Ekonomi düzelecek mi?

Kısa vadede hayır, uzun vadede belki. Düzelse bile bizim refah içinde yaşayabileceğimiz seviyedeki halini görebileceğimizi pek sanmıyorum. O yüzden imkanı olan kaçsın!
 
Düzelecek çok eminim ama ilk önce kökten değişiklikler lazım örneğin iktidar partisi tamam onlar gitti fakat kim başa geçecek bence orası ayrı bi dert. Muhalefet partileri bana hiç samimi gelmiyor.
 
Kaçmak yerine bu ülkeyi biz gençler kalkındırsak.
Benim kendi planlarım ve hayatımın bir yolu var. Ben bu yolu ülkeyi düzeltmek yerine kendimi geliştirmek için kullanırım. Sonradan bu gelişimle ülkeme katkıda bulunurum. Aziz Sancar mesela. Türkiye'de mi yaşadı? Hayır. Fakat ülkesine Nobel ödülü kazandırdı. Bu şekilde düşünüyorum ben de. Şu anda ülkede başarılı olan kişilerin çoğu bu ülkede değildi. Kendime neden zorluk çektiriyim? Kendimi geliştirmek varken evi geçindirmek için maaşımı denkleştirmeye mi çalışayım? Kimse kusura bakmasın, bu dünyaya bir kez geliyoruz.
 
Kaçmak yerine bu ülkeyi biz gençler kalkındırsak.

Böyle bir şey imkansız, AKP iktidar olduğu sürece ya onlarda olacaksın yada fakir olup öleceksin. Belki bir şeyleri fazla yazmak daha iyidir.


Ülkede üretim yok, tüm para saraya ve Emine hanıma gidiyor, gelen vergiler ile saray yaptırılıp Emine Hanım çanta alınıyor. Bunun yerine fabrika yapılıp ithalatı azaltmak zorundayız. Mülteciler ülkeden atılıp Türk işçiler çalıştırılmalı, beyin göçü engellenmeli, sosyal projeler yapılmalı, her şeyin derslere bağlı olmadığı anlatılmalı çocukları geliştirmeye yönelik adımlar atılmalı vb.... Bunlar bazı örnekler eğer AKP iktidardan gitse bile bunları en az 5 yılda yapmalıyız oda imkansız. Onun için ne kadar hızlı kaçarsanız o kadar şanslısınız.
 
Hukuk ve adalete güven olması bile düzeltecektir. Yeni gelen nesil bunun nasıl olacağını biliyor. Eğitim olarak aynı şeyi söyleyemem ama. 1 yıl önce çalışmaya başladım, benden öncekilerin eğitimi ve anlama/kavrama yeteneği daha iyi, benden sonra gelenlere bakıyorum daha kötü. Sanırım bu teknolojik cihazlarla erken yaşlarda tanışmak ciddi anlamda etkiliyor. Bu yüzden üretim-ihracat konularında gördüğüm kadarıyla bir şey diyemem.
 

Geri
Yukarı