[Alındı] Vatan'dan G3258 ve HD7950 Tabanlı Sistem

Merhabalar. 6 Ay önce topladığım sistemi sizlererle paylaşmak istedim. Neden önce konu açmadığımı bende bilmiyorum. Bazı parçalar Hepsiburada.com'dan alındı. Bazı parçalar ise Vatan'dan. Sadece ekran kartı sahibinden.com'dan alındı. Sistemim ;

İşlemci : İntel Pentium G3258
Anakart : Asus H81M-D
Ram : Corsair Vengeance 4 GB 1600 Mhz
Güç Kaynağı : High Power 750 Watt 80+ Bronze Sertifikalı
Harddisk : Seagate Barracuda 1 TB
Bilgisayar Kasası : Zalman ZM-T3
Ekran Kartı : Sapphire AMD Radeon HD 7950 3GB 384Bit

Şahsen sistemimden çok memnunum. Ekran kartını sahibinden.com'dan sıfır kapalı kutu olarak 1.5 aylık cihazı 450 ₺'ye aldım. Oldukça uygun bir fiyata bilgisayar toplamaya çalıştım.. Toplam olarak yanlış değilsem 1250 ₺'bu sisteme harcadım. Monitör bende olduğu için gerek olduğunu düşünmedim ama benim monitör bu sisteme çok düşük kalıyor. Çözünürlük : 1440*900. Bu ekran karıyla son çıkan bütün oyunları 1440*900 çözünürlükte Full ayarlarda kasmadan en az 30 FPS'de oynuyorum. İşlemciyi ise hiç voltaj vermeden 4.0 GHZ'ye çektim. Kasma falan yaşamıyorum işlemci konusunda. Bilgisayar kasasına gelince kasa fiyatına göre güzel. Hepsiburada.com'da 80 ₺'ye almıştım. Yan kapağına 2 tane 12CM'lik fan taktım. Ama kasadan gelen ses yok değil. Bu sesi kesmek istedim ve fanlar Molex bağlantısına takıldığı için Voltajını 7 Volt'a düşürdüm ama yine ses yok değil. Bu sefer egzos fan ses yapmaya başladı. Anakarta bağlı olduğu için devirine baktım 1500-1800 RPM arasında dolaşıyor. Fanın devirini düşüremedim yardım ederseniz sevinirim. Kasa dediğim gibi fiyatına göre güzel. Bu arada bu kasayı almak isteyen kablo yönetiminden bahsedecek. Kablo yönetimini ben iyicene yaptım. Kablo yönetimi konusunda bir sıkıntı yaşamazsınız. Fotoğrafları eklemeye çalışırım. Söyleyeceklerim bu kadar. Kafanıza takılan bir soru olursa yorumlara açığım. Teşekkürler.
 
O kablolar ne öyle, aman yarabbi. :facepalm:
Mecburi ancak o kadar saklayabildim. Senin önerilerin var mı ?
PSU'nun üstünde HDD ?
Fanlar üstüne soğuk hava vursun diye bıraktım oraya yoksa daha çok ısınma yapabilir.:)
Kullandığınız vınn acaba sınırsız mıdır ?
Sistem güzel olmuş sizin kasadan almayı bende düşünüyorum. Malum bazı işler için serin bir kasaya ihtiyacımız var. :matrix:
Sınırlı 2 GB kotası var. Bana yetiyor hatta ay sonu 1.5 GB bile kalıyor. Kasa güzel içi buz gibi ama bir türlü bu harddisk'i soğutmanın yolunu bulamadım.:) Alacaksan Zalman Z3 Plus al yada ben bu kasayı sana satıp onu alayım.:LOL:
 
Abi o kablo düzeni ne öyle? Buradan canım sıkıldı. Nasıl rahat ediyorsun öyle ? Bu arada HDD yi kaldır PSU nun üstünden çok ısınmasın ilerde sorun çıkarabilir. Kablo düzenini daha güzel yapman gerekiyor aksi takdirde içerideki hava sirkülasyonu azalacaktır ve sisteminizde aşırı ısınma olduğundan güzel ve uzun ömürlü bir verim alamayacaksınız.
 
Abi o kablo düzeni ne öyle? Buradan canım sıkıldı. Nasıl rahat ediyorsun öyle ? Bu arada HDD yi kaldır PSU nun üstünden çok ısınmasın ilerde sorun çıkarabilir. Kablo düzenini daha güzel yapman gerekiyor aksi takdirde içerideki hava sirkülasyonu azalacaktır ve sisteminizde aşırı ısınma olduğundan güzel ve uzun ömürlü bir verim alamayacaksınız.
Senin bir önerin var mı ? Ben ancak bu kadar saklayabildim.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı