3. doz aşı olunmalı mı?

Ben oldum. 2 hafta sonra annem COVID oldu. İlk 4-5 gün bilmeden aynı ortamda çok fazla vakit geçirdik. Sonrasında ben yine de hiç maske falan takmadım ama daha az beraber vakit geçirdik. Dalgınlıkla annemin bardağından su falan içtim. Birkaç gün sonra test yaptırmaya gittik tekrar annem yine pozitif çıktı ben negatif çıktım. Yani yeni aşı olmuştum ve bana bulaşmadı. Annemin de bayağı bir hafif geçti. Çevremizde annemle yakın yaştaki insanların hepsinde çok ağır geçti hastalık. Yani aşı bulaşmayı, bulaşınca da tehlikeyi azaltıyor. Doktorunuzu dinleyin hastalığınız falan yoksa aşı olun. Buralarda gelip sormayın burada kimse virolog değil. Buradaki insanların tavsiyesine göre bu karar verilmez. Nette sürekli aşı olmayın diye yazanlar var mesleğine bakıyorum, emlakçı, bilgisayar mühendisi bakkal vs. ya virolog değiller, hatta çoğu hayatında biyoloji dersi bile görmemiş ama aşı olmayın diyorlar. Çok ilginç. Doktorlardan falan iyi biliyorlar bu işi. Zaten bizim ülkenin hastalığı bu. Herkesin uzmanı olmadığı konuda kesin fikirleri var.
 
Adamlar sorumluluk kabul etmiyor onlar bile tam güvenmiyor. Bence olunmamalı.

Tabii ki sorumluluk kabul etmeyecek sen aşı yapsan ve yaptığın aşıya güvensen bile sorumluluk kabul eder miydin? Eğer kabul etselerdi herhangi bir olumsuzlukta aşı firması suçlanacaktı.
 
Bunu artık öğrenmeniz gerekiyor. Siz o 2 doz aşıyı olduysanız 3,4,5 diğerlerini de sırayla vakti geldiğinde olacaksınız. Doza göre fikir değiştirmeyeceksiniz. Önemli olan doz sayısı değil hangi marka aşıyı olduğunuz. Bu konunun yeri burası da değil. Öyle yorumlar var ki okurken şaşırmamak mümkün değil.
 
Kesin ile benceyi ayırt edemeyen adamlar neden bu kadar türedi ya bu forumda? Aşıyı olmalısınız diyenler de virolog sizin düşünce tarzınıza göre?

Bence-kesin kısmına katılıyorum fakat normalde zaten aşı olunur, bir tıp mucizesidir aşı aksini iddia ettiği için "virolog musunuz?"demiş arkadaş.
 

Geri
Yukarı