Macaristan GP Sıralama

Hocam bence o hatadansa Emir 66'nın ta kendisiydi. :D
Ferrari'nin hem taraftar hem sürücü hem takım gücü en üst düzeyindeyken MSC'nin yaptığı kasti hareketlerde takım/sürücü cezadan kaçamıyordu. Mercedes'in ise taraftarlar düzeyinde öyle büyük bir desteği yok, zamanında Ferrari ve Schumacher'e o cezalar veriliyorken, Bottas bu zincirleme kazayı bilerek başlatamaz. Wolff'un bir tarafı bunu bilerek yaptırmaya yemez, takımlar şampiyonasından diskalifiye edilirler.

Islak zeminde başlayan yarışların çeyreğinde görülen ilk viraj kazalarından biriydi işte. Olan Norris, Leclerc, Verstappen ve Perez'e oldu. Verstappen'e de helal olsun demek lazım, araç hasarlı diye yarştan çekilmek yerine puan mücadelesini sonuna kadar verdi.

2001 sezonundan beri yarış izliyorum, top 5 içine girer bu yarış. Yarış zevki için değil, hiç beklenmedik olaylardan dolayı. Ocon da yarış kazanan sürücü oldu, helal olsun. Ortalama denilen sürücüler bile fırsatı yakaladığında kaçırmayacak kadar iyiler aslında. Ocon da bunu hem tekrar gösterdi hem de soğukkanlılığını koruyarak bileğinin hakkıyla kazandı.
 
Son düzenleme:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bottas'ın araç üstü kamerası.
Ban yemiş hocam. Skysport yayınlamadıktan önce öğrenemeyiz. Portekiz GP'yi baştan sona izledim. Bugün dedim ki Hamilton yarışı domine eder sonra özetlerini izlerim diye çarşıdaki işlerimi halletmeye gittim. Yarışa bak.

*Pardon ban yememiş. Küçük ekrandan gözükmüyor. YouTube'dan izleyin deyince video açılıyor.
 
Son düzenleme:
Kahramanlar can verir yurdu yaşatmak için.

Kahraman = Valteri Bottas
Yurt = Lewis Hamilton

Bu arada Lewis sinirli. 3. olduğu için zorla podyuma çıkmıştır. Şampanya sıkarken bile başka şeylerle ilgileniyor. Bence bu kadar somurtkan olmasına gerek yok.
 
Bottas'ın araç üstü kamerası.
Yarışta da 50 defa gördük zaten. Norris ıslak zemin nedeniyle erken gaz kesiyor, Bottas da bodoslama dalıyor. Norris'in kontrası işe yaramıyor, ıslak zeminde soldaki Verstappen'e giriyor.

Şampiyon olabilmek için "yüz milyonlarca $" para harcayan takımların, tamamen para harcama nedenleri olan şeyden diskalifiye edilmesine neden olacak kazayı "bilerek" yapabileceğini zannediyorsanız da ne diyeceğimi bilemedim. Islak zeminlerde böyle arkadan teması da zincirleme kazaları da en az 15-20 defa gördüm. Muhtemelen sizler daha yeni yeni izlediğiniz ve bazı şeylere yeni şahit olduğunuz için olağan dışı geliyor bu kazalar.
 
Norris aynı Raikkönen gibi erken fren yapıyor. Bottas'ın ise ıslak zemindeki müthiş (!) performansını sergileyerek kaza yapıyor. Kazanın bu kadar çok konuşulmasının tek sebebi zincirleme ve Bottas'ın katkısı olmasıdır. Belki başka birisi yapsa bu kadar konuşulmazdı. Bazen Bottas'ın üzerine çok gidiliyor.
 
E7tx5XPWEAYIYwZ.jpg
 

Geri
Yukarı