sonra adalet olduktan sonra gerekirse uçak gemisi filosu kuralım kimsenin sesi çıkmaz.
 
Aya gönderilmesi planlanan rokette
d5b4f58e35908f2a1fe2a83025a0d6b6.jpg
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı