Solucandeliği ile Zamanda Yolculuk Mümkün mü ?

Bu tür konular teorilerden ileri gidemiyor. Solucan deliğinin varlığı bile muamma kesin bir cevap veremeyiz. Yaptığımız canlandırmalar dahi 2 boyut üzerinden canlandırılıyor.
 
Zamanda yolculuk kesinlikle mümkün bir teori ancak şöyle de bir durum var ki ulaşılması gayet güç bir teknoloji gerektiriyor. Solucan delikleri tek boyuta kadar düşmüş ışık demetlerinden oluşmuştur. Eğer insanoğlu bir gün tek boyuta inme başarısını yakalarsa bu tür yolculuklar olağan olabilir. Zamanda yolculuk ışık hızından daha yüksek bir hıza ulaşmayla gerçekleşiyor. Bu da moleküler bir durumdan öteye gidemez. Yani yolculuk için her molekülün ayrı ayrı o hıza ulaşması gerekir. Bunlar mümkün ancak ulaşılması gayet güç durumlardır. Kim bilir belki bir gün böyle bir şeyin varlığından söz edebiliriz.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Solucan deliği ile fotonların zamanda yolculuğu mümkün olabilir fakat bizim, herhangi bir insanın geçmesi için yeterince büyük şeyler olmadıkları gibi geçebilmek için yeterince zamanda tanımıyorlarmış. Çeşitli yollarla(negatif, pozitif enerji) bu süreyi uzatmaya çalışılmış fakat tam anlamıyla başarılı olunamamış. Ayrıca solucan deliği ile zamanda yolculuk mu yoksa paralel evrene mi yoksa geleceğe mi gidilebileceği ayrı bir muamma.

Bu konuyu tam anlayabilmek için Einstein'ın Özel/Genel Görelilik Teorisi'ni falan anlamak gerekiyor. Yani şuan için teoride mümkün pratikte değil.
 
Böyle bir şey bence mümkün ancak gerekli teknoloji yok. Teknoloji ve icatlar insan aklının ürünüdür ve bulunacağına inanıyorum. Geçmişte aklımıza bile gelmeyen icatlar var örneğin cep telefonları...
 
@sen7en kusura bakma ama ben bunun doğrudan teknoloji ile ilgili olduğunu düşünmüyorum. Biraz fazla zeka, ilgi ve çalışma gerektiriyor. 100 yıl, 50 yıl önce yapılan şeyleri bile şuan yapamıyorsak. Bu teknoloji ile doğru orantılı olmadığını gösteriyor.
 
@sen7en kusura bakma ama ben bunun doğrudan teknoloji ile ilgili olduğunu düşünmüyorum. Biraz fazla zeka, ilgi ve çalışma gerektiriyor. 100 yıl, 50 yıl önce yapılan şeyleri bile şuan yapamıyorsak. Bu teknoloji ile doğru orantılı olmadığını gösteriyor.
Hayır teknolojinin bu konuda etkisi var. Işık hızı geleceğe gitmenin ana faktörüdür ve bu hıza ulaşmak için yüksek bir teknoloji gerekir tabi itici bir güçle değil...
 
Ben teknolojinin etkisi yok demedim ki. Doğrudan etkisi yok dedim teknoloji için daha zeki, çalışkan ve ilgili kişiler lazım. Ayrıca bu evrende ışık hızını geçmemiz teorik olarak imkansız.

CERN'de küçücük protonu bile ışık hızına sadece yaklaştırabiliyorlar, ulaştıramıyorlar. E en basit fizik bilgisiyle kütle arttıkça hızlandırmanın da zorlaşacağını biliyoruz.

Ayrıca ışık hızını aşmak demek temel yasaların patlaması demek. Fakat aşılırsa zamanda yolculuk olabilir.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı