Düşünmek, Dünya'daki En Kötü Eylemdir

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Onlarda düşünüyordu. Yaptıkları aletler zekanın varlığına işaret. Ama ben o fikre katılmıyorum. Ki ben Neandertal'lere de inanmıyorum. Farklı bir ırk olabilir fakat maymundan insana evrilmek saçmalıktır. :)

Maymunlardan evrilemdik ama ortak Ata'dan evrildik Neandertal'lerde düşünebiliyordu ama bizim kadar değil.
 
Sadece düşünmek veya yanlış düşünmek Dünyadaki en kötü eylemdir ve sınanan dünyada yanlış düşünmek tercihten öte bir denge mekanizması haline gelmiştir
Bu dediğine katılıyorum. Herşey denge içerisindedir. Ama şu şöyle bir durumda var. Herşey karanlığın ortasında var oldu. Sadece karanlık vardır. Işığın bir yardımcı rolü vardır. Herşey ışıktan oluşmuştur. Ama karanlığın ortasında olduğu su götürmez. İnsanlığın şu anki algısı gibi KARANLIK=KÖTÜLÜK.
Emin ol düşünme yetimiz olmasaydı hayvanlardan farkımız kalmazdı, Neandertal'lere bakabilirsiniz.

Düşünmesek, insan olma kavramı ortadan kalkacağı için farkı anlamamız gerekmeyecek. Sadece içgüdülerimiz ile hareket edecektik.
 
Son düzenleme:
Katılıyorum. Düşünebilmek acı verici.
 
Bunu neden yapıyorsunuz anlamıyorum. Sizin inandığınız dine mensup olma zorunluluğu varmış veya inancı olması gerektiği gibi söylemler kullanıyorsunuz. Biri insan bu yaşamın veya bu dünyanın sınav olmadığına inanabilir.
Dini bir terim kullandığımı düşünmüyorum. Hayat, düzen inanç üzerine kurulu ve en ufak birşeye inanmadan yol alamazsınız. Dünyanın sınav olmadığına inanmayan insan içten içe yoktur. Mücadelesiz yaşam yoktur.
 
Dini bir terim kullandığımı düşünmüyorum. Hayat, düzen inanç üzerine kurulu ve en ufak bir şeye inanmadan yol alamazsınız. Dünyanın sınav olmadığına inanmayan insan içten içe yoktur. Mücadelesiz yaşam yoktur.

Ben tanrıya inanan birisi değilim peki ben neye karşı mücadele edeyim? Neye karşı sınav vereyim? Ben ne yapayım? Dine inanırsan iyi olmak için mücadele edersin sonunda cennet cehennem terimi var bizde yok anlatabildiysem ne mutlu bana.
 
Ben tanrıya inanan birisi değilim peki ben neye karşı mücadele edeyim? Neye karşı sınav vereyim? Ben ne yapayım? Dine inanırsan iyi olmak için mücadele edersin sonunda cennet cehennem terimi var bizde yok anlatabildiysem ne mutlu bana.

Hayata karşı. Sınavın sonucunu artık ortaya bir eylem koyamayacak hale geldiğiniz zaman görürsünüz. Neleri yaptığınız, keşkeleriniz ve bu süreçte yanınızda olmasını sağladığınız insanlar... Gözlerinizin önünden geçer ya da geçmez ne kadar kendinize dürüst olduğunuza bağlı. Kastım buydu tam olarak.
 
Neredeyse tüm antropomorfik olguların (Bilgeliğin de, cahilliğin de, iyiliğin de, kötülüğün de, sevginin de, nefretin de vb.) Temeli düşünceye dayalıdır. Bu kadar olgunun temeli olan bir yapının daha çok kötülüğe hizmet ettiğini düşünüyorum. (Düşünmenin kötü olduğunu kabul edip, düşünmek :D) Sadece daha fazla kötülüğe değil, dolaylı yoldan da iyilik dediğimiz durumlar üzerinden de kötülüğe hizmet ettiğini düşünüyorum.

Not: İyilik ve Kötülüğü, insanların şu anki açıkladıkları anlamlar olarak kullandım.
Thinking degil de overthinking sanirim kotu olan.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı