Öz güvenim yok

Yolda yanından geçtiğiniz adam, markette bir sıra arkanızdaki kadın, asansörde karşılaştığınız bir yaşıtınız... Hiçbiri sizin ne yaptığınızı önemsemiyor, gerçekten de. Yolda yürürken durup birden aksi yöne mi yürümeye başladınız? Kimin umurunda? Kasiyere bir soru mu sordunuz? Bu soru ve cevabından arka sıranızdaki kadına ne? Asansöre adım atarken ayağınız mı takıldı? Yaşıtınız ne yapabilir ki? Güler geçerler en fazla, 5 dakika sonra unuturlar. Hiçbirisi bu olaydan birisine bahsetmez, durduk yere de hatırlamaz. Kendi kendinize yaşayın hayatınızı. Başkasının ne düşüneceğini umursamayın çünkü düşünmeyecekler.

Bunun da ötesinde, belirli becerilerinizi geliştirerek özgüveninizi artırabilirsiniz. Gitar çalmak olur, yüzmek olur. Spora başlayabilirsiniz. Hem sağlığınız için iyi olur hem de özgüven kazanmanıza yardımı dokunur.
 
Yaklaşık iki yıl olacak ve evden dışarıya doğru düzgün çıkmadım hiç. Zararlarını görmeye başladım, mesela markete giderken dışarıda bile zor yürüyorum öz güvenim koca bir sıfır. Nasıl öz güvenimi düzeltebilirim?
Aynısı benimde başıma geldi. Özellikle pandemi süreci, mezuniyet stresi ve KPSS yedi bitirdi beni. Özgüvenim sıfır oldu. Daha sonra psikiyatriye randevu aldım. Gittim, depresyonun var, çekingen karekterlisin depresyonda bunu körlemiş dedi. İlaç yazdı ve bazı tavsiyelerde bulundu dediklerini yaptım, şimdi gayet iyiyim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı