Mining Çılgınlığı Ne Zaman Bitecek?

  • Konuyu başlatan Hydea
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 43
  • Görüntüleme 7B
Niye hala böyle konular açılıyor anlamıyorum. Geçen seneden beri sürekli konular açılıyor, ekran kartı fiyatları ne zaman düzelecek? Madencilik ne zaman bitecek? İşte Bitcoin düştü madencilik de bitiyor! gibi gibi. Ancak hala deli gibi madencilik sistemi toplayanlar, madencilik yapanlar var. Açıp reddit'i girin, /r/gpumining kısmına baktığınızda her gün kaç kişinin ne kadar ekran kartı ile madencilik sistemi topladığına şahit olun. :D
 
Bence konunun başlığı yanlış. CPU tabanlı Asic Miner cihazları da unutmayalım, konunun adının GPU mining çılgınlığı ne zaman sona erecek olmalıydı.
 
Daha iyi bir madencilik yolu keşfettiler diyelim ne olacak, AMD ve NVIDIA dışında ekran kartı üreten firma mı var? Onlar GPU'yu sadece üretir kim almış kim almamış pek önemli değil onlar için, yeter ki kartları satılsın.

Kardeşim istediğin kadar ne dersen de NVIDIA madenciliği bitirecek. Çünkü HDD ile madencilik geliyor onlara özel kasalar piyasaya sunuldu bile. NVIDIA ve AMD hiç riske girmiyeceğine eminim çünkü bu kitleyi kaybedecek ve madenciler yeni madenci kasalarını alacaklar. Yani riske girmemek için kökünden bitircekler bence ama bunun için 2022 başında veya sonunda.
 
Çünkü HDD ile madencilik geliyor onlara özel kasalar piyasaya sunuldu bile.
HDD madenciliği ayrı bir konu klasik madencilikten kitle çalamaz. GPU madenciliği yaptıkları sistemlerde de HDD madenciliği yapabilirler. Plot oluşturma harici büyük sistem gereksinimleri yok. Yani hazır plotları GPU madenciliğindeki sistemlerine takarlarsa düşük kapasiteli işlemci ve ramler sorun olmaz.
GPU madenciliğinin en büyük rakibi ASIC madencilik. Gpulara göre daha güçlüler, daha az elektrik harcıyorlar, fiyataları daha ucuz(Hashrate başına birim fiyat) ama gpulara göre tek eksikleri sadece tek bir algoritma kazabiliyorlar ve onun dışında başka hiçbir iş yapamıyorlar.
Bu yüzden hala daha Asicler ekran kartlarının tahtını deviremedi. Ama etherum için tahtı asiclerin almasına çok fazla zaman yok bence.

Nvdianın açıklamalarına ben açıkçası inanmıyorum. Tabii ki oyuncu kitlesini kaybetmek istemiyorlardır sonuçta madencilik tekrar düşüşe geçtiğinde oyunculara kalıcaklar. Ama bu kitleyi kaybetmemek için sadece bir şeyler yapıyorlarmış gibi gözüküyorlar bence.
Nvdianın madenci kartları var ama o da madenciler tarafından çok ilgi çekmedi sanırım. Bunun da nedenleri mining harici işlemlerde görüntü çıkışı olmadığı için kullanılamaması (İkinci elini etkiliyor) ve bence madencilik için dediğin bir kartın hashratinin az olması. Madenciler zaten aynı fiyatlara oyuncu kartı bulabiliyorken daha sonrada ikinci el olarak rahat bir şekilde satabildikleri için oyuncu kartlarını bırakmıyor.

Yükü oyuncu kartlarından almak için bence iki firmada çok daha avantajlı mining kartları çıkartması lazım. Lhr filan hiç bir işe yaramaz bence. Arka planda el atından bir çok kartı büyük madencilik firmalarına sattıklarını biliyoruz. Sosyaldekilerde çıkıp kendi kartıyla veya aldığı 2-3 kart ile madencilik yapıp kendilerine ufak bir ek gelir sağlamaya çalışan kişilere sövüyor.
 
Bence bu durumdan sadece oyuncular memnun değil, geriye kalan herkes memnun. Üretici pahalı satıyor, aracı yine pahalı satıyor, madenci zaten kazanıyor. Madencilik yakın zamanda bitecek bir durum değil. Ama üretim artıp, özellikle madencilik için çok verimli özel kartlar çoğalırsa piyasa normalleşir.
Böyle bir durum söz konusu değil. Dünyada çip krizi varken misafir olarak gelen miningcileri ekran kartı üreticileri istemez çünkü ev sahibi herzaman oyuncular şuan oyuncuları kazanmak isteyecektir.Kaldı ki adamlar belirlediği fiyattan satıyor kara borsa olmadığı için yurtdışında onlar için aşırı karlı bir durum değil ve ister istemez 7 24 çalışan kartlar olduğu için destek tarafıda aşırı yoğun geçiyor ekran kartı üreticileri için diye düşünüyorum
 
Böyle bir durum söz konusu değil. Dünyada çip krizi varken misafir olarak gelen miningcileri ekran kartı üreticileri istemez çünkü ev sahibi her zaman oyuncular şu an oyuncuları kazanmak isteyecektir. Kaldı ki adamlar belirlediği fiyattan satıyor kara borsa olmadığı için yurt dışında onlar için aşırı karlı bir durum değil ve ister istemez 7 24 çalışan kartlar olduğu için destek tarafıda aşırı yoğun geçiyor ekran kartı üreticileri için diye düşünüyorum.

Az mantıklı düşün adam kart sattığına bakar bir oyuncu en fazla 3-4 yılda bir kart alır değişir kimisi almaz değişmez bile. Mining yapan adam en kötü 10-15 kart alır. Ne alaka miningcileri üreticiler istemez. Mining biterse NVIDIA şu anki sattığı oranın yarısını oyunculara zor satar AMD desen üçte birini anca satar. Zaten garanti süresi bellidir oyun oynamış mining yapmış adamın umurunda olmaz sattığı karta bakar. Onu da geçtim çoğu miningci sıcaklarda kartı ısınıyor diye termal ped değişimi eklemesi yapıyor kartlarını garantiden bile çıkartıyor umurlarında olmuyor.
 

Geri
Yukarı