Gigabyte Z170 HD3P BIOS ayarları değiştirildikten sonra bilgisayar açılmıyor

Ali57

Hectopat
Katılım
12 Aralık 2015
Mesajlar
86
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bilgisayarımın Windows 11'i destekleyip desteklemediğini gösteren Microsoft uygulamasını indirmiştim, Windows 11'i desteklemediğini gördüm. Sonra öğrendiğim kadarıyla BIOS ayarlarından Secure Boot'u aktif etmek gerekiyormuş.

Gigabyte Z170 HD3P anakart kullanıyorum. Bu sabah BIOS güncellemesi yaptım, F5 sürümünden F22G'ye yükselttim. Secure Boot ayarını aktif edemiyordum ama altında 'Attempt Secure Boot' diye bir seçenek vardı, onu aktif edebildim. Ama sonrasında bilgisayar bir türlü açılmadı, ekrana hiçbir şey gelmiyor, tamamen siyah, bilgisayarın ışıkları yanıyor başlattığımda ama monitörde hiçbir tepki yok.

BIOS ayarlarını sıfırlamak için anakartın köşesindeki sıfırlama pinlerinin arasına iletken değdirmem gerektiğini öğrendim, anakartın kullanım kılavuzunda tornavida gibi bir iletkenin işe yarayacağı yazıyordu, ilk önce bunu denedim ama olmadı.

Sonrasında BIOS pilini yerinden çıkardım, yarım saatten fazla bekledim, geri taktım ama yine herhangi bir değişiklik olmadı.

Ne yapmam gerekiyor?
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Dosya Ekleri

  • IMG_20210625_131705.jpg
    IMG_20210625_131705.jpg
    44,2 KB · Görüntüleme: 33
BIOS güncellenirken ters bir durum oldu mu? BIOS bozulmuş gibi görünüyor.
Herhangi bir sorun hissetmedim güncelleme sırasında ve sonrasında. Normal bir şekilde açıldı BIOS, istediğim ayarları da yapabildim. Ayarları kaydedip tekrardan başlatınca başladı sorun.
 
Herhangi bir sorun hissetmedim güncelleme sırasında ve sonrasında. Normal bir şekilde açıldı BIOS, istediğim ayarları da yapabildim. Ayarları kaydedip tekrar başlatınca başladı sorun.

Aklıma başka bir şey gelmiyor BIOS bozulmuş gibi görünüyor.

@Tekin Alakuş
 

Geri
Yukarı