Ücretli Türkçe yama saçmalığı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çünkü insanımız kendi topuğuna kendi sıkıyor. Gelip yama ücretli diye firmaya spam atılırsa mail yolu ile tabii ki o yama iptal edilir.

Peki burada yanlış olan bir şey var mı?

Yani firmaya bir şekilde ulaşmış ve firmada bunu atan insanlara hak vermiş ve iptal etmiş.
 
Bir oyuna 600-800 TL verebilirken o paraları vermeye karşı değilsin. 15-20TL ye karşı olmanda ilginç. O çevirileri yapmak çok emek istiyor. Her emeğin karşılığı olmalı. Oyunları bedavaya versinler sorun çözülür 😜
 
Aldığım Deus Ex oyunu yanlış hatırlamıyorsam 7,75 TL iken yaması 20 TL aylık ücret istiyordu. Sizce bu normal bir fiyatlandırma politikası mı?
Bahsettiğiniz şey sanırım abonelik sistemi. Bu sistemi açıkçası pek doğru bulduğumu söyleyemem. Bana göre tek seferlik para verildikten sonra yama tamamen bizim olabiliyor olmalı. Öte yandan oyunun fiyatına göre değil, oyunun kaç bin kelime içerdiği, kaç bin satır içerdiğine göre fiyat belirlenebiliyor.
 
Forumun yaş kitlesi muhtemelen TR içindeki forumlar arasında en düşük olan.
Dostum sen ne hakkında tartışmaya çalışıyorsun? Pek anlıyamadım da. Herhangi bir çeviri ekibi istediği gibi bir yama üretip ücretli bir şekilde satışa sunabilir. Oyunun üretici firması bu olaydan rahatsız olmuyorsa sorun yok demektir. Yamayı yapan firmalar da gidip yama için 50 TL istemiyor. Almayın ya. :D Neyi savunuyorsunuz anlamıyorum.

Ayrıca yaş kitlesi düşükse bunu siz düşürüyorsunuz. Mesela doğum tarihini fake giren insanlar gibi. 24 yaşında sizin gibi İninal kullanan biri olucağını zannetmiyorum. Çok boş bir şey ile tartışıyorsunuz. İsteyen alır, isteyen almaz. Oyun yapımcısı rahatsız olmuyorsa sorun yok. Ayrıca olayın yaşla alakası yok. Siz burada Türkçe yamaların ücretli olması için yakınıyorsunuz. Sizin deyişinizle ağlıyorsunuz. Birileri sizi yama almanız için mi zorluyor?
 
Animus çeviri ya da ucrew gibi Türkçe yama sitelerinde oyun yamalarının ücretli satılması bir bana mı çok saçma geliyor? Zaten oyunların fiyatı 700-800 olmuş bir de Türkçe yaması için para mı vereceğiz? Geçen NieR: Automata oynayayım dedim nereye baktıysam hepsi ücretliydi. Bu sebeple de silmek zorunda kaldım İngilizcem yetmiyor ki oyuna...
Troll konu. Elbette ücretli olacak.

800tl oyuna para verip 10tl çeviriye vermeyi reddedip iade etmiş arkadaşımız.
Üstüne de 13 sayfa yazı yazılmış.

Troll amacına ulaşmış olsa gerek. Tebrikler.
 
Fiyat politikalarını değiştirsinler o hâlde.
Kim değiştirsin? Oyun yapımcıları mı yoksa çeviri yapan gruplar mı? Çeviri yapan gruplar, istedikleri ölçüde fiyatlandırma yapmakta özgürler. Dediğim üzere o yamalar yapılmayabilirdi fakat bağımsızca emek gösterildi ve yapıldı; bundan dolayı da emeklerin karşılığına niçin her zaman cüzi miktarda paha biçsinler ki?

Pahalı olsun demiyorum, sadece onların perspektifinden yönelerek konuşuyorum. Verilen emeği hiçe saymak ve bu doğrultuda da fiyatlandırma konuluyor oluşunu mantıksız bulmak ne kadar doğru? Elinizde bedavaya edindiğiniz bir ayakkabı var ve ben de bulunduğunuz yerdeki tek ayakkabı boyacısı olayım. Niçin ayakkabınızı bedavaya boyayayım ki? Ayakkabınızı bedavaya edinmiş olmanız, ortaya döktüğüm/dökeceğim emekten bir karşılık beklememem gerektiği anlamına mı geliyor?

Bedava oluşu sizi ilgilendirir, ortaya konulan emek de emek sahibini; işin basite indirgenmiş hali bu kadar.
 
"Kardeşim Türkçe istiyorsan vereceksin." "Kardeşim İngilizce ögren o zaman."
Bunları yazan arkadaşlar lütfen rezil etmeyin kendinizi.
Kimse sana al diye zorlamıyor. İlla oyunu oynamak için de yamaya ihtiyacın yok. Dil bilmeden de oynayabiliyorsun. Kendini rezil etme istersen.
 
Almak zorunda değilsin. Bu kadar. Adam oraya koyuyor yamayı isteyen alsın diye.
Mesele neyi satın alıp neyi almayacağımız ile alakalı değil burada. Neyi satın alıp neyi almayacağımın zorunluluğunu kendimce de ayarlayabiliyorum tavsiyeniz size kalabilir. Mesele hem ''korsana hayır'' lafını destekleyip hem de vergisi verilmeyen ve sırf emek var diye ''alsınlar yea ne olacak ki'' diye yakınanlara lafım. Unutmayın korsan oyun içinde emek veriliyor fakat bu onu legal ve olması gereken bir sistem olarak kabul ettirmez. Yine diyorum emeğin karşılığı olmalı fakat bu şekilde ve bu fiyat politikası olarak değil.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı