Allah'ın her şeye gücü yetiyorsa neden birinin ona kulluk etmesine ihtiyaç duyuyor?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Merhaba arkadaşlar, ilk öncelikle Allah'a inanıyorum fakat internetteki teoriler bazen beni şüphe ettiriyor. Ya simülasyondaysak, ya bizden daha üstün varlıkların uydurduğu ve yönettiği bir Dünya'da yaşıyorsak 🤔 Aklımda böyle sorular canlanıyor. Madem Allah'ın her şeye gücü yetiyor, o zaman neden birinin ona kulluk etmesine ihtiyaç duyuyor? Gerçekten anlamıyorum, aklımdaki soruları yanıtlayabilir misiniz?
İhtiyaç duymuyor ki. Kimse kulluk etmese de en azından Allah için hiçbir şey değişmezdi.
 
Dediğiniz her şey Kur'an'da var. Cevapları da orda zaten.
Kur'an öyle bi kitap ki sorsan her şeyin cevabı var ama cevabı almak için hep farklı açılardan bakmanız gerekiyor. Açık ve net değil yani hep üstü kapalı, mecazi, göndermeli. Yani bu durum bana pek doğru gelmiyor açıkçası. Durum öyle olduktan sonra ben de kitap yazim benim de kitabıma o kafayla her açıdan yaklaşın o da verir size her konuda cevap. Evet, ateistim.
 
Teknoloji forumunda olur o zaman iyi ki burada açmışsınız.(!) Merak eden gider bunu dincilere ve din insanlarına sorar.
Teknoloji forumunda "felsefe" başlıgı var, görmek istemiyorsanız sadece teknoloji konularını takip edin, beğenmiyorsanız gelmeyin buralara. Boş boş şeyler yazmaktan sıkılmadınız mı ya?
 
''Bizlerin yaratılmamızın, Allah'ı tanımak, O'nu Rab olarak kabul etmek, Allah'a şükür, dua ve kulluk etmek, Allah'ın isim ve sıfatlarına ayna olmak, istidat ve kabiliyetlerimizi geliştirmek gibi bir çok hikmeti ve gayesi vardır.''

Yani yaratıcı gibi yüce bir varlık tanınmak, bilinmek ister. Ona kulluk edilmesini ister. Bu anlam çıkıyor aşağı yukarı. Bu durum kötü veya iyi bir şey mi? Tartışılır.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı