Ücretli Türkçe yama saçmalığı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Öyle oyunlar var ki oyun ücretsiz yapılmış, yaması ücretli.
Yaması yapılan bir oyunun ücretsiz oluşu, o oyun için bağımsız bir grup tarafından yapılan yamada karşılığı verilmesi gereken bir emeğin harcandığı gerçeğini ne yazık ki değiştirmiyor. Bu yamalar yapılmayabilirdi fakat yapılmış ve belirli bir oranda emek harcanmış, değil mi? Burada oyun şirketinin satış politikası ile emek gösterilerek ortaya koyulan bağımsız bir yamayı karşılaştırmak ve bu doğrultuda da yamanın karşılığında ücret isteniyor oluşunu mantıksız bulmak ne kadar doğru?
 
Ücretsiz yapınca otomatik izin alınmış mı oluyor? Kendinizle çelişiyorsunuz.

Bakın burada ki olay para kazanma olayı, ücretsiz yapınca ve bunu yayınca şirketle herhangi bir sıkıntı olmaz, ama adam ücretli sattığını görürse bundan pay ister.
Sana al diye zorlayan da yok?

Almıyorum zaten, ben şirketlerin açısından konuşuyorum, biri benim oyunum üzerinden bana pay vermeden para kazanırsa istediğimi yapabilirim.
 
Eskiden gönüllü çeviri yapıyorlardı ve bir sürü seriyi bu çeviriler sayesinde bitirdim, ama yapmasalarda o oyunu yine de oynayıp az buz bir şey anlardım, yani bana da saçma geliyor, milyonlarca kod yazan adamlar oyuna 200TL isterken, kelime çeviren adamların para istemesi normal gelmiyor, emek falan diyorsanızda adama zorla çeviri yaptırmıyorlar, gönüllü çeviriyorsa çevirsin çevirmezsede bir şekilde oynar insanlar.
Bir tane çeviri alıp kıracağım 3TL'ye satacağım yakında. :D Kurtulursunuz bu dertten.
 
Oyun şirketinin üstünden para kazanmış olmuyorlar mı?
Oyun şirketlerinin umursadığı bir durum değil bu. Biz Türk oyuncular yararlanabilelim diye belirli ekipler bu çevirileri yapıp bizlere sunuyor. Öte yandan bazı art niyetli ve kötü insanlar nadir olsa bile firmalara şikayet edebiliyor hem de spam şeklinde. Örnek olarak RDR 2 verebilirim.

Milletimiz saçma sapan bir şekilde yamanın ücretli olduğunu duyunca deliler gibi mail attı firmaya. Sonuç olarak ise çeviri ekibine ihtar tarzı bir şey yapıldı. Bu da bir ilk oldu.
 
Arkadaşlar çok mantıksız düşünüyorsunuz. Yamalardan kimse gidip 100-200 TL istemiyor. Bir oyuna 100-200 TL verebiliyorsanız 20-30 TL de verebilirsiniz. Kimse siz rahat rahat oynayıp, oyunu anlayın diye babasının hayrına yama yapmaz. Çıkmış olsa belki RDR2 yaması 100 TL bile olabilirdi. İçerisinde 2 milyondan fazla kelime var. Hatalar falan derken büyük yamalar 1 hafta veya 1 ay gibi kısa sürede yapılmıyor. Zaten RDR2 yaması çıkmış olsaydı 30 TL'den satışa çıkacaktı. Hala piyasada 100 TL'ye yama yok. Hiçbiri de babanızın adamı değil.
 
Yaması yapılan bir oyunun ücretsiz oluşu, o oyun için bağımsız bir grup tarafından yapılan yamada karşılığı verilmesi gereken bir emeğin harcandığı gerçeğini ne yazık ki değiştirmiyor. Bu yamalar yapılmayabilirdi fakat yapılmış ve emek harcanmış, değil mi? Burada oyun şirketinin satış politikası ile emek gösterilerek ortaya koyulan bağımsız bir yamayı karşılaştırmak ve bu doğrultuda da yamanın karşılığında ücret isteniyor oluşunu mantıksız bulmak ne kadar doğru?
Fiyat politikalarını değiştirsinler o hâlde.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı