18 Yaş Altı Enerji İçeceği İçmenin Zararları Nelerdir?

Powerrade fruktozlu, mineralli su. Spor sonu -özellikle vücut geliştirme yapıyorsan- alacağın şeker kanına çok hızlı karışacak, boşalan glikojen depolarına hemen etki edecektir. Her zaman olmamakla birlikte (çok şeker var) tüketiyorum. Spor esnasında su yerine onu içiyorum bazen.
Peki Powerade gibi izotonik sporcu içeceklerinin, tahıl barlarının ve enerji jellerinin bir zararı var mıdır?
 
Enerji içeceklerinin inanılmaz zararlı olduğu ve kalp krizine yol açabileceği hayatımda duyduğum en büyük palavralardan :) En çok bilinen Redbull marka bir enerji içeceği basit olarak B vitaminli, taurinli şekerli sudur. İçerik bölümünü okuyan herhangi birinin bunu anlayabilmesi gerekiyor.


Ayrıca yüksek miktarda kafein içermez. 250 mL'de yaklaşık 75 mg kafein içermekte. Starbucks'tan alacağınız venti boy Mocha ise 180 mg kafein içeriyor. Venti boy filtre kahve ise 400 mg.


Bu rakam daha yüksek olmakla birlikte yetişkinler için günlük kafein limiti 400 mg'dır. Yani günde 3 tane 500'lük Redbull bitirmiyorsanız güvendesiniz :)

Zararlıysa bütçeye zararlı.
 
Binlerce paketli ürün yiyoruz günde 1 2 içiyorsan bile aldığın şeker miktarından başka bir şey olmaz. O kadar kolay değil iki içecekle hormon bozulmasıydı kalp hastalığıydı vs abartırsan tabii ki olur o ayrı.
 
Gündelik olarak tüketiliyorsa tehlikeli. Yaş sınırlamasını doğru bulmuyorum. Yararlı bir şey değil. Aşırı yükleme. Özellikle alkol yanında tüketilmesi çok zararlı. Kana, alkolü hızlı karıştırdığı için tercih ediliyor genellikle.
 
Bu zamana kadar bir sürü markaların enerji içeceğini içtim. Red Bull, Monster, burn, Black Bruin, xir, gibi enerji içeceklerini içtim.
18 yaşından küçüğüm. 6 aydır falan içiyorum. Şu an bana hiçbir zararı olmadı. Sadece bir ara 500 ML Red Bull içmiştim.
Ama neden 18 yaş altı içilmesi tavsiye edilmez diyorlar? İnternet'te araştırdım ama hiçbir sonuç yoktu. Şimdiden herkese teşekkür ederim. :)
 

Yeni konular

Geri
Yukarı