Allah'a "Tanrı" demek günah mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İnanan kişiye saygı duymak lazım hocam yaratıcının kendisine veya inanmadiğın bir şeye saygı duymak zorunda değilsin tabii saygı duymak zorunda değilsin derken git küfür et demiyorum.
Saygı duymak terimi farklı birşey kardeşim. Örneğin okuldaki bir hocayı sevmezsin ama ona diğer hocalar gibi davranmak zorundasın. Gidip altından sandalyesini çekemezsin mesela. :) Çünkü hocadır. Dinede bu şekilde inanmıyorum ama inanan insana saygım var kendi düşüncesidir diyebilmek gerek bence.
 
1626103915700.png
 
Saygı duymak terimi farklı bir şey kardeşim. Örneğin okuldaki bir hocayı sevmezsin ama ona diğer hocalar gibi davranmak zorundasın. Gidip altından sandalyesini çekemezsin mesela. :) çünkü hocadır. Dinede bu şekilde inanmıyorum ama inanan insana saygım var kendi düşüncesidir diyebilmek gerek bence.

Bende onu kastedim hocam zaten çoğu kişi inanmasanda saygı duymak zorundasın lafını Müslüman'ların yanında ağzını açma fikrini belirtme şeklinde anlıyor eğer bekledikleri saygı buysa öyle bir saygı beklemesinler ama tabii ki inanan her insana saygim var.
 
"Niye bana Tanrı dedin" diye tebligat yollayacak hali yok. Zaten bilinen 99 tane ismi var. Bizim ülkede yaygın olanı "Allah" bildiğiniz üzere. İstediğini kullan. Yakında nefes almakta günah olacak diye korkuyorum. Bir o kaldı çünkü :)
 
Günah değil ama o bizim dinimiz için değil en iyisi Allah (c.c) derseniz daha iyi olur Hristiyan'lar
Dediği için ben senin yerinde olsam demem.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı