Hangi yazılım alanında ustalaşılmalı?

supprime

Hectopat
Katılım
22 Ağustos 2021
Mesajlar
2.410
Makaleler
1
Çözümler
8
Merhabalar lise 1. sınıfım temel düzeyde C# ve Python bilgim var ileride yazılım alanında iş bulmak istiyorum genel olarak herkes web programlama veya mobil uygulama alanında uzmanlaşmayı öneriyor ben ise ben okulu bitirene kadar zaten bu alanlarla uğraşan çok kişi olduğunu benim farklı alanlarak yönelmem gerektiğini düşünüyorum örneğin silah teknolojieri geliştiren bir şirkette çalışmak veya otomotiv yazılımları geliştiren bir şirket buralara meslek hayatına yeni başlayan bir insan gelir mi, gelecek ve şu an için tavsiyeler istiyorum. Teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Robot kodlamak iyi olur.
Bir şirketin robotlarını kodlayan kişi olarak paraya para demezsin. Hem prestijli hem de sağlam kazançlı iş.
 
Geçen günlerde Instagram'da Google, Microsoft gibi firmaların mühendislerine falan bu soruyu sordukları ayaküstü muhabbet tadında bir video görmüştüm. Çoğu Python ve Java bazıları da C# demişti hatırladığım kadarıyla.
 
Daha lise 1.sınıfsın, sonrasında üniversite dedim mi yeni başlayan birisi olmayacaksın zaten.

Askeri teknolojilerde istihdam ve gelir var. Şu anda web ve mobil alanın da bile bu kadar popüler olmasına rağmen eksikler mevcut. Düzgün developer için bin takla atan şirketler var. :)
Peki üniversiteyi yeni bitirmiş ve GitHub profili fena olmayan bir insan rahatça iş bulabilir mi bu alanlarda?
Yeteneklerine bağlı. Senin yaptığın şeyleri görmeden bu süreçte kimse bir şey diyemez. Projelerde bulun, kendini sürekli geliştir ve iyi bir İngilizcen olsun - bu bile seni çok fazla öne atacaktır-. Ondan sonrasına işe alım yapacak insanlar karar verir. Bu dediklerimi yaptıktan sonra alınmaman için bir sebep olmaz, hakkını ver işin.

İyi bir üniversite okursan zaten işi bir nevi garantiliyorsun. (Her zaman geçerli olmaz)
 

Geri
Yukarı