Adolf Hitler Türkleri sever miydi?

2. Dünya Savaşı ile bilgim bir elin parmağını geçmez. Öğrenmek isterim bir gün. Sorum olacak Hitler'in savaştan sonraki planladığı haritlarda Türkiye'ye ellemediğini gördüm. Bilen arkadaşlardan bilgilerini beklerim. Ne kadar severdi bizi kendisi?
Hayır Hiçbir zaman öyle bir ilişki olmadı her zaman bir çıkar peşindedir Almanya , zaten Almanya'nın amacı toprak almaktır 1. ve 2. Dünya savaşının başlıca sebepleri.(burada eski Almanya'dan bahsediyorum)
 
2. Dünya Savaşı ile bilgim bir elin parmağını geçmez. Öğrenmek isterim bir gün. Sorum olacak, Hitler'in savaştan sonraki planladığı haritalarda Türkiye'ye ellemediğini gördüm. Bilen arkadaşlardan bilgilerini beklerim. Ne kadar severdi bizi kendisi?

Adolf Hitler 2. Dünya Savaşı'nda Yunanistan'ın adalarını işgal edip Türklere vermek istedi (2. Dünya Savaşı'nda yanında savaşa girmeleri için, bir de 1. Dünya Savaşı'nda ittifak oldukları için) fakat o günkü dönemin başkanı İsmet İnönü bu tarafsızlığımızı bozar diyerek adaları istemedi ve tarafsız kalacağını bildirdi. Yani 2. Dünya Savaşı'na girmek istemedi. Eğer Türkiye 2. Dünya savaşına girseydi 4 milyondan fazla kişinin öleceği tahmin ediliyordu.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
2. dünya savaşı ile bilgim bir elin parmağını geçmez. Öğrenmek isterim bir gün. Sorum olacak Hitler'in savaştan sonraki planladığı haritlarda Türkiye'ye ellemediğini gördüm. Bilen arkadaşlardan bilgilerini beklerim. Ne kadar severdi bizi kendisi?

Bizim sınıfta bir çocuk geçen hitlere Müslüman dedi ve ağzım açık kaldım.
 
Hitler tahminimce kimseyi sevemeyecek kadar sosyopat bir kişilikti. Türkiye'ye o dönem saldırmamasının en önemli nedenlerinden biri Rus'ların yüzyıllardır hayali kurdukları aşağıya yani sıcak denizlere inmesinin önündeki en büyük engellerden birisinin Türkiye'nin bölgedeki varlığı olmasıydı. Zaten o dönemde Türkiye'ye kadar olan kısımdaki tüm devletler Rusya'nın etkisi altındaydı. Psikopat planları gerçekleşseydi ve Rusya'yı da yenselerdi belki oradan dönüp Türkiye'ye doğru gelirdi. Ayrıca Kurtuluş Savaşı sırasındaki sovyet sempatisi sayesinde Türkiye olası alman saldırısında sovyetlerle iş birliği yapar ve Almanya olası bir muttefikini doğruca Rus'ların kucağına bırakmış olurdu. Bir de işin coğrafi yönü var. Alman generallerin Türkiye'nin bazı coğrafi şekillerinden dolayı savunmasının iyi olacağını ve alman ordularının bu işgali ilerletmekte çok zorlanacağını düşünmesi yüzünden aceleci bir saldırı yapılmamış. Hoş bunu düşünen generaller nasıl olur da Stalingrad'ın dondurucu bayırlarına asker sürer anlaması da güç.
Bizim sınıfta bir çocuk geçen hitlere Müslüman dedi ve ağzım açık kaldım.

Evet, hitler, Bill Gates, Elon Musk falan bunların hepsi gizli Müslüman'lar cemiyeti üyesi.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı