Matematiği yapamamak

Çok teşekkür ederim. Cidden o matematik hocasının sözleri çok kırdı beni hatta ağlıyacaktım. Çok kırıldım amacım ilgi değil yanlış anlamayın ama cidden çok üzüldüm.
Kimsenin ne dediğini umursama, özellikle matematik hocaları öğrencilerini bu tarz rencide etmekten zevk alıyor.
Hayatında başarılar dostum, kendine iyi bak!
 
Matematik ilmi çok güzeldir. Seversen yaparsın.
Bir şeyi başta sevmemek olmaz. Açılması lazımdır.

Tabi Türkiye'de teorik öğretim çok ön planda olduğu için biraz sevmemeniz normaldir.
 
Çok teşekkür ederim. Cidden o matematik hocasının sözleri çok kırdı beni hatta ağlıyacaktım. Çok kırıldım amacım ilgi değil yanlış anlamayın ama cidden çok üzüldüm.

O matematik hocalarına karşı egefitness gibiyim 6. ve 7. sınıfta geldi bir tane kel günaydın demesi 3 saniye 4 saniye sürüyordu, dersi anlatmıyordu, iyi olanlara, dershaneye gidenlerin puanlarını arttırıyordu. Bir çocuk sınıf birincisi diye ona sınavda 2 sorunun cevabını yanlış yaptıgını söyledi ve düzeltti. Hocaya bakma sen dersini iyi dinle yeter.
 
Merhabalar, geçen cuma deneme oldu ve çok çalışmama rağmen matematik de ciddi çuvalladım. İnkilap, din ve İngilizcenin hepsi doğru. Türkçe ve Fende 6 yanlışım var. Matematikte 13 boşum var ve yaptığım 7 soruda bile emin değilim. Yani anlamıyorum, kafam almıyor.

Şimdi diyeceksiniz yaşın küçük anlarsın ama yok, cidden anlamıyorum! Normal soruları azıcık yapabiliyorum ama YNS yapamıyorum. Ne yapmam lazım? İleride yapıcağım meslekle matematiğin ilgisi yok (tarih öğretmenliği.) Siz ne düşünüyorsunuz? Bu konuyu matematik öğretmenime taşıdım ve tarih öğretmeni olmak istediğimi söyledim. Bana şunu dedi; 'Böyle gidersen eskilerde kalırsın'. Cidden gururum incindi ve kalbim acıdı.
Aynı sorunun aynısını bende yaşıyorum benim diğer dersler iyi bi tek matematik b*k gibi bikeresinde bi sınavda bütün soruları boş bırakmıştım anlamıyorum matematiği herşey çok zor geliyor.
 
Başlığı görünce aşırı derece yazma gereksinimi duydum. Yazacaklarım tamamen deneyimlediğim şeylerdir.
Ben de senin gibi matematiği yapamıyorum diyenlerdendim. 12. sınıfım son senem 11. sınıfa kadar matematik yapamıyordum yani şu dereceydim toplama çıkarma işlemine parantez bıraksan o işlemi yapamaz hale geliyordum. Derslerde uyuyordum yani hayatımda matematik diye bir şey yoktu.
Son sınıfa geldim ve kafam dank etti dedim ki herkes yapıyor ben neden yapamıyorum bunun bir sebebi olmalı düşündüm ve buldum ben matematiğe hep ön yargılı bakmışım hiç oturup çalışmamışım. 42 gündür en temelden matematik çalıştım 2 tane soru bankası bitirdim en temelinden. Temelde bile matematiğin zevkli bir ders olduğunu anladım. Temelden toplama ve çıkarmadan başladım en temelden sıkılmadan izledim. Şuan bir üst seviyeye geçtim TYT konularına çalışıyorum en temelden konuyu dinliyorum ve bol bol soru çözüyorum ve inanabiliyor musun başardığımı gözle görebiliyorum. Matematik sorusu gördüğümde kaçmak yerine bakıyorum.

Özetlemek gerekirse ben bile yaptıysam herkes yapar. Sadece matematik yapamıyorum ön yargısını kırıp çalışmaya başla yolun başında sıkılacaksın pes etmek isteyeceksin ama pes edenlerden olursan o matematiği yapamayacaksın, pes etmeyenlerden olursan o engelleri aşarsan mutlu olanlardan biri sen olacaksın <3 Hayatında başarılar dilerim umarım en iyi yerlere gelirsin güzel kardeşim.
Çalıştığınız, aldığınız kaynaklar nedir?
 
Benim sınav sonucum sana az çok bir fikir verir. Ben gerçekten metematiği yapamayan birisiyim, sayısal zekam yok. Bunu bildiğim için LGS'ye çalışırken olabildiğince diğer derslere asıldım. Tabii matematiği tamamen salmadım.
1633888971166.png

Şu an 10. sınıfım, İstanbul'un en iyi Anadolu Teknik liselerinden birinde Elelktronik ve Haberleşme bölümüne girebildim. Matematiğim biraz iyi olsaydı Anadolu tuttururdum belki ama şu anki okulumdan çok memnunum. Ayrıca temelden matematik çalışmaya da başladım, katkısı oluyor bayağı.
 
Merhabalar, geçen cuma deneme oldu ve çok çalışmama rağmen matematik de ciddi çuvalladım. İnkilap, din ve ingilizcenin hepsi doğru. Türkçe ve fende 6 yanlışım var. Matematikte 13 boşum var ve yaptığım 7 soruda bile emin değilim. Yani anlamıyorum, kafam almıyor.

Şimdi diyeceksiniz yaşın küçük anlarsın ama yok, cidden anlamıyorum! Normal soruları azıcık yapabiliyorum ama yns yapamıyorum. Ne yapmam lazım? İleride yapacağım meslekle matematiğin ilgisi yok (tarih öğretmenliği.) Siz ne düşünüyorsunuz? Bu konuyu matematik öğretmenime taşıdım ve tarih öğretmeni olmak istediğimi söyledim. Bana şunu dedi; 'böyle gidersen eskilerde kalırsın'. Cidden gururum incindi ve kalbim acıdı.

Normal 8'in ilk zamanları iyi tempoya gir yeni nesil soruları bir daha oku üzerine git dostum gitmessen olmaz.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı