GTX 1660 kullanımı hiçbir zaman %100 olmuyor

sad7k

Hectopat
Katılım
7 Haziran 2020
Mesajlar
741
Makaleler
1
Çözümler
6
Yer
Ankara, Türkiye
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
İyi forumlar. Uzun zamandır fark ettiğim bir şeydi. Ekran kartı hiçbir zaman %100 kullanım olmuyor. Forza Horizon 4'ü 2K da Ultra ayarlarda oynuyorum. Fakat kullanım hiç %100 olmuyor. İşlemcim 2600X olmasına rağmen drop yiyorum. Az önce FurMark testine soktum %98'in üstüne çıkmıyor (1920-1080 aa: 0) sonra farklı ayarlarla tekrardan soktum (3840-1080 aa: 0). Fakat sonuç hala aynı. Sebebini bilen yardımcı olabilir mi?
Ekran kartım: ASUS TUF GTX 1660 OC
İşlemcim: Ryzen 5 2600X
 
Ekran kartınız sürekli %100 performansta çalışacak diye bir kaide yok.
%100 performanstan kasıt, ekran kartının çektiği güç mü, yoksa core ve bellek frekanslarının çalışma % si mi anlayamadım ama, her halükarda, ekran kartınız tam yük altına girmediği durumlarda doğal olarak çekirdek frekansının tümünü kullanmak istemeyecek, dolayısıyla daha az voltaj çekecek ve dolayısıyla daha az güç tüketecektir. Bu normal bir durum. Oyun içerisinde de çok absürt FPS düşüşleri dışında ufak tefek frekans düşüşleri vs. normaldir. Ancak gerekli olduğu zamanlarda, örneğin GTA 5 gibi yüksek grafikli bir oyunda da saatlerce tam güç altında çalışmasında da hiçbir sıkıntı yoktur.
(Program bozuktur güncellemeyi dene)
 
Ekran kartınız sürekli %100 performansta çalışacak diye bir kaide yok.
%100 performanstan kasıt, ekran kartının çektiği güç mü, yoksa Core ve bellek frekanslarının çalışma % si mi anlayamadım ama, her halükarda, ekran kartınız tam yük altına girmediği durumlarda doğal olarak çekirdek frekansının tümünü kullanmak istemeyecek, dolayısıyla daha az voltaj çekecek ve dolayısıyla daha az güç tüketecektir. Bu normal bir durum. Oyun içerisinde de çok absürt FPS düşüşleri dışında ufak tefek frekans düşüşleri vs. normaldir. Ancak gerekli olduğu zamanlarda, örneğin GTA 5 gibi yüksek grafikli bir oyunda da saatlerce tam güç altında çalışmasında da hiçbir sıkıntı yoktur.
(Program bozuktur güncellemeyi dene)

Hayır GPU kullanımından bahsediyorum. Bir de OCCT ile test edip yazacağım.
 
Sorunun cevabı 8 GB RAM'de. Hem tek kanal hem de birçok oyun için yetersiz. O sistemin hakkı 2x8. Bu şekilde ekran kartı kullanımı yüksek olamayacağı gibi, düşüşler de sık yaşanır.
 
Sorunun cevabı 8 GB RAM'de. Hem tek kanal hem de birçok oyun için yetersiz. O sistemin hakkı 2x8. Bu şekilde ekran kartı kullanımı yüksek olamayacağı gibi, düşüşler de sık yaşanır.
16 GB RAM artık standartlaşmaya başladı detayları az verdiğiniz için farklı düşüncelere kaplıdım. Düşündüm ki o sistemin elbet 16 GB RAM’i vardır.
Arkadaşında doğru dediği gibi drop yeme ve kullanım nedeni RAM’den kaynaklı.
 
Ekran kartı 100 olmaz. Olursa anlık olur. Sonra düşer aynı yere. En fazla 99 çalışır. 99 tam yük demektir. Normali budur. 100 olduğunda takılma olur anlık olur. Sıkıntı var demektir. 99 çalışıyorsa normal demektir.
 

Geri
Yukarı