Kadın ve erkek eşit midir?

(Hak olarak değil bahsettiklerim, lütfen feministlik veya feminazilik yapmayın)

Benim düşünceme göre kimse eşit değil. Örneğin 5 yaşındaki bir çocuk ile ben bilgi konusunda eşit miyim? Hayır (tabii çocuk önceden eğitim almamışsa) örneğin hiç okul okumamış bir insan ile üniversiteye kadar okumuş bir insan eşit değil bana göre.
 
Bu konuyu iki perspektiften bakarsak söyle bir çıkarım yapabiliriz; ilk olarak eğer sen kendini uluslar arası alanda demokrat bir ülke olarak tanıtıyorsan o zaman sen kadına da erkeğe de eşit haklar tanımak zorundasın yok ise iddia ettiğin gibi demokrat bir ülke olmazsın. İkinci perspektif ise biyolojik olarak bunu da şöyle açıklarız; milyonlar yıl önce ilk insan evrimleşirken erkek kadını korumak onu mağarasında güvende tutmak ve fazla çocuk yapmak için tanrı tarafından fazlaca testosteron ve sert kaslar ile donatıldı bu da biyolojik olarak erkeği kadından çok daha güçlü yaptı ondandır ki hala biz modern insanlar atalarımızın evrim biyolojisi sayesinde kadından güçlüyüz. Zeka durumda ise tam bir eşitlik var kadın ile erkek birkaç zeka türünde ustalık dışında aynı seviye IQ sahip.
 
Erkek: 2+2+4+2 = 10
Kadın: 4+4+2 = 10

Kimi konularda erkek üstün olabilir, kimi konularda kadın üstün olabilir. Netice olarak farklı sayıları da toplayınca 10 ediyor.
Bu bağlamda totale bakınca kadın ve erkek eşittir bence.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı