Atatürk'ün hataları nelerdi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
camileri yıkıyor
:d ?
1623694667926.png


fes'i kaldırıyor,
Fes İslam'ın bir parçası değildir. Osmanlı'da olan bir şeydi, Osmanlı yıkılınca gitti.
baş örtüyü kaldırıyor
Baş örtüyü laikliği kötü amaçlar için kullananlar kaldırdı.
 
Atatürk kendini tanrı olarak göstermiyor bazı sözlerinde ben gelip geçiciyim gibi ifadelerde var.
 
Kabullen Kemalistler yavaş yavaş azalıyor. Herkes Osmanlı gibi olmasını istiyor. Müslüman bir ülkeyiz ve laiklik falan getiriyor, camileri yıkıyor, fesi kaldırıyor, baş örtüyü kaldırıyor, Ülkeyi Avrupa özentisine çeviriyor. Daha çok şey yaptı da bir kısmını anlattım.
İyi ki de yapmış. Sen de kudur hasetinden. Ayrıca cami yıktığı nerede geçiyor? Hem yıktıysa da yıktı senin reisciğin yenilerini yapıyor. Adım başı cami var artık. Fesi kaldırdığı de iyi oldu. Cahilliğin sembolü fes.
 
Yaptığı icraatlere şahit olmadım. En doğrusunu öğrenmek için nerdeyse bulduğum tüm kaynakları taradım. Ayrıca Bu teşvik etmediğiniz katliam olaylarının yapmasının sebebi de uzaklarda dağ başlarında örgütlenip şehirin içinde tarikatlanmaktı, aynı şeyin laciverti.

Bu olayın günümüzde ki örneği ise (PKK)
Hacı LGS çıkışı kafan bulandı galiba senin. Teşvik etmediğiniz katliam ne demek? Öyle bir şey yazmadım ki ben. Tarikatlara yönelik icraatler devlet bütünlüğüne zararı olma ihtimalinden mütevellit yapılmıştır, burada benim onaylamadığım bir durum yok. Ama senin kozmos bilgini gibi, yaptığı her şey doğrudur ne yaptıysa daha fazlasını yapmalıydı yazman çok komik. Yani insan babasından annesinden bu kadar emin olmaz. Seninki abartı, koyunluk tabiri caizse.
 
Kendi düşüncelerimizi savunuyoruz ama hakaret, ırkçılık veya daha da seviye düşürücü şeyler kullanmıyoruz. Neden aynısı yapacak kadar insan olamıyorsunuz? Sakat mısınız?
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı