R5 3600 RX 6600 XT'yi besler mi?

adnan.mihci

Decipat
Katılım
11 Kasım 2020
Mesajlar
1.211
Makaleler
2
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Besleyeceğini pek sanmıyorum ama gene de sormak istedim. İşlemciye OC yapmayacağım.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Besler. Ben 3300X ile çok rahat kullanıyorum. Oyunların çoğunda %95 ve üzeri besliyor. Yalnız CPB açık olsun, kapatırsan sorun olabilir.

 
Benimki 3.9GHz ile besliyor. Eğer ASUS anakart kullanacaksanız BIOS'tan ASUS performance enhancement ayarını açabilirsiniz.
 
@kino kino hocam RX 6600XT kullandığı için fazlasıyla tecrübelerinden yararlanmak sizin için iyi olacaktır. Şahsi fikrim olarak defualt ayarlarda CPB açık olacağı için RX 6600 XT ile rahat kullanılabilirsiniz gibi geliyor.
 
@Sir Benjamin 3.9GHz'i bırakıp BIOS'tan hem CPB hem de PBO açsan belki daha iyi olur.

Açıkçası soğutmam aşırı üst düzey sayılmaz. Deep cool Gammaxx L240 V2 ne kadar soğutabilir bilemiyorum. 3.9GHz 1.3v ile boşta 35-39 derece, oyunlarda da max 43-45 derece görüyorum. Ha tabii CPB ve PBO açtığımda tahminimce 50 derece görürüm ki yine serin, sizce şu anki soğutmamla oluru var mıdır bunun?
 
@Sir Benjamin 43-45 derece nedir oyunlarda çok iyi. İsterse 60-70 olsun bir Ryzen için normal çalışma sıcaklığı hepsi. Ben 65 derece altını gördüğümde serin diyorum.😁 Performans denemesi için dedim, CPB ve PBO işlemciyi doğal voltaj ve frekanslarında beslediği için %1 low değerleri iyileşiyor, droplar varsa ortadan kaldırıyor. Senin soğutucun fazlasıyla kaldırır, bir düşme veya besleme sorunu olursa denersin.
 
Son düzenleme:
@Sir Benjamin 43-45 derece nedir oyunlarda çok iyi. İsterse 60-70 olsun bir Ryzen için normal çalışma sıcaklığı hepsi. Ben 65 derece altını gördüğümde serin diyorum.😁 performans denemesi için dedim, CPB ve PBO işlemciyi doğal voltaj ve frekanslarında beslediği için anlık %1 Low değerleri iyileşiyor, droplar varsa ortadan kaldırıyor. Senin soğutucun fazlasıyla kaldırır, bir düşme veya besleme sorunu olursa denersin.

Tamamdır hocam deniyorum şimdi teşekkür ederim. Gelişmelerden haberdar ederim.
@kino Hocam ASUS anakartta dediğiniz ayarları nasıl yapıyoruz? Şu an karşımda BIOS var (güncel).
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı