16000 TL laptop tavsiyesi

Bütçe
16000
Hocam 77-78 kötü değil, 80'i geçmesin yeter zaten. 70'li derecelerde hiçbir şekilde throttle yapmaz kart. Ki ge serisi ile sizin laptopunuz denk değil, GP serisine bakmanız daha doğru olur.

80 soyle yuksek FurMark sadece GPU'ya yuk veren bir uygulama ve oyunlarda alacagin sonuclari replike etmek icin bir miktar da CPU yuku gerekiyor. Modern laptop sogutma sistemlerinde CPU ve GPU heatpipe paylasimi yapiyor ve birbirini isitiyor o yuzden FurMark'ta 80 derece olan GPU oyunlarda 80'in ustune cikacaktir bu da ideal bir sicaklik degil. Bu arada laptoplarda segment farki sogutmayi cok etkilemez etkileyebilmesi icin ancak Vapor Chamber gibi ekstra etkenlerin bulunmasi gerekir ki MSI GE66/76'da Vapor Chamber yok. Aradaki farkin sebebi Legion 5 Pro'nun fanlarinin %20 daha gucsuz olmasi, termal macun ve Fan curve olabilir ancak. Açıkçası oyle sihirli bir cooling dizayninin varolduguna inanmiyorum ozellikle 2022 yilinda. Oyle olsaydi da Lenovo muhendisleri alir bir MSI laptop icini acar aynisini kopyalardi zaten. Bu arada MSI laptoplarin yuk altinda cikardigi gurultuyu bilmeyen yoktur, bu da ayri bir etken tabi.
 
80 soyle yuksek FurMark sadece GPU'ya yuk veren bir uygulama ve oyunlarda alacagin sonuclari replike etmek icin bir miktar da CPU yuku gerekiyor. Modern laptop sogutma sistemlerinde CPU ve GPU heatpipe paylasimi yapiyor ve birbirini isitiyor o yuzden FurMark'ta 80 derece olan GPU oyunlarda 80'in ustune cikacaktir bu da ideal bir sicaklik degil. Bu arada laptoplarda segment farki sogutmayi cok etkilemez etkileyebilmesi icin ancak Vapor Chamber gibi ekstra etkenlerin bulunmasi gerekir ki MSI GE66/76'da Vapor Chamber yok. Aradaki farkin sebebi Legion 5 Pro'nun fanlarinin %20 daha gucsuz olmasi, termal macun ve Fan curve olabilir ancak. Açıkçası oyle sihirli bir cooling dizayninin varolduguna inanmiyorum ozellikle 2022 yilinda. Oyle olsaydi da Lenovo muhendisleri alir bir MSI laptop icini acar aynisini kopyalardi zaten. Bu arada MSI laptoplarin yuk altinda cikardigi gurultuyu bilmeyen yoktur, bu da ayri bir etken tabii.

Evet, MSI laptoplarda aynı zamanda cooler Boost ile fanlar tam devirde sürekli döndürme şansı var. Lenovo'da bilgisayar ayarlıyor, yakın zamanda Manuel kontrolün Lenovo tarafından ekleneceğini duymuştum belki o bir nebze etkili olabilir.
Hocam iyi sogutucu ile 83 dereceyi 79-80 yapmak mumkun mu?
Sanmıyorum hocam.
 
85 derece yuksek bir deger biliyorsun degil mi ozellikle sadece GPU yuku varken, onun ustune bir de CPU yuku yuklenecek sonra ayni heatpipedan beslenen CPU ve GPU birbirini isitacak o olacak sana 90 derece. Daha dogrusu throttle yiyeceksin. Iyi bir sogutma degil o.
Az önce bir arkadaşın konusunda 95 dereceye normal bir sıcaklık diyordunuz?
 

Geri
Yukarı