RDR 2 İncelemesi (Spoiler Yok)

şahsi

Hectopat
Katılım
29 Aralık 2018
Mesajlar
644
Çözümler
3
Evde, bunalımdan çıkmak için paraya kıyıp vaktimi öldürmek için almıştım. Üstelik indirimsiz bir şekilde 300 TL'ye aldım. Normalde cimri bir insanımdır ama bu oyuna verdiğim bir kuruşa bile acımıyorum. İncelememi grafikler, hikaye, oynanış mekanikleri, oyunun içeriği ve Arthur Morgan olmak 5 başlık altında inceleyeceğim. (İncelemede kullanılan görsellere bana aittir.)

Grafikler


20210617142943_1.jpg


Bu oyunu sanki uzaylılar yapmış. Belki duygusal bir zamanıma denk geldiği için abartıyorum ancak ben fotoğraf çekmekten, etrafı izlemekten oyunu oynayamadım. Her ana her manzaraya aşık oldum. Böyle bir grafik kalitesi daha önce görmemiştim. Gün batımı, doğuşu, gökyüzü, uzak çizim mesafesi gerçekten muhteşem. Şimdiye kadar gördüğüm tek sorun oyunda hava durumu değişimi bir anda olabiliyor. Yani karabulutlar etrafınızı sarmış, tam diyorsun aha felaket bir yağmur geliyor hop 2 saniyede havada bulut kalmayacak şekilde güneş açıyor. Görebildiğim tek sorun buydu. Onun haricinde grafiklerde felaket bir detay var. Avladığınız geyiğin postu, giydiğiniz montun detayları gibi sizi kendine hayran bırakan bir çok detay var.

Hikaye

20210606194144_1.jpg


RDR2'nin hikayesinin çok övüldüğünü duymuştum. Bu oyunda en çok beklenti içinde olduğum şey hikayeydi. Oynarken her saniye acaba ne olacak, hikaye nasıl gidecek diye merak ettim. İlk oyunu oynamadığım için karakterleri tanımıyordum. Açıkçası oyun biraz yavaş ilerliyor ama bu yavaşlık bu oyuna yakışır seviyede. Yani karakterleri tanımanıza, Dünya'yı keşfetmenize yeterince zaman veriyor. Şahsen sıkılmadım çünkü zamanı gelince beni tatmin edecek bir şeylerin olacağını hep biliyordum, hissediyordum. Öyle de oldu oyun sonlara doğru tam istediğim şekilde beni memnun etti. O yüzden eğer sabırsız biriyseniz oyunu yarıda bırakmanızı önermem.

Oynanış Mekanikleri

20210610170358_1.jpg


Bu oyunu bir kez bitirince bende büyük bir boşluk hissi oluştu. Bir kaç gün durdum ve yeniden başladım. Olabildiğince ana görevleri yapmıyorum. Sadece yürüyorum, etrafı izliyorum, atımı temizliyorum, besliyorum. Yoluma çıkan insanlara yardım ediyorum. Başlıktan sapmayalım. Bu Arthur Morgan varya işte bu abimizi kontrol etmek... Ulan bir oyunda yürümek bu kadar mı keyif verir anlamıyorum. Ateş etmek... Bir olay olsun da sıkayım diye pusuda bekliyorum. Şayet durduk yere GTA mantığı ile insanlara ateş ederseniz onurunuz düşüyor ve buda hikayeyi etkiliyormuş. Kısaca ateş etmek, at sürmek, Arthur'un hareketleri oldukça gerçekçi. Oyunda az da olsa her insan ile konuşabilme özelliğimiz de mevcut.

Açık Dünya, Oyunun İçeriği

20210617202143_1.jpg


Oyunda yapılabilecek tonla şey var. Hazine peşinde koşabilir, yolda rastgele başınıza gelen olaylarla uğraşabilir, at evcilleştirebilir, kamptaki getir götürleri yapabilir, trenler ve mağazalar soyabilir, ödül avcılığı yapabilir, banyo yapabilir veya benim yaptığım gibi bir manzara bulup etrafı izleyebilirsiniz. Oyun içerik konusunda da felaket detaylı. Ulan dur bunu da yapmamışlar dediğim ne varsa yapmışlar. Bu oyunun dünyası gerçekten yaşıyor. AC oyunlarındaki gibi iki insan koyup insanlara etrafı izletmiyorlar. Özellikle kamp gerçekten çok canlı. Sürekli insanların sizden bağımsız kendi aralarındaki sohbetlerine tanık oluyorum. Bu Dünya siz bu oyunu oynadığınız için yokmuş gibi, Dünya'nın merkezine sizi kesinlikle koymuyor. Siz o Dünya'da yaşayan bir insan olduğunuzu size hissettiriyor.


ARTHUR MORGAN

20210607231034_1.jpg


Oynadığım oyunlar arasında yazılmış en iyi karakter, net. Ulan bu adamı size nasıl anlatayım ki şimdi. Zaten oynayanlar ne hissettiğimi biliyorlar. Dış görünüş olarak son derece iyi tasarlanmış. Ses tonu gerçekten harika. Bu adam konuşsun sabaha kadar dinlerim. Kişilik olarak Arthur Morgan gerçekten çok başarılı yazılmış ve işlenmiş. Olaylara verdiği tepkiler, cevaplar, hikayenin gidişatına göre hal ve hareketleri... Gerçek bir efsanesin Arthur Morgan.

Kısaca arkadaşlar depresyondan çıkmak için başladığım bu oyunun köpeği oldum. İlk incelemem olduğu için hatalarım varsa affola.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Guzel.

Evde, bunalımdan çıkmak için paraya kıyıp vaktimi öldürmek için almıştım. Üstelik indirimsiz bir şekilde 300 TL'ye aldım. Normalde cimri bir insanımdır ama bu oyuna verdiğim bir kuruşa bile acımıyorum. İncelememi grafikler, hikaye, oynanış mekanikleri, oyunun içeriği ve Arthur Morgan olmak 5 başlık altında inceleyeceğim. (incelemede kullanılan görsellere bana aittir.)

grafikler


Eki Görüntüle 1072880

Bu oyunu sanki uzaylılar yapmış. Belki duygusal bir zamanıma denk geldiği için abartıyorum ancak ben fotoğraf çekmekten, etrafı izlemekten oyunu oynayamadım. Her ana her manzaraya aşık oldum. Böyle bir grafik kalitesi daha önce görmemiştim. Gün batımı, doğuşu, gökyüzü, uzak çizim mesafesi gerçekten muhteşem. Şimdiye kadar gördüğüm tek sorun oyunda hava durumu değişimi bir anda olabiliyor. Yani karabulutlar etrafınızı sarmış, tam diyorsun aha felaket bir yağmur geliyor hop 2 saniyede havada bulut kalmayacak şekilde güneş açıyor. Görebildiğim tek sorun buydu. Onun haricinde grafiklerde felaket bir detay var. Avladığınız geyiğin postu, giydiğiniz montun detayları gibi sizi kendine hayran bırakan birçok detay var.

hikaye

Eki Görüntüle 1072887

RDR2'nin hikayesinin çok övüldüğünü duymuştum. Bu oyunda en çok beklenti içinde olduğum şey hikayeydi. Oynarken her saniye acaba ne olacak, hikaye nasıl gidecek diye merak ettim. İlk oyunu oynamadığım için karakterleri tanımıyordum. Açıkçası oyun biraz yavaş ilerliyor ama bu yavaşlık bu oyuna yakışır seviyede. Yani karakterleri tanımanıza, dünya'yı keşfetmenize yeterince zaman veriyor. Şahsen sıkılmadım çünkü zamanı gelince beni tatmin edecek bir şeylerin olacağını hep biliyordum, hissediyordum. Öyle de oldu oyun sonlara doğru tam istediğim şekilde beni memnun etti. O yüzden eğer sabırsız biriyseniz oyunu yarıda bırakmanızı önermem.

oynanış mekanikleri

Eki Görüntüle 1072898

bu oyunu bir kez bitirince bende büyük bir boşluk hissi oluştu. Birkaç gün durdum ve yeniden başladım. Olabildiğince ana görevleri yapmıyorum. Sadece yürüyorum, etrafı izliyorum, atımı temizliyorum, besliyorum. Yoluma çıkan insanlara yardım ediyorum. Başlıktan sapmayalım. Bu Arthur Morgan varya işte bu abimizi kontrol etmek... Ulan bir oyunda yürümek bu kadar mı keyif verir anlamıyorum. Ateş etmek... Bir olay olsun da sıkayım diye pusuda bekliyorum. Şayet durduk yere GTA mantığı ile insanlara ateş ederseniz onurunuz düşüyor ve bu da hikayeyi etkiliyormuş. Kısaca ateş etmek, at sürmek, Arthur'un hareketleri oldukça gerçekçi. Oyunda az da olsa her insan ile konuşabilme özelliğimiz de mevcut.

açık dünya, oyunun içeriği

Eki Görüntüle 1072903

Oyunda yapılabilecek tonla şey var. Hazine peşinde koşabilir, yolda rastgele başınıza gelen olaylarla uğraşabilir, at evcilleştirebilir, kamptaki getir götürleri yapabilir, trenler ve mağazalar soyabilir, ödül avcılığı yapabilir, banyo yapabilir veya benim yaptığım gibi bir manzara bulup etrafı izleyebilirsiniz. Oyun içerik konusunda da felaket detaylı. Ulan dur bunu da yapmamışlar dediğim ne varsa yapmışlar. Bu oyunun dünyası gerçekten yaşıyor. AC oyunlarındaki gibi iki insan koyup insanlara etrafı izletmiyorlar. Özellikle kamp gerçekten çok canlı. Sürekli insanların sizden bağımsız kendi aralarındaki sohbetlerine tanık oluyorum. Bu dünya siz bu oyunu oynadığınız için yokmuş gibi, dünya'nın merkezine sizi kesinlikle koymuyor. Siz o dünya'da yaşayan bir insan olduğunuzu size hissettiriyor.


Arthur Morgan

Eki Görüntüle 1072911

Oynadığım oyunlar arasında yazılmış en iyi karakter, net. Ulan bu adamı size nasıl anlatayım ki şimdi. Zaten oynayanlar ne hissettiğimi biliyorlar. Dış görünüş olarak son derece iyi tasarlanmış. Ses tonu gerçekten harika. Bu adam konuşsun sabaha kadar dinlerim. Kişilik olarak Arthur Morgan gerçekten çok başarılı yazılmış ve işlenmiş. Olaylara verdiği tepkiler, cevaplar, hikayenin gidişatına göre hal ve hareketleri... Gerçek bir efsanesin Arthur Morgan.

Kısaca arkadaşlar depresyondan çıkmak için başladığım bu oyunun köpeği oldum. İlk incelemem olduğu için hatalarım varsa affola.

Güzel açıklama bilen varsa benim RDR2 delisi olduğumu bilir benden bile + aldın.
Oyunun içinden geçiyorum john pijaması ile.

20210524_215323.jpg


Resimi şu an çektim. Kusura bakmayın yoksa ben de PS4'den atmayı bilirim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Oyun kesinlikle bir başyapıt fakat oyunun son saatleri beni pek mutlu etmedi. Oyun, Arthur'un öldüğünde bitmeliydi, 5 dakika önce 50 saat beraber olduğun adam ölmüş ve darmaduman haldesin ama oyun sana çiftlikten dışkı toplattırıyor. Bunu geçtim tatmin edici bir intikam imkanı da sunmuyor oyun. Onun dışında Arthur'un ölümünden sonra bir kaç gün kendime gelemedim. Sanki amcam ölmüş gibiydim, o kadar bağlanmıştım Arthur'a ve "Unshaken" eşliğinde gün batımı sahnesi... Hala gözümü dolduran nadir sahnelerden. Ama (bence) gereksiz olan epilog sekansına rağmen hayatımda oynadığım en iyi oyun diyebilirim Red Dead Redemption 2'ye.
 
Oyun kesinlikle bir başyapıt fakat oyunun son saatleri beni pek mutlu etmedi. oyun, Arthur'un öldüğünde bitmeliydi, 5 dakika önce 50 saat beraber olduğun adam ölmüş ve darmaduman haldesin ama oyun sana çiftlikten dışkı toplattırıyor. Bunu geçtim tatmin edici bir intikam imkanı da sunmuyor oyun. Onun dışında Arthur'un ölümünden sonra birkaç gün kendime gelemedim. Sanki amcam ölmüş gibiydim, o kadar bağlanmıştım Arthur'a ve "unshaken" eşliğinde gün batımı sahnesi... Hala gözümü dolduran nadir sahnelerden. ama (bence) gereksiz olan epilog sekansına rağmen hayatımda oynadığım en iyi oyun diyebilirim Red Dead Redemption 2'ye.

Peki o zaman kimle oynardık.
 
Eğer epilog kısmını kimle oynardık diye soruyorsan dediğim gibi bence epiloğa pek gerek yok. Olacaksa da 1-2 saat gayet yeterli ama epilog kısmı nereden baksan 8 saat sürüyor ve bu bana göre biraz fazla.

Sana 1 saatlik ne olduğu belirsiz, olayların nasıl intikam görevine çıktığını göstermeden sadece öldürmek için gittiğin bir epilog kısmı koysalar hikayede doldurulmamış boşluklar olurdu adamların amacı birinci oyunu anlamlı kılmak zaten ve bunu başardılar.
Red Dead Redemption 2 basit yazılmış bir oyun değil senin istediğin bir saatlik görev oyuna hakaret olurdu.
 
Son düzenleme:
Sana 1 saatlik ne olduğu belirsiz, olayların nasıl intikam görevine çıktığını göstermeden sadece öldürmek için gittiğin bir epilog kısmı koysalar hikayede doldurulmamış boşluklar olurdu adamların amacı birinci oyunu anlamlı kılmak zaten ve bunu başardılar.
Red Dead Redemption 2 basit yazılmış bir oyun değil senin istediğin bir saatlik görev oyuna hakaret olurdu.
Hocam bu tamamen benim kişisel düşüncem. Epilog kısmındaki intikam sekansı tam olarak otuz dört dakika sürüyor. Benim eleştirim şu:
Arthur Morgan gibi efsane karakterin sonunu epik bir sahneyle getirdikten sonra oyunun temposu fazlaca düşüyor ve bu tempo (en azından benim içim) dört saat boyunca yükselmiyor, aynı oranda kalıyor. Bence John'un ilk oyundaki evini nasıl yaptığını göstermek yerine, başka bir olayı anlatabilirlerdi. Şahsen ben; birinci oyunun hikayesine biraz daha anlam katmak için ikinci oyuna bu hikayeyi koymazdım ama bu epilog kısmının kötü, berbat olduğu anlamına mı geliyor? Tabii ki de hayır. Aksine John'un Abigail ile ilişkisini vs. çok güzel anlatmakta.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı