Ailemle kavga ettim

Bu sorunu yaşamadığım için ne kadar da uğraşam sizi tam olarak anlayamayacağım. Yine de yazayım; Sakin kalmaya çalışın, başka şeylerle uğraşın. Şehir dışında okulunuzu okuyup kendinizi kurtarmaya bakın. Boşuna uğraşmayın, hiçbir şey değişmez. Boş zamanlarınızda bir işte çalışın, kendi paranızı kazanın. Her şey ekonomik bağımsızlıkta bitiyor. Üniversiteyi bitirdikten sonra bir daha da yüzlerine bakmayın, bu insanlar bunu hak ediyor.
 
4 saat kadar önce ailemle kavga ettik. Kavganın asıl sebebi kardeşler arasında ayrımcılık yapmalarıydı. Ben 3 aydır telefon almak için yalvarıyorum. Şu anki telefonum S3 mini. Bu yıl sınav yılım olduğu için değiştirmeyi düşünmedim. Kız kardeşimin her istediği yapılıyor. Hem elektronik hem de diğer konularda. Ailelerin de kız çocuklara daha fazla önem verdiğini biliyorum. Teknoloji geliştiği ve yeni nesil teknoloji devri olduğu için teknolojik eşyalara benim sahip olduğum yaştan daha erken sahip oluyor, onunda farkındayım. Bardağı taşıran son nokta kardeşimin sandalyesinin ayakları ile kendi sandalyemin ayaklarının değiştirmem oldu. Benim sandalyem 2 yıllık. Kardeşim o zaman küçük olduğu için oynar falan diye tekerlekli almak yerine sabit ayaklı aldık. Kardeşime bu yıl yeni sandalye alınınca ona tekerlekli alındı. Kendisi de özel bir okul da hafızlık eğitimi aldığı için eve geç geliyordu. Bu sebeple sandalyesini kullanmıyordu. Tartışırken çok sinirlendim, duvara kafa atıp yumruklamaya başladım.
Parmağım çıktı, az önce hastaneden geldim. Sonra yanıma gelip bana bağırmaya falan başladılar. Ben de benim bir isteğimi 5-6 ayda ya da hiç yapmayacak fakat kardeşimin her istediğini yapacaksan, bana babalık mı yapmış oluyorsun dedim. Babam bir şey almak için sürekli şart koşuyor. Mesela ilk gözlük alırken gözlüğü almadan önce gözlüğü ders çalışırsan alırım dedi. Başka örnek, bilgisayar için sınavda ilk 10 bine girersem 15 bin TL'lik PC, 20 bine girersem telefon alacaktı. 20 bine girdim, telefonu almıyor. Şimdi ben ne yapmalıyım?

Benim baba gibi. Ben 16 yaşına geldim. Hala civar berberine gidersem babamın istediği oluyor(fırsat bulursam tanıdık başka bir berbere gidiyorum). Ama kız kardeşim 6 yaşımda olmasına rağmen saçını gerçek geçmeyen boya ile boyattırdı. Ben yanları bir tık kısa aldırsam veya çizik attırsam 4 gün tavır yapan laf atan babam kardeşime çok güzel olmuş diyor. Ben ve abime telefon alırken. 40 takla atan babam. Kardeşime daha 6 yaşındayken annemin eskiyi hemen verdi.

Senin ile benim durumum aynı. Ben de aynısı yaşıyorum. Ve nedense anlayamıyorum.
 
Önerilere bak yahu. Adamın ailesi bu kardeşim niye bu kadar agresif öneriler veriyorsunuz? Derdini anlat çözüm olmuyorsa da normal yaşamına devam et yapacak bir şey yok. Kardeşin hafız olduğu için değil küçük olduğu için biraz daha ön planda oluyordur muhakkak.
 
Bana da güya babam üniversiteyi kazanınca telefon alacaktı sağ olsun üniversite bitti hala almadı 😀 . Ufak tefek mevzulardan kavga olmuş . Benim de benden 6 yaş küçük kardeşim var elinde telefonu varken yenisini aldılar elindeki telefonu da amcamın küçük oğluna verdiler. Ben sesimi çıkarmadım. Çünkü söylesem belki de alınacaktı bu duruma, kardeşimin elindeki telefonu da alacaktı. Küçücük mevzulardan aileyle arayı bozmaya değmez. Babam bana telefon almadı. Benim istediğim belki de hiçbir şeyi almadı. Ama ehliyetimi alınca arabayı bana verdi. Şu anda arabayı sormuyor bile. Ne zaman istesem kartı alıp mazot atıyorum. Zamanında bana 2 bin TL'lik telefonu almadı ama ben şimdi sırf işe gidip gelip gezmek için ayda 1000 TL'lik mazot parası alıyorum. Hepsinde bir hayır var. Yarın bir gün sizin için önemli bir şey yapmayacağını bilemezsiniz. Telefon nedir ya şurada yazın sonuna kadar 1 ay garsonluk yapar alırsınız gider babanızın yüzüne vurursunuz bak sen bana almadın ben çalışıp aldım diye. Sonra da yüzünüze çalışmanın ne olduğunu, emeğin ne demek olduğunu öğrendin fena mı diyerek pişkin pişkin güler ama siz takmayın böyle şeyleri. Ben de sınav senemde böyle şeyler yaşamıştım.
 
Durum şu öncelikle bir şey alınacaksa hangisinin elindeki kötüyse ona alınması lazım. Aynı ürün iki kardeşte de varsa büyük olana ilk alınması mantıklı. Her aile bunu düşünüyor mu hayır ama durumlar ileriki yaşlarda genellikle değişiyor belki hatalarını fark ediyorlar bilmiyorum. Dediğim gibi sen telefon aldırabilirsen üniversiteden önce aldır. Almazlarsa da kendin iş yapabilirsen kendin al ya da okul bitene kadar idare et güzel bir işe gir hayatını yaşa sonra.
 
Konuya mesaj yazan arkadaşların çoğunda o yok işte. Babadır, almak zorundadır sen onun çocuğusun diyorlar. Direkt hazıra konmak istiyorlar çocuk işci çalıştırmak yasal mıdır?
Konuya mesaj yazan arkadaşların çoğunda o yok işte. Babadır, almak zorundadır sen onun çocuğusun diyorlar. Direkt hazıra konmak istiyorlar.

Çocuk işci çalıştırmak yasal mıdır?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı