KMSpico'dan nasıl kurtulunur?

vsn

Hectopat
Katılım
22 Ocak 2021
Mesajlar
185
Çözümler
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
.
Daha önce de buna benzer bir konu açmıştım.
Her neyse ben bir aptallık edip bilgisayarıma KMSpico kurmuştum ve silmeye kalkmıştım ve sildiğimi düşünmüştüm ama geçenlerde bilgisayarı açtığımda Windows'u etkinleştir yazısı gitmişti. Formatlarsam da gitmiyormuş galiba yardımcı olursanız çok sevinirim :) Açıkçası korkuyorum bir şey olur mu diye 😰
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Daha önce de buna benzer bir konu açmıştım.
Her neyse ben bir aptallık edip bilgisayarıma KMSpico kurmuştum ve silmeye kalkmıştım ve sildiğimi düşünmüştüm ama geçenlerde bilgisayarı açtığımda Windows'u etkinleştir yazısı gitmişti. Formatlarsam da gitmiyormuş galiba yardımcı olursanız çok sevinirim :) açıkçası korkuyorum bir şey olur mu diye 😰

Temiz kurulum yap ve ürün anahtarını silme videolarını izle sonra MBAM yükle 120 dk bekle geri giderse temiz kurulum şart.
 
KMS formatlasan nasıl silinmiyormuş? KMS'nin ne olduğunu bilen birisi size bu öneriyi yapmaz. Hadi beni boşver. İşinin ehlinden cevap:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Videoyu izlemenizi ve bir konuyu o alanda kendini kanıtlamış kişilerden öğrenmenizi öneririm. En güvenilir kaynaklara yönelin.
Forumlarda element uyduran çok oluyor.
Ha dersen birileri bir şekilde anakart biosunu modifiye edip orası vasıtasıyla zararlı gömdü. O da kolay. Flash belleğe bios firmware update indir. Biosa bu update kur. Biosu da formatlamış olursun bu şekilde.
 
Son düzenleme:
Temiz kurulum yap ve ürün anahtarını silme videolarını izle sonra MBAM yükle 120 dk bekle geri giderse temiz kurulum şart.
MBAM malwarebytes oluyor dimi
ürün anahtarını silmiştim daha önce ama geri geldi
ve şimdi ürün anahtarını silicem sonra tarama yapıcam ve gitmezse format atıcam öyle mi

aslınca format atmadan silmenin alternatifi var mı çnkü format atarsam geri getiremeyeceğim veriler var
 
MBAM malwarebytes oluyor dimi
ürün anahtarını silmiştim daha önce ama geri geldi
ve şimdi ürün anahtarını silicem sonra tarama yapıcam ve gitmezse format atıcam öyle mi

aslınca format atmadan silmenin alternatifi var mı çnkü format atarsam geri getiremeyeceğim veriler var
Verileri bi USB de yedeklemeni öneriyorum.
USB'den format atçaksın haberin olsun yaani temiz kurulum belki Kaspersky bir şeyler yapabilir ama formatsız kurtulmanın yolu olsa bile sağlıklı olmaz.
 
Bildiğim kadarıyla C sürücüsüne format attıktan sonra diğer depolamalarda virüslü dosya bulunsa bile sen onu tetiklemeden aktif olmaz. Sonuçta o da bir program.
Yeni yüklenen Windows'tan sonra diğer sürücülerde eski işletim sisteminde kurduğun programlar kendi kendine çalışır mı? Tıkla çalıştır şeklinde (portable deniyordu galiba) program ise bile fare ile tıklama vs. ile aktif etmen lazım. Bilgisayara kurulup çalışan program ise zaten yeni işletim sisteminde hiç açılmaz büyük ihtimalle.
Virüs denildiğinde gerçek hayattaki gibi yayılma düşünmesek iyi olur.
Özetle:
Format at, antivirüs kur (Kaspersky öneririm) ve tam tarama yap. Ardından Mallwarebytes kurup onda da tam tarama yap. İşin bittiğinde Mallwarebytes'ı kaldır. Bilgisayarına önceden setup dosyasını vs. indirdiğin hiçbir şeyi kurma. Her programı resmi sitesinden yeniden indir zaten olsa bile. Tamindir gibi sitelerden indirme. Ne olur ne olmaz diye diğer depolamalardaki gereksiz gördüğün her şeyi sil.
Formattan sonra basit de olsa Windows parola ile açılsın. Bir çeşit güvenlik katmanı sağlıyormuş sisteme. Bazı saldırı açıkları içinmiş. Modeme giriş (tarayıcıdan 196.168.1.1 gibi bir adresle girdiğin) şifreni, wifi şifreni değiştir.
Kaspersky Password Manager kullanıyorum hem telefonda hem bilgisayarda. Ücretsiz sürümde 15 şifreye kadar saklıyor. Aynı hesabı tanımladım telefonla bilgisayara. Telefonda tarayıcı veya uygulama içi şifrede devreye girip ister otomatik ister kayıtlılardan seçtirerek dolduruyor kullanıcı adı ve şifreyi. Bilgisayarda da aynı şekilde. Telefonda veya bilgisayarda Kaspersky Password Manager'a kaydettiğim anda diğer cihazda görünüyor kayıt. Anında senkronlar. Özellikle tarayıcıda kayıtlı şifreler her zaman çalınmaya müsait.
Ayrıca şifre zorluğuna göre brute force ile şifrelerin kırılma süresi:
IMG_20210925_215640.jpg

Bu yüzden Kaspersky Password Manager ile uzun haneli şifreler oluşturup kaydetmenizi öneririm.
 

Geri
Yukarı