1.dönem okul notlarını 2.dönem kullanmak

cxnnorx

Hectopat
Katılım
24 Aralık 2019
Mesajlar
1.526
Çözümler
5
Nasıl olacak tam anlamadım ama benim işime geldi. Şahsen 1.dönem notlarını 2. dönem kullanabilecekmişiz fakat benim 2.dönem için olan performans ödevlerim ve proje ödevlerimin bir anlamı kalmayacak mı?

CC2F4E4F-58C6-4F43-B5B7-693FE24D833D.jpeg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yani kısaca şöyle özetleyeyim: 45 sayfa proje ödevi yapan ben, yaptığım proje ödevimle ortada kaldım. :D

Hocam ben ne yapsam yapayım mı 2. dönem performansları? Başladım şimdi de İngilizce bitti.

Ama istersen 2.dönem sınavlarını ve performans, proje ödevlerini de tecih edebilirsin, önüne tercih sunmuşlar ya 1.dönem notları ya da 2.dönem yeniden her şeyi yap puan al.

2. Dönem performanslarının dahil olmadığını bilmiyordum 2. dönem için girmeyeceğim ama ne yapayım yapayım mı 2. dönem performanslarını? 😀
 
Yazar bu kararında şunu izah etmeye çalışmış:

Yani şimdi geçen seneki gibi sınavlar iptal dersek iyice tepemize çıkar bunları tutamayız, e bir sürü çocuk var lisede tembel teneke boş beleş geçmesine izin de veremeyiz. Ama geçmesi gerekenler ve pandemiden etkilenen öğrencileri nasıl ayıklayacağız? Biz en iyisi "Birinci dönem yüksek ortalama yapanlara ikinci dönem geçmek bedava!" sloganımızı hayata geçirelim. Hem böylece 1. dönem salan öğrenciler fileye takılır 2. dönem de kalır büyük ihtimal, hemde azıcık çalışıp 50+ ortalama alan ortalama altı ama tembel olmayan/ortalama/ortalama üstü öğrencileri de geçirmiş oluruz. Böylece de dışarıdan bakıldığında insanlara/farklı ülkelerdeki insanlara "Biz iki yıldır sorgusuz sualsiz faizsiz vadesiz öğrencilerimizi geçiriyoruz!!" imajını vermemiş oluruz.

Şaka bir yana bu karar sosyal medya olmasaydı kesinlikle alınmazdı, bu liseliler harbi bomba :D. Yürüyün lan kim tutar sizi.
 
Ama istersen 2.dönem sınavlarını ve performans, proje ödevlerini de tercih edebilirsin. Önüne tercih sunmuşlar. Ya 1.dönem notları ya da 2. dönem. Yeniden her şeyi yap, puan al.
Ama ben elbet ki o zor geometri konularını ve fizikteki lanet olası dalga konusunu elemek için 1. dönemi tercih edeceğim. Zaten 10. sınıfım ve ilk dönem 98 ortalama yaptım, daha ne isteyeyim ki? Keşke o proje ödevini yapmasaydım diye hüzünleniyorum sadece. :(
 
Yani kısaca şöyle özetleyeyim: 45 sayfa proje ödevi yapan ben, yaptığım proje ödevimle ortada kaldım. :D
Proje ödevi 'Birinci dönem' olarak geçmiyor mu? Ben de tamamlamak üzereyim hatta hocaya mesaj gönderdim fakat ikinci dönem sınavlarına girmeyi düşünmüyorum. İkinci dönem sınavlarına girmez isem sanırım kalıcam dersten.
 

Geri
Yukarı