Türkiye neden bu kadar sıkıcı?

Keşke millet yapsa da sıkılsa.

Keskelerle gideceksek "keske insanlar hedefleri icin mücadele etse" olurdu benim basligim. Lakin keskelerin yaninda realiteler var. Evet ekonomik nedenlerden ötürü bir kafeye gidemedigi icin canin sikilabilir insanin, ama bu sikintiyi ahlanarak oflanarak gecirmek ya da isyaninin buna olmasi bana sacma geliyor. Cabuk ve genc yasta pes ediyoruz gibime geliyor.

Sevgiler :)
 
Evet ekonomik nedenlerden ötürü bir kafeye gidemedigi icin
Her şey ekonomi değil aslında anlıyor musunuz, yani anlatamadığım bir şey bu. Çok ince bir şey hani her şey anlatılamaz ya, insanın kendisi anlaması gerekir, tam da öyle bir şey bu. Bir şeyler eksik ya da yanlış yani. Mesela yurtdışında yaşayan akrabalarımdan örnek vereceğim, bir fotoğrafta bile, yüzlerinden mutlu olduğunu anlayabiliyorum. Böyle desem açıklayıcı olmuştur inşallah.
 
Her şey ekonomi değil aslında anlıyor musunuz, yani anlatamadığım bir şey bu. Çok ince bir şey hani her şey anlatılamaz ya, insan kendisini anlaması gerekir, tam da öyle bir şey bu. Bir şeyler eksik ya da yanlış yani. Mesela yurtdışında yaşayan akrabalarımdan örnek vereceğim, bir fotoğrafta bile, yüzlerinden mutlu olduğunu anlayabiliyorum. Böyle desem açıklayıcı olmuştur inşallah.

Bu sizin caninizi sikmasin, benim de yüzüm genellikle hep gülectir lakin bu yurtdisinda yasadigim icin degil mizac meselesi. Caninizi sikmayin kendinize yatirim yapin, bilginizi, birikiminizi doldurun. Gerisi illa ki gelecektir.

Sevgiler :)
 
Hocam sizde öyle bir konuşuyorsunuz ki kendimi her an dayak yiyecekmiş gibi hissediyorum. Söylediklerinize gelecek olursak üniversite mezunu olursam güzel iş bulurum. Her türlü buradan iyi geçinirim yani 2800 lira gibi bir para zaten 100 dolar para yapıyor.

Not: Bende biliyorum 2800 liranın 300 dolara yakın bir para yaptığını oranın alım gücü çok daha yüksek ve vergileri daha düşük o yüzden 100 dolar dedim.
Estağfurullah hocam 🙂 Boş gelip boş gidecek tiplerden değilseniz zaten size bir iş olanağı sunabilirler. Umarım hayallerinizi gerçekleştirirsiniz.
Türkiye neden sikici
Türkiye böyle miymiş? Ne kadar ayıp...
 

Yeni konular

Geri
Yukarı