Çözüldü 1660 Ti Laptop düşük GPU Core clock hızı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

paradaisu

Hectopat
Katılım
5 Şubat 2016
Mesajlar
28
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba, bir süre önce oyunlarda ani FPS düşüleri olmaya başladı ve ben de sebebini ararken ekran kartı kullanımını sıcaklığını inceliyordum. Ekran kartı kullanımı yüzde 100'dü, sıcaklık normalde 85 derece iken 76, 77 derece arasındaydı ve GPU Core Clock'a baktığımda normalde benim ekran kartımın testlerinde yük altında 1500 ile 2000 arası değişen Core clock hızı bende yük altında 1000'i geçmiyordu ve FPS droplara sebep olanın bu olduğunu gördüm.

Daha önce DDU ile eski driverımı tekrar kurdum, NVIDIA Denetim Masası'ndan güç yönetimini değiştirdim, bilgisayarın güç yönetimini kontrol ettim ancak bir türlü çözemedim. Arka planda overclock veya undervoltage yapacak programlar da kapalı.

Sistemim: Intel i7-9750HQ 2.60GHz
NVIDIA 1660 Ti 6 GB
16 GB RAM
 
Çözüm
Düz 1660 Ti mı? Versiyonları var, örnek olarak 1660 Ti maq p ile mq eşit değil.
Düz 1660ti
MSI Afterburner ile oyundaki değerlerinizi atabilme şansınız var mı? Ayrıca ekran kartınız mq'mi?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Başta gayet performanslı başlıyor, GPU core clock sonrasında yavaş yavaş düşüp 600 a kadar anlık düşüyor.
Araştırırken bir formda aynı benim sorunumu yaşayan biri bilgisayarın sıcaklığını yalnış ölçtüğünü ve o yüzden drop olduğunu yazmış. Termal macun vs. değişerek çözdüğünü belirtmiş. Benim de aklıma önceden temizlediğim fanların vidası iyi sıkmadığım geldi ve onları sıkınca tamamen düzeldi sorunum.
Hocam kart belirli sıcaklığın üstüne çıktığında kendi ısısını düşürmek için performans ödün verir. Isınma sorunu var laptopunuzda, FPS sabitlemeyi deneyin.
Laptop sıcaklığı bu sorun olmadan önce çok daha yüksekti GPU 85 dereceye kadar çıkıyordu, CPU 90 a kadar çıkıyordu ama hiç performans kaybı yoktu. Bu problemden sonra GPU en fazla 77 derece oluyor CPU ise 70 derece civarında.
 
Laptop sıcaklığı bu sorun olmadan önce çok daha yüksekti GPU 85 dereceye kadar çıkıyordu, CPU 90'a kadar çıkıyordu ama hiç performans kaybı yoktu. Bu problemden sonra GPU en fazla 77 derece oluyor CPU ise 70 derece civarında.

Normal bir durum, GPU performansı düşünce haliyle FPS de azalıyor. Gerek işlemci gerekse de ekran kartı daha az çalışıyor ve sonuç olarak ısınmıyorlar.
 
Normal bir durum, GPU performansı düşünce haliyle FPS de azalıyor. Gerek işlemci gerekse de ekran kartı daha az çalışıyor ve sonuç olarak ısınmıyorlar.

Evet ama bu sıcaklıklar yüksek değil. Mesela 90 dereceye çıkıp bu sorun oluşsa anlarım ama 76 derecede çok ısınıp performanstan ödün vermemesi lazım. Ben önceden daha yüksek sıcaklıkta tam performansla kullanıyordum.
 
Evet ama bu sıcaklıklar yüksek değil. Mesela 90 dereceye çıkıp bu sorun oluşsa anlarım ama 76 derecede nasıl çok ısınıp performanstan ödün vermemesi lazım. Ben önceden daha yüksek sıcaklıkta tam performansla kullanıyordum.

FPS kısıtlıyor musunuz?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı