Öbür dünya var mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hocam dağın arkasında duman varsa ateş vardır. Dağın dibine gelmişsin dumanı görüyorsun, ateşin kırmızısını görüyorsun, sıcaklığını hissediyorsun ama ateş yok diyorsun. Atomlar etkileşiyor diyorsun. Ben biraz buna benzetiyorum. Yani mümin biri olduğumu düşünmüyorum. Ama yani haşa Allah yok diyecek kadar da değilim yani. Kainattaki her şey Allah'ın varlığını gösteriyor, hissettiriyor. Tıpkı yukarıda yazdığım ateş gibi. İnsan gözlerini kapatarak kendi dünyasını gece yapar, yoksa o gözlerini kapattı diye güneş batıp ay çıkmaz. Bu dünyada herkes istediğine inanmakta özgür.
Elbette herkes özgür kimseyi zorla Müslüman yapmaya haddimiz yok. Bahsettiğim şey şu, inanmayanların çoğu dünya hayatında olan bazı zevkleri terk etmemek için Müslüman olmuyor. Onlar manen Allah'a meydan okurlar. Dediklerim gerçekten doğru. Bazısı sırf namaz kılmak var diye müslüman olmuyor vücuduna çok ağır ve zor gelir diye. Zahirde Allah'ın varlığını kabul etmiyorlar fakat onlar biliyor ki bir fiil failsiz olamaz. Kalben kabul ediyorlar ama farkında değiller. Bu yazdıklarıma inançsız olan gülüp geçer çünkü dünya hayatı tamamen kandırmıştır inançsız insanı. Dolayısıyla ahirete inanmasıda, Müslüman olmasıda çok zor olur.
 
Son düzenleme:
Doğmadan önce ne ise öldükten sonra da o bana göre.
 
@Tanrı_Misafiri cevabını veremediğiniz için karşı tarafı alaya almaya başladınız. Bence de makul bir soru, X ve Y atomu nasıl oluştu?

Bu soruya cevap verebilmek için fizik ve kimyada doktora yapmış olmak gerekmiyor. Mantık kullanmak gerekiyor.

İki atomun nasıl birleştiğini bilmek için bu alanlarda doktora yapmamıza gerek yok. Lise düzeyi eğitim ile bunları yeterince idrak edebiliyor olmalıyız. Ancak atomların yani elementlerin nasıl var olduğunu bilmek şimdilik işime yaramıyor. Kuark ve benzeri daha birçok atom altı parçacığın bir araya gelerek nötron proton ve elektronları oluşturduğunu biliyorum ama yanlış olabilir bunlar çok fazla bilgi gerektiren konular. Yanlış bilgi bermek istemedim sadece. Ayrıca atom altı parçacıkların hala araştırılıyor olduğunu unutmayalım.
 
Dünyanın değişik zamanlarında değişik insanlar tarafından peygamberler vasıtasıyla Allahın varlığı Birliği insanlara tebliğ edilmiştir. Bu saat itibari ile en son dini biliyoruz bütün dinler birbirini inkar ediyor hak dini İslam Allah tarafından gönderildiğini doğruluyor. Diğer dinlere inananlar ios sürümünün çok eski sürümünü kullanıp savunmak gibi kalıyor. Ölümden sonra tamamen yok oluşa inanıyorsan bunu kabulleniyorsan %50 ihtimalle sonuçlarına katlanacaksın
 
"Öbür dünya" tabiri yerine biz kalıcı ahiret hayatı diye ifade ediyoruz. Kişilerin inancı bu dünyada aldığı son nefese kadar olan kısmı kapsıyor ve var yok kavramını gidince net olarak öğreneceğiz. Biz Müslüman isek imanın ve İslam'ın şartlarına ve kurana göre düşünmek yaşamak zorundayız. Herkes inancında özgür. Metafizik konularda birçok tecrübe edinmiş arkadaşım oldu ve var olduğuna dair birçok olaylarda peşinden tecrübemiz oldu. İnsanlar kendi inançlarında özgürdürler ama birbirimize inançları konusunda saygılı olmak zorundayız.
 
Nereden bılıyorsun yok oldugunu? Gittin herhalde.
Hocam arkadaş adeta evinde bir bilim insanı gibi yıllarca milyonlarca insanın inandığı bir dinin olmadığını kanıtlamış ve emin olmuş. Evinde oturarak yazdığı bilgisayardan bilim insanlarının bile kanıtlayamadığı bir şeyi kanıtlayıp emin olmuş ve bizi bilgisiyle aydınlatıyor. Emin değildim bu arkadaşın emin olabilirsin yazıp hiçbir kanıt sunmamasıyla emin oldum.
 
Cevabını düşünemiyorsan bir problemin var demektir. Zenci olduğuna inanırsan, sadece zenci olduğunu düşünürsün fakat zenci sıfatına erişemezsin çünkü zenci değilsin. Yeterince inanmak ile sıfat kazanamazsın. Yani ne Allah olursun ne de Zenci. İslam tarihi okudum binlerce sayfa, bence sen tekrar gözden geçir okuduğun şeyleri.
Peki bu hayata neden geldik?
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı