Türk ve Yunan F-16 İt Dalaşında HUD Yorumları

  • Konuyu başlatan Jira
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 11
  • Görüntüleme 1B
Katılım
22 Kasım 2016
Mesajlar
25.476
Makaleler
24
Çözümler
105
Yer
İstanbul
Türk F-16'sı Yunan uçağının tam arkasında konumlanmış durumda ve kilitlenmiş bir şekilde takip ediyor. Pilotumuz videoda (45. saniye) ''öndekine çakabilirim'' komutu veriyor yerdeki komuta birliğine. Uçağın makineli topu ile taranacak pozisyonda Yunan uçağı.

Screenshot_31.png


1.24. dakikada pilotumuz karşı uçağın mühimmatı görüp komuta merkezine 2 uzun, 2 kısa + drop ve Block50+ diyor. Bu, Yunan'ın 2 uzun menzilli, 2 de kısa menzilli füze + drop taşıdığı anlamına geliyor. Biz de genel olarak bu konfigürasyon + drop tank ile önlemeye kalkıyoruz.

Buradaki X işareti dost Yunan uçağını vuramazsın demek değil. Karşı uçağa çok yakın olduğunu söyleyerek pilota dikkat et, çarpışma mesajı veriyor. İstersen vurabilirsin, ki uçak vurmak için pilota defalarca FOX 2 mesajı gönderiyor.

Screenshot_32.png


Video:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Son düzenleme:
Olayın inceliklerini ve detaylarını sizden dinlemek hoş oldu hocam. Güzel bir anlatım ve bilgilendirici bir metin olmuş.

Bizim pilotlarımızın onlardan çok daha iyi olduğu konusunda şüphemiz yok. 😎
 
Yunan pilot kilitlenme sesini duyunca nasıl korkmuştur şimdi.
Atalarından alışkın onlar. :D
Katılmayan olabilir ama Türk pilotları dünyanın en iyisi diye düşünüyorum.
En iyisi mi bilmem ama en iyilerinden olduğu kesin. Savaş tecrübesi olarak daha iyi olan ülkeler var. O yüzden "en iyisi" diye bir iddia da bulunmak doğru değil bana göre ama en iyilerinden olduğuna eminim. :)
 
Bu da doğru, mesela Rus pilotların it dalaşı tecrübesi daha fazla olabilir Türk pilotlardan. Ama dediğiniz gibi bizimkiler de az değil : )
Yunan ve Türkler çok fazla it dalaşı yaptığı için yakın angajman konusunda dünyanın en iyi pilotları bizim topraklarimizdan da çıkıyor.

Tatbikatlarda Amerikalilari bile ellerindeki daha güçlü uçaklara rağmen soytarıya cevirdigimiz çok anımız var.
 
Tatbikatlarda Amerikanlari bile ellerindeki daha güçlü uçaklar ile soytarıya cevirdigimiz çok anımız var.
Anadolu Kartalı Tatbikatı... Eskiden bu tatbikata her kıtadan pilotlar gelirdi, tecrübe kazanmak için. Şimdi güzelim tatbikatı politika oyuncağına dönüştürdüler.
 
Denize değil havaya da dökeceğiz galiba artık, denizden çıkmışlar da uçağa binip bize kafa tutuyorlar. Twitter yorumlarına göz attım, bir kaç Yunan'ın hakaret içerikli veya saldırgan içerikli yorumlarına denk geldim :D
Sonra gelsin yaptırımlar. 😂
Tatbikatlarda Amerikalilari bile ellerindeki daha güçlü uçaklara rağmen soytarıya cevirdigimiz çok anımız var.
Video varsa alırız bir dal.
 
Sonra gelsin yaptırımlar. 😂

Video varsa alırız bir dal.
Bunun gibi carpışma videosu bulamazsın ancak pilotlarımızın anılarında ve yazdıkları kitaplarda neler yasadiklari, nasıl galip geldikleri vs. anlatılıyor. İstek olursa paylaşırım.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı